neao

"There's no more time after today."

Publicerad 2010-01-31 22:20:38 i Reflektioner,

Citatet kom till när Jens planer för dagen ställdes in och han kände sig lätt uppgiven. Varpå jag frågade i fall det var så att det inte kunde fixas någon annan dag... Jag ska skriva en låt med den raden inkluderad. Någon annan dag ska jag skriva den låten. Och den låten kommer bli bra.

Nu ska jag sova, god natt!

En lördag med västtrafik.

Publicerad 2010-01-31 21:16:19 i Roligt,

Vaknade med Jens vid min sida och ville verkligen inte gå upp. Det var ju så himla skönt i sängen med hans armar om mig och mitt huvud på hans axel, klart att man inte vill ge sig därifrån i första taget.

Men jag var ju så illa tvungen att röra på mig efter ett tag. Det var träning för småtjejerna klockan 11.00 och jag skulle inte komma sent. Skulle inte. Vägrade. Jag kom precis i tid. Det gick riktigt bra för brudarna och jag känner på mig att det kommer gå riktigt bra för dem på tävlingen på söndag om en vecka.Lovisa och Sara flippade loss på trampetten. Allt ifrån oseriösa pik/gruperade volter till sträckta dubbelskruvar. Roligt att se tjejerna när det med tefatsögon tittar på sina tränare när de gör de som de själva vill göra.

När träningen slutade vid 14.00 var det bums hem för att byta kläder till "servitris" och hann knappt äta lunch innan jag var tvungen att åka iväg igen. Med en lätt huvudvärk tog jag mig ned till Centralen för att åka BLÅ mot Jonsered där jag skulle jobba på ett 50årskalas.


Vi var 4 stycken som sprang omkring och försåg de vuxna med mer booz. Det var en lyckad kväll. Tack P, för att du rekommenderade mig!

Vid 22.30 tog jag bussen mot centralen igen men när jag satt där inne på stationen och väntade på Julia och gänget för att vi skulle gå ut och fira hennes 19årsdag kom huvudvärken tillbaka och jag började må illa. Tyvärr slutade min lördag där, 500 kronor rikare men med en känsla som bestod av besvikenhet och skuldmedvetenhet, ledsen Julia.

Sammanlagt var det en bra dag, ändå.

Fredagsupdate

Publicerad 2010-01-31 20:42:43 i Vardag,

Otaggigheten försvann efter ett tag och ersattes av två riktigt härliga pojkar med sina smutsiga strumpor och skrikande. ("Bubbla dig! Bubbla dig!!") Det blev en myskväll med Jakob och Jens. Först var vi hemma hos mig och spelade Super Mario på wii, och vi klarade sista bossen (yeeah!!) och då öppnades en ny värld.

Vid 22.00 åkte vi hem till Jakob och på vägen köpte vi massa godis, chips, ostbågar och -bollar. Väl nermysade i soffan tittade på A love song for Bobby Long och det var den bästa filmen jag sätt på väldigt länge.


Scarlett Johansson och John Travolta spelar sina roller så fruktansvärt bra. Han spelar en välutbildad alkolist som kläcker citat efter citat och mannen till vänster på bild (vet ej vad skådisen heter) säger alltid vem det var som sa det. En fruktansvärt bra film, se den.


En heldag med fix och don.

Publicerad 2010-01-29 15:09:58 i Vardag,

Nu har jag pluggat, tvättat och fixat med bloggen. Ikväll är det invigning för filmfestivalen och det är pissäckeldyrt för en vanlig student så jag kommer anagligen sitta hemma även ikväll. Blev plötsligt fett otaggad på allt.

Studentlunch.

Hur kan hon? Han är ju min!

Publicerad 2010-01-29 12:18:05 i Reflektioner,

Jag har haft en disskution med min kära vän Hanna. Hon bad mig läsa ett inlägg på hennes blogg. (klicka på länken eller läs texten i kursivt). Kortfattat så handlar det om det här med att "paxa" någon, vad är rätt och fel? När får man "bryta" mot reglerna? Hur smart är det med "pax" egentligen? Väldigt intressant läsning faktsikt. Har ni tid tycker jag att ni ska läsa igenom detta.Jag sitter här och filosoferar med min syster. Och just nu pratar vi om det här med att paxa någon. Där är vi alla olika, har vi kommit fram till och jag har kommit fram till att jag har löjligt svårt med det här med pax. Hallå? Om jag tycker någon är snygg men killen inte är ett dugg intresserad av mig eller jag inte vågar göra något och så träffar min kompis på honom av en slump och det skjuter gnistor om dem, då fan är jag jävligt glad för deras skull. Jag skulle inte gå runt och vara gnällig över att det var mitt "pax". Min syster förstår vad jag menar men tycker att jag som blivit dissad har rätt att bli arg, inte på min kompis, men på situationen. Förståeligt! Men sen - släpp det.
Eller detta med ex. En sådan känslig fråga egentligen och speciellt i min situation sedan tidigare. Men jag har också svårt med detta med galen kärlek till ex. Okej, 1 års kärlek, äkta kärlek som slutar med hearts broken. Jag förstår! Men två månaders flört? Hallå? Jag skulle vara allt annat än sur om någon, ens min bästa vän, skulle bli tillsammans med mitt ex av anledningen till att han och jag inte passade ihop och han och min bästa kompisar är två personer jag tycker otroligt mycket om, obviously, och därför förtjänar dem alla lycka.
Sedan sticker jag nog ut mycket och ja, det är en radikal syn och för många kanske förolämpande. Och jag har märkt att det inte alltid är så bra att tycka som jag gör då andra blir jävligt sura för något jag tycker är helt okej. Jag försöker i högsta grad undvika det. Jag menar inte att såra någon, men ibland får man inse att med vissa passar man inte och med vissa gör man. Jag släpper före folk som passar bättre ihop med någon än mig.
Herregud, livet kryllar av killar och tjejer. Ta för er! Om ni inte kan få den personen ni vill ha eller det inte funkar med personen, ta en annan och var glad om din kompis blir lycklig!!! Var inte så trångsynt!!
Ett litet inlägg från en totalt slutkörd Hanna och ta inte åt er personligen. Detta är mer allmänt. Love

Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar.

nian

Publicerad 2010-01-28 23:27:55 i Reflektioner,

Igår satt jag och var sentimental när jag hittade en massa bilder från när jag gick i 9an. Här kommer några av dem.

It's delicious.

Visst mådde jag bra då, innan gymnsaiet, ungefär i mitten på nian, innan livet började på riktigt. Men vill jag tillbaka? Aldrig i livet. Det var det som var så fint, vi levde på rosa moln och vi visste att det skulle ta slut. Men vi brydde oss inte då. Då bara var vi, det är nu vi lever.Veckans ord.

Publicerad 2010-01-28 23:22:34 i Reflektioner,

Ja nu fick ju skepticism ett helt eget inlägg, men "Veckans ord" ska vara ett ord som återkommit under veckans gång och som har betytt mycket.

...blåsjobb

Både jag och Hanna har ramlat och slagit oss på isen nu i veckan. Hon först, igår på kvällen. Då tyckte jag synd om henne och skrev "blåsjobb" till henne i ett sms, som tröst liksom. Så idag; idag har jag ramlat och slagit mig två gånger på den jeffla isen. Först på väg hem ifrån skolan utanför Dansforum på järntorget och sedan när jag var i princip hemma. Befann mig på hållplatsen och var nära på att slå i huvudet i ett järnräcke, som om jag inte hade ont nog. Nu har jag mer ont än vanligt i ryggen och ska ringa sjukgymnasten imon (påmin mig!). Så jag skrev ett sms till Hanna och berättade vad som hänt och vad skrev hon tillbaka..? "Åh men babe blåsjobb i allra högsta grad".


Que Pasa den 23 janurai

Framsteg med både Polhemskåren och bloggen.

Publicerad 2010-01-28 22:36:00 i Vardag,

Igår hade majoriteten av styrelsen möte. Det gick på cirkus 7 minuter och vi fick fram rätt mycket trotts det pressade tidsschemat;
  • Kårhoodies kommer snart ut och förhoppningsvis ska vi fixa till några riktigt sjysta färger som kontrast till skolans vanliga mainstreemfärger.
  • Vi taggar dessutom upp för fler roliga events och fler tillfällen att köpa medlemskort.
  • På nästa årsmöte (tilltänkt att äga rum i April) är tyvärr bara medlemmar i Polhemskåren välkomna, men frukta ej - det kostar bara 10 kronor.
  • Snart är det dags att söka nya medlemmar till styrelsen. Om du är intresserad är det bara att skriva namn, klass och telefonnummer på en lapp och lägga i Elevrådets skåp på tredje våningen.
Men nog med skolrelaterad information. Nu sitter jag och har - ÄNTLIGEN - lyckats fixa till menyn igen!! Nu är det bara typsnittet på mitt "Dagens tips" som skall fixas också... men det gör jag nog imon, för då är jag LEEDIG! Jag säger bara det, trean är huuuur chill som hellst. Typ. Jag har inte så mycket lektioner men ganska mycket som ska jobbas med hemma. Jag kanske borde jobba med det...? Ja. Men imon.


Que Pasa den 23 januari.

Blev så mycket mer taggad till att blogga igen nu när jag har fixat menyn! Me likes it long time.

Produktiv som fan.

Publicerad 2010-01-28 11:02:10 i Vardag,

Onsdagen var som vanligt ganska jobbig med både Religion och Filosofi. Som om inte det räckte så lyckades vädret ändra sig rätt grovt under lunchrasten; snö, regn, snö igen och sedan hagel. Jag, Anton och Axel hamnade i en djup diskution om vad man kallar ett hagel för. Om man jämför med regn och regndroppar så blir det hagel och... hagelbollar? Disskutionen fortskred tills Anton (som bara ville kalla det för hagel) frågade mig:

"Vad är det på marken?"
"Snö." svarade jag. Och Axel skrattade.
"Höhö, very true." Anton gav sig.Jag har börjat få svårt att koncentrera mig på lektionerna och har nu hittat ett sätt som funkar. Medan jag (faktiskt) lyssnar och tar in den mesta av informationen sitter jag och skissar. Ni ska se Antons biologiblock...

Puss, nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning för skolan
11.02

[skɛptəsɪzəm]

Publicerad 2010-01-26 21:45:52 i Reflektioner,

Jag såg just ett fint ord på Facebook, eller ja, jag fick det tillockmed använt i en mening till mig.

"håller med linneas skepticism."

Jag gillar det starkt. Framförallt att det har en härlig blandning av ljud; det hårda i skɛpt- som flyter över i det buzzande ljudet i -əsɪzəm. Jag är konstig, men det var ingen överraskning för någon!

Puss!

Bland rych och pych.

Publicerad 2010-01-26 19:44:08 i Roligt,

Efter en ytterst oproduktiv dag i skolan begedde vi tjejor oss in till Nordstan för att luncha på Paprika. Humoristiskt nog så var Paprikas paprika inte god idag. Jag fnissade lite.

När vi hade ätit upp åkte vi mot järntorget för att prova balklänningar(!). Jessy och Julia blev riktigt fina och personligen tycker jag att de kunde ha köpt dem direkt. Fast det klart, jag klandrar dem inte för att de vill prova på flera klänningar!


När ni tittat klart på deras fina klänningar tycker jag ni kan ta er en titt på Frida i bakgrunden också.Hela den här kollektionen hade så sjukt snygga klädningar med vackra ryggar. Jag och Frida blev väldigt inspirerade då vi båda ska sy våra - i den mån det går - själva.

Jag har dessutom skissat upp en till variant på min egna balklänning:

Vilken tycker ni är snyggast av dem jag gjort?

Jag kunde ju inte låta bli att pröva när jag väl var i detta hav av glitter och paljetter.

Den är nattsvart och det läskiga nedtill är i chockrosa. Alltså, verkligen chockrosa!

Nu ska jag ringa min bardomskompis mamma - oj vad det känns långsökt när man skriver det så - och fråga henne om hon vill vara med och sy. Sen ska jag äta middag.

På mitt rum:

Publicerad 2010-01-25 21:06:40 i Saker som sägs,

Det är inte bara jag som tycker att det är jobbigt att jag ska ta studenten och kastas ut i vuxenvärlden. Idag kom lilla lillebroren upp på vinden och frågade med lite oro och tvekan i rösten:

J: "Nea, kommer du hälsa på oss när du flyttat hemifrån?"
N: "Ja, det klart jag kommer."
J: "Bra." Och så gick han ner igen.

Utlovade bilder framme.

Publicerad 2010-01-25 20:13:59 i Fest,

Men nu ska jag vara helt ärlig i grund och botten. Jag tog bara dåliga bilder. Men det finns en riktigt go gubbe som tar sjukt mycket och sjukt bra bilder när man är ute och det är fett med najs. Så här har ni dem i filmformat, me loves it:

Kalasbarnet och annat folk drog vidare till underjorden, då gick jag, Jens och Hanna hem till mig och tittade på film. Eller ja, vi däckade bums.

Det var en ytterst lyckad kväll och jag hade inte velat ha det på något annat sätt!
Puss, och tack för mig.

En lördag full med massa punkter.

Publicerad 2010-01-23 15:31:06 i Vardag,

Nu sitter jag på blå express på väg in till stan, jag har varit ute i jonsered för att få information angående mitt "servitrisjobb" nästa lördag. Ska plocka kaffekoppar för en cirka 70 kronor i timman - helt okej.

Nu ska jag ta mig upp till stadsbiblioteket för att plugga lite sista-minuten-matte med Abbe och Joppe innan matteprovet som är på måndag. Jag börjar bli lite rädd för mobilräkningen, har varit ute på nätet lite för mycket tror jag...

Ikväll väntas det utgång för att fira stockens 20årsdag, detta gillar vi! Bilder kommer senare, peace!

Balklänningen inom räckhåll?

Publicerad 2010-01-21 21:07:36 i Vardag,

När jag satt på spårvagnen på väg hem från skolan idag fick jag plötsligt upp en bild i huvudet på hur min balklänning skall se ut. Redan för två veckor sedan pratade jag och Tott om hur snygg jag skulle vara i Kate Hudsons klänning ifrån How To Lose A Guy In 10 Days (för övrigt en väldigt bra film!). Och för er som inte vet hur den ser ut har jag lagt ut några bilder:

HelbildInzoomat på överdelen.


Någon som sytt sin egen version av klänningen.

Dock vill man ju inte ha en exakt kopia av den. Så jag började skissa på en egen och än så länge ser det ut så här:

Tanken är att det ska vara helt öppen rygg men går det inte vill jag ha tre band i ryggen.

På färgfronten har jag inga bestämda planer, så om någon har några förslag vill jag gärna höra dem! En liten tankte har jag dock: om klänningen är helsvart så kan man ha en annan färg på en snedremsa som man då syr fast längs med hela kanten på klänningen i ryggen och halsen. Tror att det kan bli coolt. Vad tycker ni?

För övrigt har jag fått klagomål på att jag inte rapporterar in min träning av Johan. Så jag kan informera dig, älskling, att jag idag har kört styrka. Jättetrött i armarna.

Nu ska jag titta på CSI Miami.
Puss

Spruckna läppar och för mycket läxor.

Publicerad 2010-01-20 21:29:58 i Vardag,

Jag har haft fullt upp och inte haft tid till att blogga alls den senaste tiden - och det syns på statistiken, höhö.

I går skrev jag biologiprov och det kändes som att det gick riktigt bra! De som missade ska skriva imorgon vilket gör att den lektionen är inställd för de övriga - och då börjar jag 13.10, sweet!

På kvällen var det äntligen dags! P3 GULD! Julklappen från Tott, Jens syster. Det var jättekul. Go stämning, skitbra platser och massa bra musik! Tack Tove, tack så jättemycket!


Programledaren Timo, riktigt go gubbe och bjöd verkligen på sig själv!

Efteråt sov vi hemma hos Joppe och hade det riktigt mysigt och somnade till musik. I morse vaknade vi till Winnerbäck, det var en bra natt.

Idag lyckades jag somna på filosofilektionen, läraren valde att sätta på en film, dumt! - 4 personer somnade.

Efter skolan var jag tränare - värdelöst! - jag hade 6 gymnaster utav 13 där och det var bara 3 som hade sagt att de inte skulle komma. Så jag fick ställa in träningen och plötsligt hade jag slösat bort en massa tid på resa fram och tillbaka, lite bittert.

När jag kom hem var det första jag såg pappa som tog ut en liten hemmagjord pizza ur ugnen. Då har han och mina bröder bakat pizzor till alla, från grunden!


Så duktiga är de!

Nu ska jag försöka klura ut en äcklig fysikuppgift och leta reda på ett lipsyl...

Det är inte fel på din dator.

Publicerad 2010-01-17 21:50:18 i Vardag,

Min meny är borta och jag har lite smått panik för jag har ingen aning om hur det gick till. Så jag ber alla "bear with me on this one" för jag håller på att klicka runt och ändra och jag letar efter hjälp överallt.

Men jag kommer självklart fortsätta att slänga ut onödiga inlägg som inte handlar om något vettigt alls. Som detta.
God natt!

Askalas!

Publicerad 2010-01-17 20:13:13 i Roligt,

Barndomsvännen Per fyllde 18 år igår så hela familjen var där för att gratta honom. Jag fick i uppdrag att slå in både födelsedagspresenten och den försenade julklappen. Jag tog detta uppdrag på yttersta allvar.

När jag gick ned i källaren för att hämta upp papper och snören fick jag syn på det bruna, trädliknande pappret och tänkte: "Tove." - The Master of Pyssel och Fixardrottningen själv, och blev genast inspirerad. See for yourselves:

Maha, jag är bra! Men ändå ganska mycket copycat...

Senare på kvällen styrdes stegen mot RioRio där det var mycket go stämning och härligt folk. Note: Du har astma, dansa då inte mitt framför rökmaskinen.


Ps. Ja kan störa mig så onödigt mycket när folk bara skriver massa interna grejer. Btw, 1964...

Svar på tal

Publicerad 2010-01-16 17:00:14 i Svar på tal,

Angående mitt inlägg "Stopp-och-väx till håret?" om långt hår utan hårförlägning:

Nu Maja, ska jag visa hur du gör för att få en riktigt lång tofs utan löshår!

1) Börja med att sätta upp överhåret i en tofs och låt resten hänga.


2) Använd en hårhål och sätt upp hälften bakåt. Fäst det under tofsen.


3) Sedan gör du samma sak med håret på andra sidan. Och till sist likadant med underhåret.
Alltså är allt du behöver: En tofs och fyra hårnålar! Awesomes!

Et voîla!Svårare än så är det inte!
Lycka till!

Öppet hus på Polhem

Publicerad 2010-01-16 16:36:42 i Vardag,

Jag är helt utmattad, har stått och pratat om Polhem och nollningen i många timmar nu. Jens sov här i natt efter en utekväll som alla andra och då brukar det bli svårt att gå upp. Och av någon anledning var det även svårt att gå upp idag också, det var ju lördag!

Jag kom upp efter att tag när jag insåg att vi skulle bli sena. Vanligt tycker jag inte att det är jättehemskt att bli lite sen, men när jag själv har tvingat dit alla andra en stund innan 10 och jag själv inte var där förens kvart över får man lite dåligt samvete. Så det stressades på med kläder (för min del, Jens låg kvar i sängen lite till) och då hittade Jens kameran...

J: "Åh vad fin hållning du har älskling."
...men jag är i alla fall brun! For some reason.

Nu är jag äntligen hemma igen efter att ha snackat bort min röst - även om det var roligt på Öppet hus, det är det alltid - så känner jag: Aaah, najs. Fast sen kom jag på att jag skulle plugga biologi och då var det inte lika najs längre... Tro det eller ej, men jag lyckades faktiskt somna i boken! Det såg ut så här:

När jag vaknade fnissade jag till och var bara tvungen att ta kort på det. Trotts somnandet har jag ändå lyckats läsa 10 sidor i boken, det är mycket men inte tillräckligt så jag ska väl ta och sätta mig med boken igen. Suck.

Puss!

Filmen. The Filmen.

Publicerad 2010-01-15 20:13:26 i Video,Det är internt, det är Miley Cyirus, det är ostburgarminen, det är "fan va second hand", det är på sejdeln, det är education-movie, det är daddy cool, och det är tja-tja bloggen!

It's a night out.

Publicerad 2010-01-15 18:45:29 i Vardag,

Jag gillar't. Jag gillar't verkligen. Sitter och taggar och lyssnar på massa go musik. Dock är förfestar jag själv, utan alkohol. Räknas det som föfest då? Jag är i alla fall glad att veckan är över! Äntligen helg och utgång!


When you're down and troubled
And you need a helping hand
And nothing, oh nothing is going right
Close your eyes and think of me
And soon I will be there
To brighten up even your darkest nights

Var får ni tid ifrån?

Publicerad 2010-01-14 21:05:14 i Vardag,

Jag hänger inte med någonstans! Det känns som att alla har tid att använda till att ha kul/bara slöa på Facebook. Själv får jag dåligt samvete för att jag tar mig tid till att göra styrka och nu slänga ut ett blogginlägg.

Imorn har jag "läxförhör" på hela världshistorian i Historia A, känner mig inte jättepepp på det. Kan ju vara för att jag inte har läst det än, så det blir en natt utan sömn. Great!

På tisdag har jag prov i Bilologi B. Najs. Jag känner igen det mesta när jag läser det, men det är på 50 sidor och det är lite segt bara. Faan!! Jag har ju religionsläxa tills imon oxo. BANGAR DEN! Snopp asså, det är inte fixbart!


Jag testade mammas läsglasögon, det blev inte roligare för det...

Så när man känner så här får man helt enkelt lyssa på The botten is nådd och tänkta tillbaka till bättre tider. Som igårkväll till exempel: då låg jag och Jens i hans säng och tittade på film - Band camp - och hade det riktigt trevligt. Jag gillar honom.

Dubbelt upp med biologi och ett härligt pass på valhalla!

Publicerad 2010-01-12 15:18:27 i Vardag,

Tja tja, bloggen! Höhö, sorry, är lite trött i huvudet. Är hög på träningshormoner och känner mig fruktansvärt flumig. Jag lyckades simma 1000 meter på 30 minuter, varav de första 500 gick på 13 minuter! Stolt som fan! Nu är jag på hemväg och är rädd för att det inte kommer hinnas blogga ikväll så dagens lösning - precis som gårdagens - blir ett härligt spårvagnsinlägg!
Jag har nu klarat av tre dagar i skolan men känner mig helt knäckt. Vi har uppgifter och prov upp över öronen och inte nog med det så närmar sig UGG med stora steg och pressen börjar sätta spår i mitt humör... Jag tror inte att jag kommer att palla det så mycket längre, it's too much. Men nu är jag hemma och ska bara vänta in pojkvännen, sen är det matte för hela slanten! I've said it before and i'll say it again; mobileblogging is the shit!
Puss puss.

Live från historialektionen

Publicerad 2010-01-11 13:03:36 i Vardag,

Det tog sammanlagt 35 minuter för mina klasskamrater att komma till lektionen idag. Det har trappat in folk var tredje minut, och det bästa är att Dr. Schiött inte blir arg. Nej, han skakar på huvudet och skrattar åt alla som får frånvaro. Han é go gubbe! Snart har jag bara en lektion kvar och efter det är det dags för träning för de små töserna, tävling om i 4 veckor! Hörs senare, puss.

På historialektionen:

Publicerad 2010-01-10 18:13:06 i Saker som sägs,

Dr. Schött: "blaha, blaha... Julius Ceasar..."
Neao (lätt ironiskt): "Vem é det?"
Axel: "É du dum i huvet?!"
Anton: "Mehn, hon é erotisk!"
Axel: "Jahaa! Jag har svårt att tolka erotik ibland..."

Stopp-och-väx till håret?

Publicerad 2010-01-10 17:53:49 i Vardag,

Nu vet jag hur långt hår jag vill ha!! Jag satt och masserade huvudet och lyfte upp överhåret, då såg det ut som att jag hade jättelångt hår i en toffs. I really liked it, så nu ska det sparas. Vill att det växer fort, studenten och balen är "snart!"Visst fan är det en snygg skillnad? Längtar tills det ser ut sådär (till vänster). Jag kan ju lägga till att jag aldrig kommer att använda löshår eller något i den stilen - what you see is what you get!

Selsius kickar ass på Musikens hus

Publicerad 2010-01-10 17:41:35 i Selsius,

Jag har vetat det länge - de är awesome. Men nu är det fler som vet det. Utav 15 band gick de och ett till vidare till semifinal! Jag var så glad, det kändes som att det var lika mycket min seger som deras!


Jag gillade inte ljussättningen, fick mycket snyggare bilder på förra spelningen.


ÄNTLIGEN lyckades jag få en bild på Tobbe, me likes it!


Grattis pojkar! All my love goes to you!

Upptaggning

Publicerad 2010-01-10 12:33:31 i Vardag,

--- det var ett konstigt ord...

Nu har jag precis planerat klart barnens träning. Idag blir det hårdstrycka och äckligt mycket stretching. Den 7:e februari är deras stora dag - TÄVLING! Nu har de allihopa tävlat förut, men detta är större för dem så det ska bli roligt.
Nu måste jag äta, kommer tillbaka och raporterar in om gårdagskvällen senare.
"Bear with me here..." It's going to be an awesome story!

Sista terminens första dag

Publicerad 2010-01-08 22:10:14 i Vardag,

Mamma har köpt en ny väckarklocka. Det är "wake up light"-saken, så nu vaknar hon och alla andra i hennes sovrum till fågelkvitter och ett mysigt ljus. Själv fick jag ärva hennes gamla väckarklocka så i morse vaknade jag och Jens till något slags dejtingprogram i P3. Det var plötsligt mycket lättare att gå upp när det redan pratades i rummet, men på måndag ska vi inte ha lika högt ljud...

Upprop klockan 8.30 i skolan, det tog tre minuter och sedan var det håltimma till 10.00 då historian väntade. Det var lite "roligt", vi har nu en 80 minuters lektion där på morran och jag säga så mycket som att efter 40 minuter så fick jag tvinga upp ögonlocken med fingrarna - det gick inte att vara vaken! C'est impossible!

Våran historialärare hade inte riktigt heller vaknat idag, han hade väldigt svårt att få orden rätt: "Jag tror inte att ni har några lektioner efter studenten." Men det var inte allt, han blandade ihop och bytte plats på bokstäver också: "Eer-röööV...ring"

Lunch blev på Sannegårdens pizzeria och vi kom sent till lektionen i Religionskunskap. Jag och läraren kommer inte riktigt överrens känns det som. Jobbigt. Mycket jobbigt.

Efter skolan har jag inte gjort nått vettigt alls, borde kanske ta och göra det...
Ja! Nu blir det ett mesigt styrkepass:


Jag fick huvudverk mitt i så detta var allt jag orkade idag. Ska köra ben och armar i morgon!

Röstar alla på Kling?

Publicerad 2010-01-08 21:10:01 i Vardag,En av programledarna för Let's Dance sa efter att Elin Kling hade dansat att alla Modebloggare nu kommer rösta på henne, stämmer detta?

Sista lediga dagen

Publicerad 2010-01-08 20:27:56 i Vardag,

Torsdagen började med ett hemskt pipande ljud; väckarklockan, huvudet snurrade och jag han tänka: "Fan han har glömt stänga av den igen..." Vi znoosade ett tag - typ en timma - sedan kom T upp på J:s rum och informerade att om vi inte kom upp bums skulle hon hoppa i sängen tills vi vaknade. Ovärt.

Vi tog oss alla tre ned på stan och när klockan var 9.30 traskade vi in på NK. T shoppade loss bland Björn Borg-trosorna och J hämtade ut sina vinterkängor och sen gick han runt och såg riktgt nöjd ut. Själv köpte jag ett par skinnhandskar som jag nu är lite smått kär i.Efter det traskade jag, Jens och Jakob runt på stan för att sätta upp planscher om Musik Direkt. Detta för att Jakobs band, Selsius, ska spela där i morgon kväll och alla är ytterst välkomna. Mer info här *klick*

Dagen var inte över där, efter en lunch på Tintin följde jag med Jens till tandläkaren där han fick borra igenom en till tand. Rotfyllningen som skulle göras blev inte gjord så det ska göras nästa gång. I'll be there next time too.

När det nervpirrande tandläkarbesöket var till ända tog vi oss hem under mycket fniss och på bebistalande engelska. Vi taggade till för en omgång av Super Mario bros på wii. Vi spelade från första banan och när vi sedan slutade för kvällen var vi på värld 7. Trogna Super Mario fans vet vad det betyder...När vi var klara med spelandet gick vi ned till vardagsummet för att upptäcka en repris av en gala tillägnad Michael Jackson från 2001 - då hade han varit artist i 30 år. Det häftigaste var när scenen var svart, med en ensam spotlight i mitten. Michael kom in med en väska i handen. Han la den på en pall. Han knäppte upp låsen och öppnade locket. När han lyfter ut en glittrig kavaj skriker publiken. De skriker och de gråter. Michael plockar ut en hatt och sätter den på huvudet. Publiken skriker fortfarande. Och sen kom den - den vita glitterhandsken. Han körde moonwalk och hoppade upp på tåspetsarna, jag rös.Det var ett bra slut på mitt sista Jullov.

Julklapparna 2010

Publicerad 2010-01-06 17:31:03 i Roligt,


Pappas släkt har en tendens att hitta på sista-miuten-rim till klapparna:

"Använd dessa så du inte andra stör, då är det bara du som hör."
"När du ut på stan ska strosa bör du inte gå utan denna ... "

Hemmagym!

Publicerad 2010-01-06 16:16:51 i Vardag,

Helloes helloes! Nu är jag hemma igen och har faktiskt tränat! (omfg!!) Det är lite pinsamt, men jag är helt slut. HELT SLUT!!

Träningspasset:

Armarna är helt slut, kan knappt skriva. Och visst var det armhävningarna som var jobbigast, alltid så. Det är alltid armarna som är värst. Nu ska jag bara se till att hålla igång träningen också. Om jag inte har lagt ut nått inlägg om att jag tränat på fredag/lördag så får ni säga till mig! Jag gör detta för att bli bra i ryggen igen. Kanske så småningom bli av med astman också. Min kropps utseende och mina "kurvor" (HA HA, kurvor! e nästan platt xP) är jag helt och hållet nöjd med, så det är inte därför jag tränar!

Puss puss,
längtar efter träningsverken!

Hallå, civilisationen?

Publicerad 2010-01-04 22:13:05 i Vardag,Flygresan gick bra, jag spillde ingenting på mig utan lyckades läsa mig in en bra bit på Harry Potter och Dödsrelikerna. Så, nu är vi alltså sedan länge anlända och nedmysta framför brasan i underställ, hood och raggsockar. Snön är ungefär en meter djup, men snöbollskrigen och lekarna klarar mina bröder rätt bra utan mig.

Jag skulle ha åkt längdskidor idag, men vi fick inte ihop skidorna med "pjäxorna", så det blev en långpromenad med hundarna istället. När vi var vid vändläget satte sig äldsingen rätt ned - Astor - och vägrade gå mer. Den dumma hunden har redan tappat vinterpälsen och eftersom att han inte skuttar runt lika mycket som Maja och Iris håller han inte värmen lika bra. Vi fick vända hem igen.Som väntat fick jag "ärva" Dagnys sovrum. Det var lite jobbigt i början men när jag sagt god natt till henne kändes det mycket bättre och jag kunde i alla fall slappna av. Sängen var dock väldigt hård (läs: VÄLDIGT) och jag behövde dubbla kuddar för att de var så platta (något som farmor påpekade säkert sjutton gånger innan jag la mig ner). En till sak som jag lade märke till så där in på småtimmarna var deras väggur. Jag hade glömt att de fanns. Och utan att behöva titta på klockan insåg jag att jag legat vaken i över en timma innan jag lyckades somna. Det var alldeless för mycket tankar som snurrade omkring - det bara gick inte.Det bästa med att vara här uppe är trots allt att man inte behöver någonting. Inget smink, ingen parfym (det har snarare motsatt effekt här uppe - "varför har du parfym på dej för?"), ingen mobil att titta till för det finns ingen mottagning, det är på det hela riktigt avslappnande att vara här. Fast nu har jag ju faktiskt lyckats fixa till mig internet så jag bloggar väl in imonkväll också.

Jag har bara en dag kvar här uppe och som det känns nu så hade jag inte haft någonting emot att stanna en eller två dagar till.

Men det klart att jag längtar hem ändå.

Två dagars isolering

Publicerad 2010-01-03 14:15:56 i Vardag,

Om mindre än 30 minuter ska jag sitta i bilen (notera att jag ska sitta, kommer antagligen inte att göra det...). Jag har packat färdigt och valde nu att slänga ut ett blogginlägg innan jag traskar nedåt i huset.

Vi ska upp till Umeå till pappas släkt för att fira sen jul med dem. Och det kan faktiskt inte bli annat än julkänsla där uppe i det lilla pepparkakshuset. Nu är det en meter snö där uppe så det kommer bli riktigt roligt med snöbollskrig och längdskidåkning. Kanske en och annan långpromenad med farmor och farfars tre hundar också.

Dock finns det inte speciellt mycket att göra där uppe så på så sätt är det rätt skönt att det bara är två dagar i år. Det finns ingen mottagning och bredband är bara att glömma så vill man ut på internet får man vara ute i max 10 minuter ifall någon vill ringa till stugan...

Kan ju lägga till att Umeå är ganska litet. Och stugan ligger utanför Umeå i ett område som heter Ratu. Ratu består av 20 stugor med 5 km mellan varje, ungefär.

Utsikten ifrån bryggan som farfar byggt av sten och jord. Om man ser land på andra sidan havet så är det Finland man ser. Så långt upp och öster ut ligger vi. Det finns dock mottagning på ett ställe i hela området...

Det är här. Fast lite längre ut i havet... På en sten med diametern 30 cm, men jag var glad när jag hittade den. Ska bli intressant att se ifall jag hittar den i år igen, var två år sedan jag var där senast.

Nu roppade mamma att vi åker om en kvart. Höhö.
Puss! Bloggar om det händer nått speciellt...

Nytt år = nytt liv?

Publicerad 2010-01-02 15:22:29 i Fest,


För första gången var jag inställd på ett riktigt partynyår. Och för första gången blev det det.

Vi var åtta personer som åt middag hemma hos min käre vän Jakob. Till förrätt fick vi en toast med räkor och kräftskärtar i en ädeloströra. Med två laktosintoleranter kring bordet blev det lite gnäll, mest från min sida. Huvudrätten bestod av rotfruktsgratäng med kött till och en god löksås (laktosfri! Yay!). Till detta drack vi vitt vin - mycket gott.

Efter middagen spelades det skön musik och jag kom fram till att i princip alla där var extremt musikaliska så det var väldigt trevlig stämning. Då jag och Aron satt kvar vid matbordet och pratade och skrattade berättade han hur en kompis till hans föräldrar var en hejare på att agera vinsmakare... Då frågade jag Aron vad han tyckte om vinet vi drack, varpå han svarar:

"Visst visst, det luktar gulligt och smakar geléhallon." Vi vek oss av skratt.


Lockigt hår, gjorda med Babyliss iCurl - jättelätt att använda och det blir snyggt!

När tolvslaget närmade sig började vi ta oss upp mot mashuggskyrkan för att titta på fyverkerierna. Klockan slog tolv och det var kramar och pussar åt alla håll. När jag stod där och tittade på de vackra färgerna började tårar rinna ner för mina kinder. Sen började jag storgråta. Jens kom fram till mig och jag borrade ned ansiktet i hans hals, men tårarana bara rann. Han sa att han älskade mig och jag grät ännu mer.

Jag tror att det var för att jag är så lycklig nu. Jag har absolut ingenting att klaga på. Nyår har jag alltid förknippat med en nystart, man börjar om och byter ut och fixar till och tränar upp och lugnar ner och blaha blaha. Nu är jag så himla nöjd med mitt liv så jag tänker inte starta något nytt liv, jag stannar där jag är.

Jag Älskar Dig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela