neao

Shopping för hela slanten - bokstavligt talat.

Publicerad 2009-12-31 12:57:37 i Vardag,

Jag är nu pank. Jag såg fram till att studiebidraget skulle komma så att jag kunde betala räkningar och diverse skulder... Men blev det så? Neehjsh, jag har nu 57 kronor kvar på kontot och kommer alltså att behöva betala räkningarna från sparkontot - känns sådär. Och mina skulder får helt enkelt ligga kvar - det känns ännu mera sådär.

Men om man tar och ser det från den ljusa sidan så har jag nu uppdaterat garderoben lite. Och det känns bra. Väldigt bra!

Jag och Jens tog en heldag på stan med shopping av bara tusan! (Eller tusen?) Till honom köptes det en svart skjorta från Tiger, slimfit - den sitter sjukt snyggt på honom. Han köpte dessutom en lila fluga med matchande näsduk som han ska ha i kavajfickan ikväll - också jävligt najs. Han är en snygg pojke.

Jag inhandlade också lite kläder till nyårskvällen:

Två linnen från Ginatricot - 99 kr/st


Svart sidenkjol från Ginatricot - 249 kronor


Lila partyväska (som matchar jevligt bra till mina leggins) från Ginatricot - 249 kronor

Sen råkade jag handla lite annat också, så som toffsar, två par örhängen och detta:

Hood från Ginatricot - 249 kronor


Skjorta från ZARAH - 400 kronor

Jag gillar skjortan riktigt mycket. Jens hade väldigt mycket flyt under shoppingen. Han gjorde så att när han såg något på hyllan eller ställningen så stack han in en hand, drog ut den och sa: "Denna var snygg, pröva den." Varje gång förutom två lyckades han ta rätt storlek, och jag fick prova mååånga plagg.

Det roligaste var trotts allt när jag hittade honom på mellan två hyllor på Gina där han kommer emot mig med fyra stycken galgar, han strålade av glädje och jag frågade honom:
N: "Erkänn att du tycker detta är kul?"
J: "Ja, detta är jätteroligt!"
Sen räckte han över galgarna åt mig och sa:
J: "Gå och prova det här nu."

Joppe, det där gör jag gärna om :)
Puss!

Födelsedagskalas och handledarkurs.

Publicerad 2009-12-30 00:27:14 i Vardag,

Edvin fyllde 18 och Linus 19, kvällen till ära spenderades hemma hos Edvin och Hanna (tvillingarna, så Hanna fyllde ju iofs också 18) med gött folk, skön musik och god dricka. För övrigt är det långt till Angered, och längre hem.

Vi stannade till på Tintin, jag, Jakob och Jens - vi åt Kycklingbaguette, goooott!

Idag har jag äntligen pallrat iväg mitt as till Körkortsspecialisten och gått handledarkursen. Nu ska jag bara få allting godkänt och skicka in alla papper till länsstyrelsen och sen jävlar ska jag ut på vägarna, mwahaha!

Peace out!

Mellandagsrea.

Publicerad 2009-12-30 00:10:03 i Roligt,

Men inte slutar vi gå ut för att det blev söndag! Jag och Jens gick på spelning på Jazzhuset, det var sjukt funky och man bangar ju inte titta på Timbuktu där han studsar upp och ner på scenen som en liten boll.




blessa mig mucho - jag kan inte vara utan
strö lite socker på mig som bara du kan
blessa mig mucho - ge mig inget än det bästa
strö lite socker på mig och det vill växa
blessa mig mucho - det får mig att vilja leva
strö lite socker på mig, jag vill ha mera
blessa mig mucho - jämt och ständigt
strö lite socker på mig är du vänlig

Party all night long!

Publicerad 2009-12-27 16:52:10 i Fest,

Jag gillar när allting vänder 180 grader. Eller nej, det gör jag inte igentligen, men igår va det roligt!

När jag som bäst sitter och säger alla replikerna till Harry Potter och Hemligheternas kammare -  mamma flippade efter ett tag - så kom förfrågan om jag skulle med till Belle. "Varför inte", tänkte jag och drog på mig de nya silverleggingsen, drog på mig lite av den nya rougen från MUS och traskade ut i slasket.

Det var temakväll på Belle. Det var burlesk, poledance, "maskerad" - men vi insåg sedan att de inte var utklädda utan de flesta klädde sig så. Spännande.

Ordet "malplace" användes mycket. Efter ett tag märkte vi dock att folk stirrade på oss - vi passade inte in där, vi hade för mycket kläder på oss. Sagt och gjort - killarna knäppte upp skjortorna och t-shirts åkte av. Jag skrattade.

Vid tolvtiden drog vi dock vidare till Trädgårn, det kändes väldigt mycket bättre faktiskt. Det var sköna människor, goda drinkar, bra musik - bra kväll.

Kröp ner i sängen klockan 04.30 och jag har nu kommit fram till att det är närmre hem till Jens när man varit på krogen - oavsätt var man är någonstans...

Tillbaka till verkligheten

Publicerad 2009-12-26 20:26:26 i Roligt,

Tro det eller ej men shoppingpengarna tog slut! Tur som fan att jag inte hade fört över mer pengar på kortet asså...


BLUSH, lust - från Make Up Store, 155 :-


Leggins från Kappahl's barnavdelning, 149 :-/st
De är silvriga och de andra är duktigt lila, syns inte alls bra på bilden. De fanns även i chockrosa för den äventyrslystne.


Jag blev lite kär.

Andra söndagen utav tre

Publicerad 2009-12-26 13:07:33 i Vardag,

Idag känner jag för en runda på stan. Och inte nog med det, jag känner dessutom för att stana själv. Jag har en del julklappar som jag ska byta och så ska jag lämna tillbaka lite grejer också. Kanske tar en sväng eller två förbi Make Up Store? Me loves it.

Men nu först ska jag ta ett bubbelbad med ansiktsmask hade jag tänkt mig och efter det väntar 10 härliga avslappnande minuter på spikmattan - ryggen är fucked up efter en hel utekväll i snöslaskigt Göteborg på höga klackar. Planen var att vi skulle närvara på öppnandet av ett nytt ställe, men det blev inte riktigt så...

Sticky är alltid lika trevligt och igår var det PACKAT med folk, helt sjukt!! Folk stod i trapporna och i garderoben - för det fanns ingen annan stans att stå. Det var en av anledningarna till att det blev en ganska tidig kväll igår. Jag skulle vilja veta hur mycket de tjänar på en sån kväll... When your shoes stick to the floor you know you've been at Sticky.


Bragebacken i Slottsgoen, 21-12-09.

Ses på stan!

SATC 2

Publicerad 2009-12-25 18:43:11 i Video,

Yes, den är äntligen här!!

Någon som känners sig träffad för att se den med mig? :)

Julklapparna 2009

Publicerad 2009-12-25 15:15:13 i Roligt,


Lite smått och gått sådär. Nu har jag inte fått med allt här dock. Kavajen kom i svart - sjukt snygg.
Jag fick tre pyjamasar så jag ska byta bort minst en, och en av dem får bo hemma hos Joppe.

Puss

Svar på tal

Publicerad 2009-12-25 13:55:07 i Svar på tal,

Okej, ni som känner mig vet att jag är lite virrig av mig, men på ett ganska gulligt sätt (enligt mig själv).
Så igår på självaste Julafton trillade det in en liten kommentar på inlägget om hur man slår in en skokartong:

Och det förklarar jag på följande sätt: Jag är virrig :)
Nej men lite mer seriöst då... Om man är ensam hemma utan att veta om det så går man ju så klart och väntar på att någon ska ropa "luuunch!". Men eftersom att man då ÄR ensam hemma och ingen ropar "luuunch!" så händer det att man glömmer. Men jag åt ju senare, klockan 16.00 typ...

Dagen efter.

Publicerad 2009-12-25 13:37:53 i Roligt,

Julafton har nu kommit och gått och jag är riktigt nöjd med mina klappar (även om bror 8 fick en iPod touch och bror 13 fick en laptop, men jag är inte bitter)! Jag kommer kanske lägga upp bilder från kvällen senare.

Om ni minns hur vårat (läs: mitt) pepparkakshus såg ut när jag senast la upp bilder på det kan ni förbereda er på att bli amazed. (Jag bygger inte alls upp förväntningarna, nejdå!)


Ta-da! Mamma gav sig på garagetaket när jag slog in julklappar.


Jag gick bananas med floursockret!


Mamma fixade till balkongen också, det glittrade i ögonen på henne.

Juldagen kräver som traditionen avser en biofilm med hela familjen plus bihang och i år blir det Alvin och gänget 2. Den filmen har fått betyget "usel" så man kan ju hoppas på att den i alla fall är dålig! Höhö.

Update:

Alvin och gänget var där! Filmen var inte dålig, den var helt okej. Antagligen är den bättre på engelska.
Jag vill ha en sjungande ekorre.

Puss på er,

Extreme shoebox makeover

Publicerad 2009-12-23 15:47:46 i Roligt,

Det kan bli lite enformigt med bara presentpapper tycker jag. Framförallt är det väldigt roligt att ge bort något litet i ett stort paket. Summan av kardemumman blir att vi nu ska styla en skokartong!

Det du behöver är:
1. En kartong
2. Papper
3. Lim
4. Tejp om du känner för det
5. Snören/klistermärken/glitter... you name it!

Använd mycket av din fantasi till detta, men testa och vik och kolla och vrid och vänd innan du limmar!


Börja med att limma fast lådans botten. Rita ut där du ska klippa och kolla så det stämmer så ingen yta av kartongen syns genom någon glipa eller så. Kortsidorna limmar du bara fast och så klipper du av lite på kanterna innan du viker ner över kanten och limmar där.


Limma fast långsidan, då kommer massa papper sticka ut på sidan. Detta får du göra som du vill med, jag valde att vika det på diagonalen och sedan över kortsidans kant igen, då kommer det att se ut såhär:




Och så var lådan klar, nu över till locket.
Detta är väldigt mycket lättare eftersom det inte har lika höga kanter.


Mät upp så du har tillräckligt mycket papper.


Vik och kolla så allt stämmer INNAN du klipper något - jag failade här.


...men efter lite fix och don var alla kanter gömda under pappret och nu är det bara att piffa till det med lite snören och rosetter eller vad du känner för!


Lycka till!

Med kartongen var alla mina klappar klara och jag känner att jag nu kan pusta ut och ta och städa mitt rum. Senare åker jag hem till pojkvännen för julklappsutbytning, hoppas jag blir klar med allt här hemma i tid...
Nu, tvättstugan!


Årets klappar, rätt nöjd med dem dessutom. Tillochmed rimmen blev bra i år!


...fan, jag har glömt äta lunch idag.

Partyfredag

Publicerad 2009-12-18 19:51:34 i Vardag,

Ytterligare ett spårvagnsinlägg! Är nu på väg hem till Frida för allmän trevlighet med diverse Polhemsbarn och inte minst klasskamrater! Ser fram emot'et! Lite glögg och tilltugg kan väl aldrig bli fel? Idag var det iallafall julavslutning det gick smidigt och - nästan - smärtfritt. Så nu är jullovet här och det är således dags att slappna av, men med diverse smärtor får vi se hur mycket avslappning det blir. Nu, fest!

Effektivisering

Publicerad 2009-12-17 16:25:10 i Vardag,

Jag har verkligen börjat uppskatta fenomenet "spårvagnsblogga". Det positiva med det är att man hinner få ner lite om dagen medan man tar sig till nästa ställe, som nu till exempel är jag på väg till gymnastiken för säsongsavslutning med extra styrka och pepparkakor till barnen. Nu passar jag på att skriva att jag idag har inhandlat flera julklappar och är rätt så nöjd med dagen än så länge. När jag väl kommer hem ska jag rätta till inläggen lite, skriva om spelningen igår och sedan bara chilla på resten. Peace.

Vuxenpoängen trillar in.

Publicerad 2009-12-16 18:43:26 i Vardag,

Idag har jag varit sjukt duktig. Eller ja, efter skolan i alla fall... Jag har vikt nästan all ren tvätt, imprignerat skor (om jag stavat fel skyller jag på att jag skriver från mobilen, höhö) och städat mitt rum på riktigt för en gång skull. Och utöver det så har jag varit äckligt glad och positiv hemma när jag lika gärna kunde ha suckat och gnällt. Men jag har i och för sig lyckats bli sen till en middag på Daltorpsgatan och jag har hemma studsat runt till high school musicals soundtrack så vuxen är jag då rakt inte än! Puss!

I köket:

Publicerad 2009-12-15 19:53:06 i Saker som sägs,

Barnen i fam O plockar undan efter middagen...

S: "Så du är på din näst sista termin nu?"
L: "Japp."
S: "Känns det bra eller?"
L: "Ne. Eller jo, för sen é jag..." *letar efter rätt ord*
J: "PENSIONÄR!"

"Vad har du gjort idag?"

Publicerad 2009-12-14 18:48:31 i Vardag,

Idag har jag varit ledig - yay!
Idag har jag inte gjort nått vettigt alls - noes!
Idag har jag stressat och kallat mig själv för mensbarn - weird!
Idag har jag och pappa pratat om min framtid - jobbigt.
Idag har jag och Jens pratat om min framitd - mindre jobbigt.
Idag har jag huvudverk - no news.
Idag har jag inte hängt tvätten - suplies!
Idag har jag tittat på MTV - underhållande.
Idag har jag hittat ett nytt sätt att blogga på - mycket underhållande.

Produktiv som fan.

Publicerad 2009-12-13 21:34:33 i Roligt,

... men kanske inte på rätt område, talet i svenska är ju inte skrivet än.

För er som inte riktigt sett det så snöar det på min blogg! Och till vänster högst upp i menyn kommer det från och med nu varje dag komma ett tips för dagen! Den har jag ställt in på att uppdaterar sig av sig själv så det gör ingenting om jag inte hinner uppdatera varje dag. Ett fint budskap/tips har jag nu skrivit in för varje dag hela vägen fram till 13:e januari! Jag är riktigt nöjd med vissa och en del av dem har ett gömt budskap, you think you can figure them out?

Puss,


Ps. Melissa Horn - Långa nätter

Tredje advent

Publicerad 2009-12-13 12:51:23 i Reflektioner,

Det är lucia, tredje advent, skolan slutar på fredag och jag är mentalt kvar i november. Knepigt värre asså.

Idag ska vi baka julgodis hemma och jag ska städa mitt rum, tvätta massa kläder, städa min garderob och skriva klart mitt svenska tal. Eller så gör jag allt det imon och så tar jag det bara jevligt piano idag! Men men, det blir som det blir.


För ett år sedan var det polhems luciafest. Det var första gången jag träffade Niclaes Jingeryd, det var festen som jag valdes in i PFK (inofficiellt), och det var väl ungefär då som allting vände. Jag blev bättre i skolan. Jag slutade dansa. Jag började stå för mig själv. Jag blev mer självgående och jag lärde mig mycket av min "storebror". Oavsätt hur mycket jag saknar honom så vill jag inte tillbaka till den tiden, jag vet var jag har honom och livet är så fruktansvärt bra just nu, precis nu. Man måste leva i nuet.

Tänk på det,


Ps. Ett stort måste såhär på juletid är Lars vegas trio. Dessa underbara pojkar och deras tolkningar av julsångerna är det som skapar julstämning hos mig.

Vill du ha ett litet tips?

Publicerad 2009-12-12 19:19:51 i Roligt,

Min blogg har dött. Saken är den att det har hänt lite mycket utanför cybervärlden som har tagit upp lite väl mycket tid.

Nästan alla prov är ändå över nu, jag ska hålla tal på tisdag men är ledig på måndag så det är en hel dag extra med talskrivande - lovely.

För att sammanfatta de två helger som gått kan man säga att jag har bränt för mycket pengar. Fredagen den 4:e var det fest hemma hos Nina och det var mycket lyckat! Rolig kväll som slutade med mys hemma hos Jens. Lördagen den 5:e och söndagen den 6:e jobbade jag på Ungdomscupen där vi hade sjukt mycket problem med musikanläggningen och jag hade ont i magen flera gånger, lagom roligt.

Denna helgen såg ut på liknande sätt, nästan. Mormor Leire fyllde 85 år och detta firades i det väldigt höga och smala radhuset i björkekärr. Efteråt (23.00) åkte jag och Jens in till stan för att ta en sista krogrunda med Hannah Johansson - min plast syster - som flyttar till Island i 5 månader. Jag kommer sakna henne så sjukt mycket nu när hon är borta. För er som inte vet vem hon är kan jag säga att Hannah är en underbar människa som stått vid min sida många gånger, även om jag inte kommit till henne när jag mått dåligt har hon mer än en gång kommit till mig och sagt: "Vad gör du Nea? Du mår dåligt. Gå hem."

Jag älskar dig syrran.

Lördag - idag - var det glögg hemma på Dalgångsgatan där många var imponerade av vårt enorma pepparkakspalats! Vi lade ner många timmar och svordommar på det och det fick många "ååh" och "wow" under glöggen!



Nu sitter jag hemma med min familj och tittar på Monsters vs. Aliens. Mysigt!

Någonstans bland alla böcker...

Publicerad 2009-12-03 20:55:00 i Vardag,

...sitter jag och längtar till Julafton. Nej, inte igentligen, men det kändes passande att skriva det där. Jag har bestämt mig för att jag snart ska försöka skriva blogginlägg på vers, det kommer bli kul! Eller spännande är kanske snarare rätt ord...

Iallfall! Nu har jag skrivit klart min labrapport i Biotekniken, är rätt nöjd med min analys, hoppas att Ola oxo blir det. Jag har skickat in mitt PM för svenska talet, för det hade jag "missat". Jag ska prata om denna bruden har jag kommit fram till:

Nu var jag elak. Detta är bilder jag tagit när hon dampar loss i sin webcam.

Men nu har jag bara en historiatenta kvar denna veckan - schöönt! (höhö, fyi så heter våran historialärare Schött i efternamn, det är respekt!) Och nästa vecka har jag CAE prov på onsdag, en heldag - najs. Fysikprov på lasrar (tror jag) på torsdag och sen har jag ingen koll... Vill inte veta egentilgen.

Men nu i helgen är det tävling igen, inga av mina gymnaster som tävlar dock, så det blir sköta mysiken för mig. MEN! I morgon ska jag lämna in mitt CV till donken på scandinavium har jag bestämt och nu är det bara att hålla tummarna! JBR - svenska läraren - sa att det var ett mycket bra CV och att han direkt skulle kalla mig till anställningsinterju, så det är väl bara att hoppas antar jag!

PUSS! - Välkommen till pluggandets förtrollade värld...
Och med ens släcks ljuset och det svävande skeppet för två (max tre) personer svänger av åt höger och in i mörkret.

Ps. Där ägnade jag 278 ord på ett blogginlägg istället för på historiatentan...

I hallen:

Publicerad 2009-12-03 18:38:52 i Saker som sägs,

Pappa inser att jag har hans mössa på mig...
P: "Men du får inte ha min mössa på dig!"
N tar ett steg bakåt för att undvika handen som kommer emot huvudet.
P: "Jag ska köpa en mössa till dig i julklapp."
N spärrar upp ögonen.
P: "Fan, sa jag det högt?"

På sms:

Publicerad 2009-12-01 23:07:10 i Saker som sägs,

Ang. projektarbeteskonferens
A: Duu? (A) När börjar vi imorrn?
N: 7.30
A: Halv 8?! :o
N: Ja, de har inte vintertid där borta.
A: Men f*ttkineser :o Kan dom inte anpassa sig lite :(

sthlm för första gången

Publicerad 2009-12-01 23:02:27 i Roligt,

Första gången på riktigt. Det klart att jag har varit i stockholm innan, men på riktigt liksom. På riktigt för mig betydde en helgtripp med pojkvännen och hans syster på ett tåg med massa skratt och gråt (ja Morten, vi grät, men av skratt). Vi bodde hemma hos deras mormors syster och hennes man, och oj va de bodde!

Stockholm betyder promenader. Stockholm betyder shopping med stort S. Stockholm betyder spritglögg med ett gött gäng människor. Stockholm betyder solsken i slutet på november. Stockholm betyder dimma efter en brunsh på Mornington ("Det är här östermalmsfamlijerna äter söndagsbrunch"). Stockholm betyder glädje.

Är jag en dålig göteborgare nu?


Julgranen som hänger i taket i NK, sthlm.


Shoppingpåsar på sängen hos B&B, sthlm.

Vad ska jag säga, jag är såld. Leire, ni vann. Jag gillar sthlm.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela