neao

Melissa Horn är bra.

Publicerad 2010-11-30 19:58:30 i Vardag,

Nu ska jag snart gå och lägga mig för i morgon väntar väckning av barnen vid halv sjutiden för att droppas av vid bussen en timma senare. Jisses. Sedan bär det av till franskakursen där vi säkert ska lära oss att svara på tre olika frågor på tre olika sätt...

Mjähsä

Jag tror att det handlar om inställningen.

Publicerad 2010-11-30 14:46:54 i Reflektioner,

Igår hade jag en fin diskussion med Jens angående mina träningsvanor och att jag är sjuk med (för) jämna mellanrum.

n: duu
n: hear me out now
J: go ahead
n: när jag är frisk och tar tag i att träna ordentligt så blir jag sjuk. då slutar jag träna så att jag kan bli frisk. när jag ÄR frisk så tränar jag igen och klara några få gånger, sen blir jag sjuk IGEN! det är en ond cirkel.
J: men det är som kondition.
n: funderar på att inte sluta träna utan istället gå upp och ned i trappan 5 gånger (det blir 350 trappsteg)
J: ju mer du tränar, desto längre tar det innan du blir sjuk
J: bara att det är sjukt jobbigt att träna på de viset
n: absolut. men det får man kanske göra ändå?
n: jag måste ju inte gå till friskis där jag halvt dör på kuppen när jag ger allt och är frisk
J: eller så tränar du när du är sjuk
n: mmm härlig meningsbyggnad
n: det var ju det jag skrev?
J: jag förstod inte ens vad du sa
n: summan: att även om jag blir sjuk (ej feber dock) så borde jag fortsätta träna lite grand.
J: ja precis
J: lite och lätt
n: bra, då var vi överrens
n: se till att jag gör det nu är du snäll ;)
J: sska försöka
n: så du har gymmat idag, det har inte jag. då blir det styrka ikväll innan middagen
n: hur tränade du förra veckna?
J: hur jag tränade? jag vet inte ritkigt
n: nej asså, hiur många gånger
J: 4 tror jag
n: ok
n: mitt mål blir 4 denna veckan då
n: eller nej, tre.

Drömde en väldigt konstig dröm i natt.

Publicerad 2010-11-30 11:44:34 i Fotat,

På schemat idag står det endast roliga saker: Jag tänker pyssla, läsa bok och lösa edel. It's called me-time. Jag kanske ägnar några minuter åt J om skype tillåter det.

I morgon ska jag städa. Eller på torsdag kanske.

Biobiobio.

Publicerad 2010-11-29 23:45:00 i Roligt,

Det blev Harry Potter. Väldigt bra film tycker jag och det var mycket roligt att se den tillsammans med F och H idag, mest eftersom att F är sjuktligt allergisk mot klyschor och "chick flicks" så blev vissa scener roliga på ett helt annat sätt.

Bästa scenen enligt mig var när Harry och Ginny stod i köket och småhånglade, George smyger förbi i bakgrunden med en tandborste i munnen för att sedan stå lutad mot diskbänken, tittandes på dem med en kaffekopp i handen och tandborsten i örat. Jag skrattade så att jag grät. På riktigt.

Och om jag ska vara lite mer seriös så var den bästa scenen när alla dricker polyjuiceposion och förvandlas till en massa Harrys. Att se Daniel Radcliff knäppa upp sin BH samtidigt som han säger: "Don't look at me Bill, I'm hideous." Oslagbart.

Så vad händer ikväll då?

Publicerad 2010-11-29 17:30:23 i Video,

Antingen sitter jag hemma och leker vuxen och går igenom en del papper som jag fick på kommunen när jag var där och försökte skriva in mig eller så går jag på bio och återupplever min barndom och några av de mest underbara och ledsamma stunderna i mitt imaginära liv.

När jag formularar det så där och tittar på denna underbar trailer så känns valet redan gjort. Mais le problème är at jag snart ska jobba och jag vet inte riktigt när jag slutar ikväll så kanske inte HINNER iväg till bion även om jag väljer att prioritera det över att vara duktig och ansvarstagande. Det är ett svårt val, vad tycker ni?

Kyrkan är nog inte riktigt min grej, men visst är det mysigt.

Publicerad 2010-11-29 14:23:15 i Reflektioner,

Igår blev det väldigt tydligt för mig på vilket sätt jag är uppvuxen och det är utan tvivel UTANFÖR kyrkan. Oh what a shocker tänker du nu och det är väl lite så det är. Så när jag satt i kyrkan igår och lyssnade på prästens betraktelse (känn friheten att rätta mig om jag använder fel termer) var det flera gånger som jag fnissade till för att det är så annorlunda för mig. Nu är inte min au pairfamilj superkristna de heller utan det var just för att barnen uppträdde som vi allihopa var där.

Jag insåg under den dryga timman att det är så sjukt mycket jag inte kan om julen ur den kristna synvinkeln. Men var skulle jag ha fått den synvinkeln ifrån? Vem skulle ha visat mig? Tanken var ju att det var min "Gudmors" jobb men hur det där slutade vet vi ju allihopa och jag är helt och hållet likgiltig inför det faktum att jag står utanför allt vad religion och uppenbarelser heter.

Prästen berättade att vi i går tände åsnans ljus, nästa ljus är profetens, sen Johannes (Jesus kusin) och sedan Marias ljus. Och för att förtydliga nu så var jag mycket bättre på att sammanfatta det hela och berätta snabbt och smidigt än vad prästen var. Detta, att ljusen "tillhörde" någon hade jag INGEN aning om. Och även det faktum att Maria bara var 15-ish när hon fick Jesus. Jag menar - det är ju sjukt!! Prillen pratade vidare om väntan fram och tillbaka där barnen väntade på att få julklappar, snö och jullov och drog paralleller till hur maria gick och väntade på och längade efter detta barnet som snart skulle födas. Och kanke var hon även rädd inför stunden som snart skulle komma för hon var ju ensam och ung och visste inte hur det skulle vara att föda barn. När prästen säger det hör man hur ett av barnen i kören säger: "Jag trodde mest att det var papporna som var rädda för att få barn." och så skrattade hela församlingen.

Jag känner inte att jag missat så mycket under mina 19 år utan gudstjänster och "förberedelserna inför kyrkans nya år och nu i advent väntar vi tillsammans och lägg gärna pengar i korgen". Inte för att det ordagrant var vad prästen sa, men det var ungefär den sensmoralen jag kände i luften.

För att sammanfatta min (vid medvetande) första adventsgudstjänst så känner jag lite för att citera Hammar:
"Att det skulle vara Gud som var far till barnet - eftersom att det uppenbarligen inte var Josefs - känns som den sjukaste otrohetshistorien som någon någonsin har gått på."

Första advent.

Publicerad 2010-11-28 12:10:33 i Vardag,

Idag kommer garanterat bli en bra dag. Nu gör jag mig i ordning för att vid tvåtiden gå till kyrkan och lyssna på tvillingarna där de sjunger i kör. Så nu har vi ätit adventsfrukost med lussebullar, varm choklad och peparkakor, mysmys.

Eftermiddagen bjuder på vintermarknad tillsammans med au pairtjejerna så det ska bli spännande att se vad den har att bjuda på.

Jag fick det bästa omdömme man kan tänka sig, klicka på bilden för att se:


Lycka.

Rödvin är gott.

Publicerad 2010-11-27 21:43:01 i Mat,

Det blev ju som sagt inte mycket till lunch idag så nu sitter jag på mitt rum lite smålullig efter middagens vinglas. C: s föräldrar är här över helgen och ikväll bjöd "Kaptenen" på finmiddag i kryssningsfartygets vackra matsal. Till förrätt serverades gratinerad getost och varma rödbetor med salt och honung på, tillagad av Madame Mormor och husan C, till det ett glas champagne. Till huvudrätt vildsvinsgryta med ungstillagade rotfrukter och sallad iordninggjord av Kaptenens son F. Osbricka med ännu mera rödvin innan efterrätt i form av blåbärspaj med vaniljsås och tre olika glassorter. Eftersom att Prinsessan Neao och Lilla prinsessan m inte hade hjälpt till med maten fick de bakläxa att ta hand om disken. I en vecka. Högljudda protester.Mätt är jag i alla fall och det har varit en mycket trevlig och mysig lördag för min del.
God natt,

Notera att bilden inte är från vår middag.

Det kliar i fingrarna.

Publicerad 2010-11-27 15:02:38 i Kreativitet,

I nästan tre timmar har jag nu pillat med designen på min blogg. Det är småsaker så som placeringen av rubrikerna i menyn till höger, språket när man ska lämna en kommentar och dessutom länkar med bilder till några andra läsvärda bloggar. Om ni tittar noga så ser ni även att det tillkommit en länk i varje inlägg som gör så att man hamnar högst upp igen (smart om man har scrollat ner en bit). Jag tycker att det är superkul att hålla på med koder och sådant, nu saknar jag bara kunskaper i bildredigering. Och ett redigeringsprogram.

Nu sitter jag och äter makaroner med chilisås och väntar på att solen ska flytta sig några meter till så att det blir snyggt ljus genom träden, då ska jag ut och fota! Nu ska jag hoppa in i duschen och kanske fortsätta på min skiss som jag började på igår.

Nu tog pastan slut och jag är fortfarande hungrig. Damn it.

Frukost, bokläsning och gudstjänst. Och te.

Publicerad 2010-11-27 11:56:14 i Vardag,

Maintenant sitter jag med en stor kopp earl gray, två kardemummaskorpor, den största polarkakan jag sett och ett glas med multivitaminjuice (och ja, jag höll på att skriva "jouice"). I högtalarna ljuder bland annat Melissa Horn, Selisus och Elefant. Idag strålar solen och jag ska definitvit ut med kameran sedan för att fota lite.

Hier soir läste jag ut Digital Fortress och hade hoppats på mer "kodknäckande" än vad det faktikst var. För övrigt listade jag ut det innan alla andra. "Alla andra" i det här fallet är karaktärerna i boken... Utöver det var boken väldigt spännande och helt klart en sidvändare. Läs den.

Demain är det första advent och då ska jag till kyrkan för att lyssna på mina au pairbarn när de sjunger i kören. Nu ska jag dricka upp mitt te och bara njuta av Strömhjuls röst när han sjunger I've seen you in a shabby shirt you look like orchestras and fireworks...
Selsius Patrik Hedemo Jakob Hjulström Algoth Björkman
Spelning 2009-12-16, jag var där. Så klart.

En vanlig kväll vid matbordet hemma hos familjen O.

Publicerad 2010-11-26 21:34:32 i Saker som sägs,

Jag saknar min familj och jag saknar när vi äter middag tillsammans alla fem och det bara slutar i skrattsalvor med tårar som rinner ner för kinderna. Följande citat är tagna från en och samma måltid, enjoy!

Citat 1

J kommer till matbordet.
Mamma frågar honom:
M: "Ska du bli skateare nu eller?"
J tvekar: "Vet inte... Kanske."
M: "Eller ska du bli en bratig skateare?"
J verkar tänka på annat och svarar:
J: "Vet inte..." Han vänder sig om och går.
Efter en stund när övriga familjemedlemmar börjat prata om något annat hör man från hallen:
J: "Kanske."

Citat 2

N skär i sin kyckling då den gnisslar till.
S: "AKTA! DEN E INTE DÖD!"
M: "Jo, det är den."
S: "N, du skär i stämbanden!"
N: "Aa, för jag har också hört att man har stämband i bröstmusklerna..."
P: "Nej men spännband!"
N och S: "Haha, den va bra."
M: "Nej man har BH-band."
N bröt ihop totalt och började gråta av skratt
N: "Pappa, DEN va bra! Mamma vann!"
Mamma ler nöjt.
P muttrandes: "Men jag har i alla fall lagat maten."

Citat 3


Jag sitter och räknar upp citat som sades under middagen.
N: "Vilket var det andra? Åh, men det var ju jättekul."
N pekar på P och säger:
N: "Du tyckte det var jätte kul... JUSTE! Det om att mamma vann!"
P: "Det tyckte inte jag var kul."
N och M bryter båda två i skratt med tårar så att det krampar i magen.
P: "Titta! NU skrattar ni, nu var jag roligast!"

Kärlek.

PS. För fler sköna citat från mina nära och kära från förr i tiden, klicka här.

Luring!

Publicerad 2010-11-26 16:19:14 i Vardag,

Efter att ha beklagat mig över spotifysituationen inför L och O fick jag veta att det räcker med att någon loggar in på mitt konto i Sverige och vips! så kan jag lyssna musik i två veckor till! Score!

Olaglig chokladkross i IKEA: s matavdelning?

Publicerad 2010-11-26 16:12:21 i Vardag,

I natt fick jag sovit fyra timmar. Helt inte okej. Jag har hostat, spelat upp massa olika scenarion i huvudet och bara inte kunnat sova. Jag somnade vid halv ett, vaknade 20 i två och kunde inte somna igen fören klockan närmade sig halv fyra. Halv sju ringde väckarklockan för att jag skulle till kommunen för att skriva in mig. Har jag alltså varit här olagligt tills nu? Vet ej.

På plats på kommunen drog tiden iväg och när jag inte hade rätt papper så möttes jag av en djup suck av tanten med blå kajal, spretig lugg och håret i en lång fläta som gick till svanken. Hon var runt 1'50 och i sexioårsåldern. Till slut hjälpte hon mig så pass mycket hon kunde och jag har nu fått en ny tid - den 11:e februari - för att då skriva in mig...

Tiden rann i väg så pass mycket att jag inte hann gå på franskalektionen idag. Puis, je suis allé à une butique de chocolat. Eftersom att jag har lärt mig passé composé nu. Igen.

En snabbvisit på IKEA som slutade med att jag handlade skorpor, lingonsylt, julmust, knäckebröd, polarkakor, köttbullar, lantchips och en massa annat gott för endast € 18,20. Nea lycklig!

Utöver det så har min lön kommit och nu är det verkligen dags att köpa vinterskor, tappade en lilltå idag.

Spotify fungerar inte i Bryssel.

Publicerad 2010-11-25 17:44:47 i Vardag,

Efter mycket nogranna undersökningar har jag insett att Spotify endast fungerar i vissa länder.

Spotify is currently available in Sweden, Norway, Finland, the UK, France, Spain and the Netherlands. We hope to launch in more countries in the future. You can use Spotify Premium in all countries, however you can only buy premium and sign up in our launch countries.

Bastards.

Istället har jag nu slängt ihop några sköna låtar i en spellista på youtube. Har man
musikabstinens så har man.

Tips på några sköna låtar?

Finn fem fel...?

Publicerad 2010-11-25 14:12:06 i Reflektioner,


Dessa bilder har min bror tagit ståendes i vår matsal med utsikt över trädgården och Oxhagsgatan. Det skiljer två timmar och nio minuter på dessa bilder. Det går ju inte annat än att skratta.

Har en kreativ dag framför mig.

Publicerad 2010-11-25 13:12:32 i Vardag,

Jag har funderat på varför jag inte har fotat så mycket på senaste tiden. Ett förslag som jag gav mig själv var att jag har ju varit sjuk så jag har ju mest legat och sovit/slappat och tittat på tv-serier. Sen tittade jag mig runt i rummet för att se var kameran var och innan jag fick syn på den lyckades jag se ett berg med disk, en stor hög med tvätt och en franskatext som jag ska skriva om till dåtid. Plötsligt visste jag varför jag inte fotat: det ser ju fördjävligt ut. Så: diska först, fota sen.

Kreta '10. Kvällen innan hemfärd. Eddie hade kommit hem från sjukhuset och jag och Jenni festade hela natten i Eddies kläder. 2011 gör vi det igen?

PS. I högtalarna dundrar Calvin Harris - The Girls. Sjukt bra peppmusik!

Right now I care about what I think.

Publicerad 2010-11-24 19:49:13 i L'amour,And I guarantee that's what I do before I fall asleep at night and I guarantee
that's what I do when I wake up in the morning. I guarantee that you are on
my mind most of the time, most of the day.
Why? Because I miss you.

19:23 - för att förtydliga.

Publicerad 2010-11-24 19:24:37 i Roligt,

Okej, nu är det många som har varit inne idag och (antagligen) tittat på mitt nonsens i föregående inlägg. Och jag tänkte nu vara snäll och förtydliga det lite. Det är ett hemligt meddelande som inte är så svårt att läsa om man bara tänker till lite innan man börjar. I challenge you.

16:08 ja, det ska bara vara massa tecken.

Publicerad 2010-11-24 16:08:36 i Kreativitet,

M5 g1q i1f j4435 oz 2m ri5js q4k3f r1j. C2m kår1q2 r4l j1m jk5o1 5s kär2m4qc2s ezq fåqm1 rjq3u1 c2s 3 2m joll2ms1q gåq m2c1m. 2es2qr4 i1f rj1 råss1 l3f l2c l3m eq1mrj1kåw1 m5 4bg jk5q1 mårs1m k3j1 l6bj2s r4l m3 fäq 3 m5kåf2s rå ezq kär2m4qc2s u1r1 eäqi2jk3fs.

U3mm1q24 j1m uåms1 r3f 2m ro2b32kk ki5kjk155!

14:44 Jag är hungrig.

Publicerad 2010-11-24 14:44:31 i Vardag,

Det är inte konstigt att jag inte förstod franskaläxan, jag gjorde uppgifter från fel bok. Bra jobbat.

Idag gick vi igenom passé composé och jag lärde mig lite nya saker i kanten, men det mesta kunde jag redan (och det är väl tur det, för annars kan man ju undra vad jag gjorde i skolan under högstadiet och gymnasiet). På vägen hem från skolan idag köpte jag en webcam i HD - och det känns ju högst nödvändigt att ha HD, men det var bara den sorten som fanns så det var den sorten det blev. Jag letade länge och på flera ställen, fanns inte vanliga någonstans. Tillslut gick jag in i en liten undangömd butik på nio kvadratmeter och tog hela mötet på franska - nea duktig!

Och så har jag en glad nyhet för mig själv! Nej, två! Jag har hittat new look-butik här i Bryssel, så jag behöver inte vänta tills jag hälsar på Eddie i London för att köpa snajsiga skor utan jag kan göra det på fredag efter skolan! Iiie!

En mycket söt klänning från new look, satt inte jättebra dock så jag överlåter den till någon annan.
Peace out!

15:13 Jag vill dansa.

Publicerad 2010-11-23 15:13:17 i Video,

Jag har en känsla av att det kommer att bli mycket vettigt gjort idag...Jag måste. Abstinens. Jag vill tillbaka.
Vackert. Så underbart vackert.

Men nej, helt tokfel ju.

Publicerad 2010-11-23 13:29:14 i Vardag,


Om man går och lägger sig i tid på kvällen, låter bli att sätta väckarklocka så att man ska kunna sova bort förkylningen så tycker jag inte att det är okej att vakna vid ett med dunderhuvudvärk, svullen hals och igentäppta bihålor. Det är bara inte rättvist. Så nu ska jag sätta mig och göra franskaläxan och sedan krypa ner i sängen igen. Inte kul.

Ris, chilisås och spicy korv.

Publicerad 2010-11-22 14:36:06 i Vardag,

Det var inte så farligt.

Två gånger satt jag och såg ut som bilden till vänster visar (klicka på den för större version), men i övrigt kunde jag i alla fall låtsas att jag förstod allt och sedan var det bara att gissa sig fram. Nu har jag suttit i drygt en timma och renskrivit och gått igenom anteckningar och uppgifter från dagens 2,5 timmes långa lektion. En sak har jag insett: Jag kommer klara av detta. Det hänger bara på mig och eftersom att jag själv vill bli bättre så finns det inte mycket som står ivägen för mig. Idag var det bara ett ord och en fras som jag ännu inte har kunnat översätta och så undrar jag var skillnad är mellan "tous les jours" och "chaque jour". Om det är någon som känner sig manad att svara på den frågan så var så god. Vi är åtta elever i klassen varav två är nya för denna omgången, det är alltså jag och en snubbe till som heter K och kommer från go: wait for it..... teborg! Yay! Så idag har jag fått prata om Majorna och Sannaskolan. Nostalgi. Det enda som just nu känns lite problematiskt är att jag fick hoppa in i en kurs. Idag började vi på sidan 70 och kommer jobba oss framåt därifrån. Så frågan är om jag själv ska plugga ikapp det eller om jag bara ska låta på att det är okej som det är. Flumigt skrivet. Vi fick läxa till på onsdag men jag har varit så duktig nu att jag plötsligt blev för nervös för att fortsätta. Jag får återkomma på den punkten helt enkelt.

Lilla m är hemma från skolan med snor och feber och ikväll ska föräldrarna bort på middag så då jag blir ensam med barnen. Jag tror att det blir fiskbullar till middag. Mumma.

PS. Härmade du ansiktsuttrycket från mitt gamla anteckningsblock?

Jag tror jag kräks.

Publicerad 2010-11-22 08:43:49 i Vardag,

Fy fan vad jag är nervös nu. Jag hoppas att det är nervositet som jag känner av i alla fall. Igår när jag skulle somna hade jag väldigt ont i magen och jag var kissnödig hela natten (trots att jag sprang på toa stup i kvarten) hihi, det rimmade nästan.

Nu springer jag iväg till skolan för första gången sedan den 26:e maj. Detta kommer att bli... spännande. Franska var ju inte direkt mitt favoritämne i skolan om man uttrycker det så.

Hörs senare, ++

15:11

Publicerad 2010-11-21 15:11:26 i Vardag,

Jag är fortfarande trött. Utmattad är inte rätt ord längre. I natt vaknade jag fem gånger med 1 - 3 timmars mellanrum, jag drömde väldigt oroliga drömmar om mord, intriger och nasister. När jag vaknade sista gången hade jag precis undkommit en SS-general som hade hittat mig och F under sängen, men han valde att gå och borsta tänderna (och leta efter A) för att vi var inte intressanta för honom.

Jag tror att det kan vara så att jag är nervös inför franskakursen som startar i morgon 9:30 och att det är det som spökar i huvudet på mig.
Kan inte någon säga till mig att det kommer gå bra?

18:40

Publicerad 2010-11-20 18:40:47 i Vardag,

Jag är trött och på väg att bli sjuk, men jag lever. Bloggar mer i morgon.

Gårdagens natt som påverkade hela min dag.

Publicerad 2010-11-19 22:19:17 i Fest,

När jag som bäst ligger och läser Digital Fortress i min säng får jag veta att det ska festas. Inga problem, det är ju bara att ta sig upp och göra sig i ordning. Knixet var att jag sedan fick veta att vi inte skulle till något av de vanliga ställena utan vi skulle åka buss till Leuven som ligger ungefär 45 minuter bort. Plötsligt blev det stressigt (som vanligt) och jag har nog aldrig ätit spagetti med köttbullar så fort som jag gjorde igår i hela mitt liv.

Mellan Bryssel och Leuven bor A och där träffades vi innan och hade det trevligt och gjorde oss i ordning.

- Och okej, jag kanske också kan erkänna att jag inte riktigt har kvar mitt gamla göteborska uttal längre, för det är jag ledsen och jag ber så hemskt mycket om ursäkt.

Idag har jag sovit ikapp det som jag inte fick sovit i natt och jag är rädd att jag är på väg att bli sjuk. Vid sjutiden nu på kvällen hade jag fått sms av min au pairpappa där det stod att det snart var mat. 10 minuter senare fick jag ett till sms där det stod att det var mat och en halvtimma efter det hade jag fått sms av Hammar med kvällens planer. Jag hade heller inte vaknat när lilla m hade varit här uppe för att säga till mig att de hade ätit färdigt men att det fanns pizza kvar till mig. När klockan var kvart över åtta vaknade jag supersvettig och med frossa - jag hade varken hört telefonen som legat en halvmeter från huvudet eller när m öppnat den gnisslande dörren.

Så nu ska jag återigen krypa till kojs och hoppas på att jag kan ta mig till Friskis imon, men det känns inte som en jättebra idé egentligen...

Dagens ros gick till mig för att jag är en sån underbar person.

Jag har lärt mig koka ris!

Publicerad 2010-11-18 14:32:24 i Vardag,

Vampyrerna har stigit mig åt huvudet. I natt drömde jag att jag umgicks med Edward och Alice Cullen. Eller nej, det är inte helt sant. Det var inte jag som i nea, utan det var jag som i Bella Swan. Jag var alltså inte mig själv i drömmen utan jag var Bella. Nu var det dock flera dagar sedan jag tittade på New Moon och likaså ett flera dagar sedan jag läste ut Dead until Dark, men detaljerna i respektive vampyrtolkning blandades ihop i drömmen och det var mycket förvirrande. Oavsätt så var det en helt okej dröm. Att själv få uppleva ett sådant fantasyäventyr var väldigt spännande och exalterande.

För övrigt har jag har kommit på vad jag ska önska mig i julklapp av mina bröder: två enorma påsar med godis från 4-gott! De får väldigt gärna köpas precis innan avfärden till Bryssel så jag kan få med mig massa färskt lösviktsgodis tillbaka hit.

Nu ska jag titta på HIMYM och ikväll tror jag att det blir en och annan vinare hemma hos E. Najs.

Och samtidigt hälsar ett spöke från det förflutna.

Publicerad 2010-11-17 22:23:24 i Reflektioner,

Jag vill skriva något intelligent. Jag vill skriva någonting som är så intressant att jag får er läsare att tänkta till lite och kanske till och med bli tvugna att läsa inlägget en gång till för att verkligen förstå vad jag menar. Jag vill att ni ska läsa det två gånger för att ni först inte har en aning om vad det är jag maler på om, men i slutet så fattar ni det kanske och då måste ni läsa det en gång till för att förstå.

Jag har alltid tyckt om att skriva. Jag gillar att skriva på datorn för att då går det snabbt och smidigt och det är väldigt enkelt att rätta till misstag. Jag tycker att det är väldigt skönt att skriva för hand. När jag ser min egen handstil som har pusslat ihop bokstäver och ord till ett personligt brev kan jag bli varm inombords för att det är just det: personligt. Jag gillar att titta på ett dokument som är fyllt med ord. Ord med mening och betydelse och gärna med en bakomliggande betydelse så att personen som läser faktiskt måste kunna skymta det som ligger där mellan raderna. Alltså måste det inte vara så att alla förstår vad det står eller varför jag har skrivit ner allt nonsens. Jag gillar att titta på ett dokument och veta att på den där vita bakgrunden har jag precis slängt ut en massa tankar som jag har fått ord på. Det kan vara något som tynger mig eller en hemlighet som inte alla kan förstå. Ofta är det bara jag själv och någon enstaka nära vän som skulle inse vad det stod i dokumentet egentligen.

När jag var nio år så hade jag ritat en teckning med ett ett stort träd. Det var bara ett träd och jag kommer ihåg att jag ritat med pappret på högkant och trädet var precis i mitten på pappret. När jag skulle fortsätta att rita himlen och gräset ändrade jag mig och tog istället upp en mörkt rosa tuschpenna och började skriva uppe i väntra hörnet... Jag gillar när det är mycket text på ett papper för det tycker jag är snyggt. Jag gillar när det är mycket text... Och så skrev jag det över hela pappret, rakt över trädet. Och jag tyckte det var skitsnyggt.

Då när jag var nio år var första gången jag skrev en massa nonsens på ett papper som inte var hemligt men det var heller inte meningen att någon annan skulle läsa det. Det var ordbajs. Och sedan dess har jag blivit grym på att ordbajsa. Framförallt i skolan. Om man då - tyvärr - har en lärare som säger "Kvantitet över kvalitet, det ska vara fyra A4. Är det inte det så kan ni strunta i att lämna in provet." så är det inte konstigt att man lär sig att ordbajsa. Och det var inte fören jag började trean på gymnasiet och fick den bästa läraren som jag någonsin haft, som jag lärde mig att det handlar om vad man skriver och hur man skriver, inte hur mycket man skriver.

Med detta i åtanke borde det inte vara så konstigt att jag har hittat massa gamla dokument på min dator. Gamla dagböcker, mailkonversationer och sms som jag har sparat för att just vid det tillfället - när jag var mitt uppe i händelsernas centrum - betydde de så otroligt mycket för mig. Oftast sparade jag det för att komma ihåg eftersom att mitt minne inte direkt är vad jag skryter med på CV: t, men flera gånger skrev jag ner saker för att visa för någon annan. Att ha någon annans synpunkt på situationen. Jag spenderade över en timma häromdagen med att läsa upp ett sådant långt brev för en nära vän och det var både roligt och spännande, men även jobbigt att komma ihåg vad jag hade upplevt och återuppleva de känslor som jag för längesedan hade glömt.

Trots det så ångrar jag ingenting. Alla de val som jag har gjort under de senaste fyra åren har format mig till den person jag är idag och det är jag mycket glad och tacksam över. Och att få sitta här i mitt sovrum på fjärde våningen, 61 trappsteg från ytterdörren, och kunna skriva detta och bara känna hur jag precis nu har ordbajsat ut en text på 794 ord är ganska underhållande. Att sedan veta att det är ungefär 50 personer av mina nära och kära som kommer att läsa detta och inte fatta ett skit utav de mellanliggande raderna gör mig bara så full i skratt. För då har jag stulit ungefär fyra minuter av ditt liv. Lämna namn, telefonnummer, stad och land så ska vi se om jag kan betala tillbaka dem till dig. ++

Shoes

Publicerad 2010-11-17 19:20:41 i Vardag,

For many women, the high-heel is a work of art, elevating an outfit to a new height of fashion. A great pair of shoes can create poise, posture, and can elongate those legs to new levels. Recently, the stiletto heel has soared to skyscraper level, parading women up and down catwalks and dance floors, stacking them up to new levels of tall. It is a great example of how the heel has been cast as a rating of power. The higher the better! Agree?

Dags för ny bok!

Publicerad 2010-11-17 11:58:48 i Vardag,

Det nya sättet att lämna en bokrecension. Du trycker på print screen och sen är du klar!


Dags att börja med Dan Browns Digital Fortress. Men först ska jag duscha för jag har precis kört ett poweryogapass med E och i morgon kommer vi ha ont i vaderna, men det har jag inte sagt till henne så det kommer komma som en fin överraskning! plusplus ++

Två ägg, en kopp te och en mini baguette med ost på.

Publicerad 2010-11-17 09:09:26 i Vardag,

Är för en gångs skull uppe relativt tidigt för att göra något vettigt. Jag hade tänkt äta en ordentlig frukost men mitt kylskåp är på något sätt tomt igen. Så efter dagens yogapass blir det helt klart ytterligare en visit på Carrefour denna månaden...
Vi hör senare, ++

På sms:

Publicerad 2010-11-16 19:18:16 i Saker som sägs,

E: "Ska vi leka?"
N: "Aa, men jag vill inte vara husdjuret"
E: "Ok, tänkte ändå på pappa+pappa+adopterat barn. Inga husdjur allergi och de förstör dyra möblerna. Nej men bar i stan. Montgomery kl 20.15"

22:39

Publicerad 2010-11-15 22:39:19 i Vardag,

F tittade in på middag ikväll och jag bjöd på pasta, bacon (läs: knäckebröd), stekt ägg, majs och stark kepchupp. Vi pratade lite om hur I<3TECHNO hade varit och hur spännande det var att Voldemort besökte och förföljde dem där. Efter middagen kröp vi ihop i min säng och tittade på GA och F kunde inte låta bli att fnissa åt klyschorna. Så småningom tittade även E in och jag fick höra fler historier om Voldemort, tågresan tillbaka till Bryssel och borttappade skor... För att sammanfatta kan man säga att de hade det kul på festivalen!

Bild från den 19 augusti 2009 innan Selsius första spelning på Sticky Fingers.

I morgon har jag lovat bort mig på Friskis och denna gången tänker jag faktiskt hålla mitt löfte. Banankaka!

Så nu ska jag dricka en kopp te, äta en eller tre chokladbitar och läsa min bok.
Puss, god natt!

Det slutade ju inte efter Gray's Anatomy heller.

Publicerad 2010-11-15 12:21:17 i Vardag,

Efter att jag hade tittat färdigt på GA igår så började jag Skypa med Goofy. Det blev flera samtal under nattens gång (mitt Internet krånglade lite) och totallt så pratade vi i tre timmar om allt mellan himmel och jord. Vi pratade om jobb, framtiden och väldigt mycket om dåtiden och hur dåtiden påverkat oss så att hamnade där vi sitter nu.

Det var väldigt roligt och mycket mysigt att prata i "telefon" som vi gjorde förr i tiden - för tre år sedan. Och samtidigt väldigt härligt att veta att vi hela tiden har funnits där för varandra och att vi har en tendes att höra av oss när den andre behöver det.
Kärlek till dig.

När mitt Internet dog för sista gången vid tjugoövertre kröp jag ned i sängen och började läsa Mina Hemligheter av Sophie Kinsella. Plötsligt var klockan 04:43 och det värkte i ögonen av sömn. Nu är klockan 12:23 och jag taggar till med lite makaroner i tomatsås, ett stort glas äpplejouice och ännu ett (läs: några) avsnitt av GA. Sedan ska jag tvätta.

Sex timmar senare.

Publicerad 2010-11-15 00:46:00 i Vardag,

Jag har resonerat mig fram till att eftersom att jag gick och lade mig halv nio igår (i och för sig för att läsa bok i över en timma) så är det okej att vara uppe längre idag. Så nu har jag tittat på två avsnitt av How I meet your mother och fyra avsnitt Grays Anatomy. Jag kan - precis som min kära mamma - bli en hel del emotionell när jag tittar på GA och det blev jag så klart idag där jag sitter ensam på mitt rum när klockan närmar sig ett på morgonen. Men det är sjukt bra serie och ibland mår man bra av att gråta.

Så nu sitter jag här, färdiggråten och känner sömnen komma krypande medan jag chattar med A. Han har till skillnad från mig precis gått upp eftersom att där är klockan 11:00. Så kan det gå.

På Skype

Publicerad 2010-11-14 18:46:34 i Saker som sägs,

Goofy: "Kan du vänta en liten stund? Jag har ingen simultanförmåga så jag måste koncentrera mig på att svara här..."

Uppdatering av hur duktig jag är.

Publicerad 2010-11-14 17:50:25 i Vardag,

Jag har lagt till några fler punkter (läs: jag började göra något annat.)
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
 • Diska.
 • Tvätta ansiktet och borsta tänderna och ta astmamedicin.
 • Välja bilder som jag ska skriva ut och sätta in i mitt "Brysselalbum".
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
 • Tvätta randiga kläder. - maskinen är upptagen så jag får ta tag i tvätten senare.
 • In en snabbis på Facebook och bloggen.
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
 • Äta mat.
 • Maila bilder till S.
 • Pyssla med Brysselalbumet.
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
 • Städa badrummet.
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
 • Lista ut hur mycket pengar jag har på mitt kort.
 • Hemmaspa med peeling.
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
 • Lyssna på massa Elefant.
Men jag är rätt nöjd även om jag inte "hunnit med" alla punkter för då har jag något att göra i morgon också. Och VET NI VAD?! Nu fungerar Internet inne på mitt rum. Jag slipper sitta i trappan!! Yay för mig! Inga fler avtryck från mattan på rumpan! Nu ska jag snart titta på HIMYM eller DH eller GA eller skaffa någon annan bokstavskombination, vad sägs om MF? Nej, inte svärordet.
Och i övrigt så är jag bara allmänt nöjd och på bra humör!
Puss,

"That's one big fat to-don't."

Publicerad 2010-11-14 15:06:20 i Vardag,

Idag är jag duktig. Idag är jag till och med väldigt duktig. Jag har skrivit en superfin lista med to-do's idag och jag är snart halvvägs genom den! Det som är viktigt att göra idag är att städa, diska och äta mat. Så mellan varje "måste-punkt" har jag lagt in en "rolig-punkt". Nu ser det ut så här:
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
 • Diska.
 • Tvätta ansiktet och borsta tänderna och ta astmamedicin.
 • Välja bilder som jag ska skriva ut och sätta in i mitt "Brysselalbum".
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
 • Tvätta randiga kläder. - maskinen är upptagen så jag får ta tag i tvätten senare.
 • In en snabbis på Facebook och bloggen.
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
 • Äta mat.
 • Maila bilder till S.
 • Pyssla med Brysselalbumet.
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
 • Städa badrummet.
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
 • Hemma spa med peeling.
 • Läsa ett kapitel i Mina hemligheter.
Jag hoppas på att läsa ut boken idag så att jag kan säga till Suss att det faktiskt är så jävla bra som hon säger att den är. Vill ju inte upptäcka att den bara är glorifierad.

Jag kanske bloggar in sen för att uppdatera min to-do-lista!
För övrigt borde jag göra en to-don't-lista också... Men det är så svårt att kryssa över saker från en sådan.
PS. Jag har ett rivsår på näsan, någon som vet varför?

b-t-dub.

Publicerad 2010-11-13 18:47:06 i Tips,

Nu har jag läst ut Dead until Dark (efter tre timmars sträckläsning i natt för att det blev för spännande så jag kunde inte lägga ned den) och nu har jag avancerat (om det är rätt ord) till The Bro Code av Barney Stinson. Det går inte annat än att älska den.

~ ARTICLE 1 ~
Bros before hoes.

~ ARTICLE 5 ~
Whether he cares about sports or not, a Bro cares about sports.

~ ARTICLE 15 ~
A Bro never dances with his hands above his head.

~ ARTICLE 69 ~
Duh.

Det är väldigt enkel och underhållande läsning.

Shopping!

Publicerad 2010-11-13 18:18:53 i Vardag,

T, du kan ha så jekla rätt ibland. Eller snarare ofta, men det var inte det jag skulle berätta om.

Precis innan jag flyttade ner hit till EU-stad så hade jag lite smått ångest för hur det skulle bli. Om jag skulle bli en annan person med andra vanor och nya värderingar. Som svar på det fick jag att det spelar ingen roll vad jag gör, jag kanske byter lite klädstil men jag kommer alltid hitta tillbaka till mig själv för att jag trivs med mig själv och jag är en go person. - Visst var det något sådant, T?

Så idag har jag varit på stan. Och eftersom att jag är lite rädd att F ska outa mig om jag inte är helt ärlig nu ska ska jag väl säga att jag har köpit (ja, det ska stå köpit) kläder för mer än det dubbla av vad jag gav mig själv tillåtelse. Men det blev massa snygga och bra kläder.

Ny skjorta som går under temat "lila".

Grå tröja under temat "hög krage".

Byxor under temat "hängslen".

Och en ring under temat "silver".

Byxorna är supersköna och jättemysiga. Förhoppningsvis tycker folk (vet inte riktigt vem jag syftar på egentligen) att de är tillräckligt okej för att ha på sig till vardags också. F tycker jag är söt i dem och det är väl lite min grej, eller?

Jag hittade även ett par sjukt snygga stövlar på Zara också, men plånboken sa emot så jag kanske gör ett nytt försök i nästa vecka eller eventuellt när nästa lön har kommit. Om det nu inte är så att det finns någon där ute som vill ge mig en tidig julklapp?

Tacos, ISO och brännvidd.

Publicerad 2010-11-13 17:54:03 i Fotat,

Det var en mycket trevlig kväll hemma hos E igår. Vi lagade mat, åt alldeles för mycket och tog en massa kort. Följande halvspydiga inlägg är mest riktat till min pojkvän: Efter att man fått en hel del pikar över Skype om att man (läs: jag) borde läsa instruktionsboken och lära mig de olika inställningarna på kameran lyckades jag få en snabblektion av E vid matbordet. Nu har jag lekt vidare hemma med inställningarna för ISO och sakteliga blir det bättre och bättre.Kul vare! Nu är brudarna på väg till Ghent för festival och vi hoppas alla att de kommer hem i morgon!

Angående torrhosta och slarv med mediciner.

Publicerad 2010-11-12 17:20:54 i Reflektioner,


Nu har jag dessutom insett varför det har gått så bra att ta hand om disken VARJE kväll innan jag går och lägger mig: Jag har ju suttit inne och hemma de senaste kvällarna! Så igår blev det inte diskat eftersom att jag befann mig på Flagley och drack öl med E, L, A och F (som blir mycket roligar om man skriver FALE, för det låter som fail). Ikväll ska jag som sagt hem till E för mysig middag med övriga från fail (hihi, min humor är underbar!) så jag borde väl ta hand om gårdadens och dagens disk nu.

Så när jag slängde ut ovanstående kommentar för att få mig själv att resonera fram och tillbaka VARFÖR man inte alltid tar hand om disken direkt så tänkte jag ju inte på att det finns öl. Där har vi förklaringen! Om det går att välja öl framför disk så är det redan avgjort! Resonerandet avslutat. Nu ska jag gå och diska...

PS. Eller ta en öl kanske...

Regn, vampyrer och mera regn.

Publicerad 2010-11-12 15:28:46 i Vardag,

Det har regnat fyra dagar i sträck nu och om jag ska bara helt ärlig så börjar det bli ganska tråkigt. Istället för att gå ut och fotografera sitter jag inne och läser. Istället för att gå till affären och köpa pengar till min telefon sitter jag inne och läser. Och istället för att gå en långpromenad för att få igång träningen igen sitter jag inne och läser.

Idag var E hemma hos mig en snabbis för att hjälpa mig köpa festivalbiljett, men de var tyvärr slut. Så om ingen av alla andra som ska åka till Ghent i morgon blir sjuk så jag kan köpa loss en biljett så blir jag kvar hemma. Jag funderar på att gå och shoppa då, oavsett väder! Alltså tänker jag lägga de pengarna som skulle gått till tågbiljetter och dricka på kläder och smycken. Det är ungefär € 60 så det kan ju bli en hel del nya och roliga grejor.

Nu har jag hämtat barnen vid skolbussen och gjort i ordning mellanmål bestående av varmchoklad och riskakor. Ikväll ska jag hem till E för att äta tacos och ha det trevligt med de andra tjejerna. A kanske till och med kan få tillbaka sin tröja ikväll. Om jag kommer ihåg det...

För övrigt.

Publicerad 2010-11-11 14:16:15 i Vardag,

Jag har för mig att jag har nämnt det förut: Bryssel är inte den mest effektiva staden jag vet. Så igår när jag var i affären och stod i kön till kassa 12 lyssnade jag på Selsius medan jag lassade upp varorna. Och så stod jag där och log för mig själv medan damen före mig i kön kom på att hon nog skulle ha en snickers också - varför inte?

Expediten började blippa mina varor.
- Bonjour.
- Bonjour. Svarade jag och gav henne ännu ett frånvarande leende medan Strömhjul skrek i mina öron: "I've seen you in a shabby shirt..." och jag njuter.
- Vous avez une carte carfour? Hör jag hur expediten frågar.
Vänta nu, detta är ju en lätt mening - jag vet ju vad det betyder! Varför lyssnar du inte, N?
- Non. Säger vi tillslut i mun på varandra.

Jag tror att lite franskalektioner kan vara till stor nytta när det väl kommer till kritan.

Hur tänkte du när du lade äggen längst ner i kassen?

Publicerad 2010-11-10 15:59:58 i Mat,

Jag har kommit på en sak: om man har svårt att somna på kvällen så har man även svårt att vakna på morgonen. JAG VET! Ibland är jag så himla smart.

När jag väl hade tagit mig upp ur sängen och ätit upp de sista flingorna (endast flingor) begav jag mig till affären och köpte mat för € 33,00 eller ja, 7,99 gick till en hårborste eftersom att jag glömde den hemma i Göteborg.

Och när jag gjorde lunch åt mig använde jag till och med ugnen och gjorde sallad till mig själv. Jag är supernöjd och har tjänat in några vuxenpoäng idag. Nu ska jag till tvättmaskinen för att ta tag i nästa "vuxenprojekt".

Efter lunchen mös jag ned mig i min säng och läste Dead until dark tills jag kom på att jag skulle hämta barnen vid bussen och inte hade en susning om vad klockan var. Lite panik, men jag hade gott om tid. Nu har vi ritat färdigt för idag och tittar istället på Kenny Starfighter-serien. Big like.

8 weeks.

Publicerad 2010-11-10 15:36:16 i L'amour,

Just nu passar den texten så himla bra. Och det är inte så att du inte vet det, men jag vill bara vara övertydlig för det har gått åtta veckor nu och det är en lång tid. På åtta veckor hinner det hända mycket. Åtta veckor är nästan två hela månader. Betyder det två av tolv eller två av 14? Eller kan det rent utav vara två av något annat? Så många tankar riktas till tid och framtidsplaner vilket gör det skönt att veta att jag nu har hittat något att göra till hösten. Om det finns pengar till det så klart, så det dags att börja lägga undan.

Men framförallt vill jag ju vara med dig. Och jag vill att du ska veta det.

Torrhostan är borta men har ersatts av slem. Myyysigt.

Publicerad 2010-11-09 22:31:33 i Reflektioner,

Jag kände bara att jag behövde (läs: ville) göra en utveckling av det där inlägget om rutiner och att jag är så jekla bra på allting nu för tiden. En sak som jag nästan alltid slarvar med är min dagliga dos med astmamedicin. Jag vet, det är jättekorkat, men jag lever ju än! Så sedan jag återvände hit till Bryssel har jag varit supernoga med att ta den! Och inte nog med det, i morse var det tjockt med slem i min hals och näsa. Det var som en propp som satt mittemellan mun och näs - ni bara tror att ni inte vill veta detta men det vill ni egentligen för annars hade ni slutat läsa nu. I ALLA FALL så tog jag en bisolvontablett för att det ska vara slemlösande och när jag svalt ner den ser jag att den innehåller laktos. SCORE! tänker jag och sväljer även ned en laktostablett för att slippa magont. Detta skulle jag ha gjort tre gånger idag, men det har jag ju inte gjort - så klart. Dock har det inte varit superslemmigt på eftermiddagen och så fort jag blivit av med hostan ska jag börja träna igen, jag är riktigt sugen!

Och eftersom att jag redan har skrivit om snor och slem i detta inlägget har jag inga som helst problem med att dela med mig av dagens skönaste bild. Jag har självdistans, självkänsla, och självkontroll. Och humor, men det börjar inte på "själv".

Tjejigt värre.

Publicerad 2010-11-09 22:04:19 i Vardag,

Jag brukar inte göra så här, men nu lägger jag faktiskt upp en bild på det nagellack som jag använder för tillfället. Mest för att jag vill rekomendera nagellackborttagningsmedlet som jag köpte i samma veva och det såg så dumt ut med en stor bild på en flaska med nagellackborttagningsmedel, så jag slängde in en på naglarna också. För övrigt är bortförklaringar en av mina starkare sidor.

Helt klart ett av mina bästa köp någonsin. Om du bor i Göteborg och behöver hjälp med naglarna så föreslår jag att du helt klart springer bort till Änglashoppen på Mariaplan typ det första du gör i morgon. Skola är för töntar. Ja, det var allt.

Återinflyttad med personliga ägodelar på plats.

Publicerad 2010-11-09 11:40:27 i Vardag,


Angågende det där med dåliga vanor och kassa rutiner så lyckades jag direkt falla tillbaka i mina bra vanor här i Bryssel. Inte nog med att jag är superduktig på att tvätta ansiktet både morgon och kväll, jag har dessutom gjort en peeling och känner mig nu superfräsch och har superlen hy. Najs.

Igår skrev jag två dataskriva sidor med ordbajs för att bara få ut en massa tankar. Det var jätteskönt efteråt och när jag sparade dokumenten hittade jag massa gamla texter som jag skrivit och de var riktigt bra! någon dag i framtiden ska jag läsa egenom allt och se om det räcker till en klyschig tonårsroman.

Bevakade hotell på 2:a långgatan.

Publicerad 2010-11-08 21:10:34 i Vardag,Nu när jag är tillbaka för att hålla ett öga på barnen i familjen här så taggade jag till med en skållhet dusch i morse. Det hjälpte, genast blev jag pigg och positiv så jag drog på mig bekväma kläder och taggade till inför en omgång Monopoly - the gothenburg version. Wow, de borde ha döpt spelet så istället, det låter ju så sjukt mycket coolare!

Anywho. Först spelade alla tre barnen (mig inräknat) men när en kompis kom över var M som bortblåst och jag och F fortsatte själva. Det var mycket jämt och vi var båda snorrika men sedan fick jag en elrälning på 46 000 svenska kronor och jag skulle betala till F för han ägde Göteborgs Energi. Helt inte okej. Jag fick ihop 32 000-ish och då hade jag inget kvar så jag gav upp.

Det bästa med detta jobbet är att när man säger att det är läggdags så är klockan 20:00 och har man inget att göra så kan man gå och lägga sig själv också. Men det gör jag bara i smyg så det är det ingen som får veta. Nu ropar min bok på mig, simma lungt.

Bokmal. Jag? Nee.

Publicerad 2010-11-08 11:00:19 i Reflektioner,

På flyget läste jag ut ännu en av böckerna jag köpte på höstlovet (om jag får kalla det höstlov). Det var Katarina Von Bredows Bara inte du. Jag skrev ju några korta rader om den häromdan och det flippade totalt efter det. Jag gillar Bredows böcker för det är mycket kärlek och lagom mycket klyschor men denna var inte hennes bästa. Trots det fanns vissa episoder med mycket bra reflekterande text.

Tillbaka finns aldrig någon väg, allting rör sig ohjälpligt framåt. Ingenting kan göras ogjort. Men man kan ju faktiskt leva med det på olika sätt.


PS. Eftersom att min resväska nu till 10 % bestod av böcker har jag redan börjat på en ny. Dead until dark, det är första delen av The Sookie Stackhouse Novels som TV-serien True Blood är baserad på. So far I like it, men det går väldigt fort fram så jag antar att det kommer hända mycket i denna bok. Alltså mer kvalitet än kvantitet. Vem sa något om vampyrhysteri?

Ankomstkvällen 2.0

Publicerad 2010-11-07 21:02:40 i Vardag,

Nu har jag precis kommit ut ur duschen och jag känner mig fräsch igen. Min mamma tyckte att det var en bra idé att ha två tjocktröjor på sig på planet för på så sätt blir det inte riktigt lika mycket grejer i väskan, jag tyckte också att det var en bra idé ända tills jag drog på mig dunjackan...

Och som pappa sa: "Varför väger man inte pessagerna?" Man kan ju pracka på sig hur mycket som helst! Jag kan ju glatt erkänna att mina fyra(!) handbaggage tillsammans vägde mer än de tillåtna tio kilona. Men what's the fun about following the rules? Jag fick ju med mig allt. Typ.

På planet kom jag nämligen ihåg att jag glömt min huvudkudde hemma... Nu är det okej att sympatigråta om ni vill. Jag vet inte hur detta ska gå! Och det var inte så att jag bara glömde den utan jag bäddade ju min sängjävel hemma i Göteborg och tänkte: "Fan vad det ser mysigt ut med min kudde där." - MEN HALLÅ?!

Trots detta I-landsproblem har jag haft en underbar "semester" i Göteborg och jag är så himla glad att jag åkte hem över lovet. Tack för alla roliga stunder och tack så mycket för alla fina bilder jag har fått ta på er. Kärlek till er i massvis!

Hur som helst så möttes jag av ett mycket varmt välkomnande hemma i barnens lekrum. Två kramar fick jag och sedan två spralliga tvillingar som hade mycket svårt att varva ner så de kunde somna. De är nog fortfarande vakna.

Vi hörs i morgon,

Effektivisering är Göteborg, inte Bryssel.

Publicerad 2010-11-06 23:52:51 i Reflektioner,

Statistiken på min blogg har ökat med 300 % sedan jag flyttade till Bryssel. Jag skriver mycket mera regelbundet och har varit duktig med att lägga ut bilder. Om man ska se till min bloggs bästa så borde jag ha flyttat för länge sedan.

I Bryssel har jag tagit 187 bilder och det under en månads tid. Dessa nio dagar som jag varit hemma i Göteborg har jag pressat ned avtryckaren 343 gånger och laddat ur batteriet. Jag är imponerad av mig själv och min effektivitet, så varför åka tillbaka till Europas huvudstad a.k.a "U-landet" för att börja spela patiens på datorn och rita flera teckningar? Jo för att jag trivs jävligt bra där borta och förhoppningsvis så kommer jag hitta fler personer och mer spännande platser att fotografera i nästa del av min period i Bryssel. Del II.

Nu ska jag borsta tänderna och plocka fram min senaste bok (mmm syftningsfel). Otrohet, droger och sprängande åtrå - en riktig rysre. Typ.

Det är najs.

Publicerad 2010-11-06 22:15:57 i Vardag,

Idag har jag och mamma (med assistans av mina bröder) möblerat om i allrummet uppe på vinden och vi är väldigt nöjda med resultatet!


Idag har jag varit duktig och pysslig och det skall läggas brev på lådan i morgon.

Jag lovar blogga in en snabbis innan jag åker till flygplatsen, puss!

I Göteborg

Publicerad 2010-11-06 17:11:13 i Saker som sägs,

Min bror kommer in på mitt rum och ser mig packa,
S: "ska du nånstans?"
N: "eeh, aa, tillbaka till Bryssel imon..?"
S:"aha. chill."

Dåliga vanor och kassa rutiner.

Publicerad 2010-11-05 21:18:27 i Reflektioner,

Vi har dem allihopa. Och när jag nu är tillbaka på hemmaplan har jag insett hur lätt det är att falla tillbaka i gammalt beteende. Och tyvärr framförallt gällande saker som jag skött så bra i Bryssel och som jag varit väldigt nöjd med. Det gäller främst att tvätta bort sminket. Jag vet, det är inget major problem (Major Problem) men det är fortfarande inte supernajs att gå och lägga sig med smink. Och det är framförallt inte så bra för hyn. Nu är jag ju inte heller en av dem som lägger tjockt med foundation och tre ton med mascara på fransarna, men ändå. Det enda jag hoppas på är att när jag åker tillbaka till B nu på söndag är att jag då faller tillbaka i mina Brysselska vanor igen. Under den kategorin ingår sminktvätt, chokladätning och spela Kungen. You gotta love it!

Och varför denna bilden då? JO! För att ikväll blev jag för första gånen bjuden på vin hemma vid middagen! Yay, stort steg mot vuxen - att få dricka vin med sina föräldrar. Känns brau.

Inte riktigt en fetisch.

Publicerad 2010-11-05 15:44:10 i Reflektioner,


När man sitter i soffan och fakiskt inte klarar av att titta på TV'n för att man blir så tagen av det man ser, borde man kanske försöka titta på någonting annat istället då? Svar: Nej, för det är najs.

Och det är inte konstigt att det blir som det blir, tänk dig själv att få huggtänder nerborrade i nacken? Supermysigt!


PS. Ibland så skriver jag så sjukt bra saker här alltså..

Öltorn, högklackar och 50cent

Publicerad 2010-11-05 14:25:17 i Fest,

Hur kommer det sig att det aldrig blir som man har tänkt sig när man planerar utekvällar i Göteborg? Jag hade sedan två veckor tillbaka bestämt med de två charmiga pojkarna på bilden under här att vi skulle till Sticky. Så blev det inte. Inte för att det gjorde något, för det blev en himla rolig kväll ändå. Vi började tillsammans på Sejdeln för gamla minnens skull och sedan ett stopp på Café Berlin innan vi hokuspokus skiljdes åt för att jag sprang in i mina gamla kollegor från LUF och sen tog det verkligen fart.Vi dansade och sjöng med till musiken samtidigt som vi försökte hålla koll på Capa som gick och kom lite som han ville. Oavsätt så var det mycket roligt och eftersom att Västtrafik valde att fungera så där (det beyder att det inte kom några vagnar alls) så sov vi fyra stycken hemma hos L. Att han försov sig och missade sin första föreläsning var ju inte vårat fel.

Och så var det en sak till, grattis på födelsedagen!


A-one, a-two, a-three, a-four!

Publicerad 2010-11-03 21:59:06 i Gymnastik,

Idag har jag som sagt lekt koreograf och det var mycket roligt att vara tillbaka i hallen tillsammans med mina gamla lagkamrater och nu stod jag där och föreslog rörelser för att pussla ihop ett tävlingsfristående. Det var slitsamt och det var många timmar men det blev ändå bra till slut. Lycka till i helgen tjejer, där är det tävlingsdags!

Finbesök av koreografen och proffsdansaren Tobias Karlsson, riktigt rolig människa och trevlig person.

Idag har det regnat.

Publicerad 2010-11-02 23:28:26 i Tips,

I dag åt jag frukost på EP med underbara M det var riktigt mysigt med regnet som smattrade mot takrutorna. Vi fick pratat om allt mellan himmel och jord på de tre timmarna som vi satt där. Tack för att du är du, vi är mer lika än vad du tror.

När vi lämnade frukosten bakom oss vid tvåtiden virrade vi runt på stan i en timmar innan hon åkte vidare. Jag visste att jag hade en massa nödvändiga saker att köpa så som strumpor och vinterkängor men i stället blev det fyra par böcker. Två stycken av Sofie Kinsella för att de är så underbart lättlästa och inte kräver mer än tre hjärnceller, Stephenie Meyers the short second life of Bree Tanner som är en bit av Eclipse ur en annan vampyrs perspektiv och The Bro Code av Barney Stinson.

Eftersom att jag har en gnutta feber och sprängont i bihålorna så har jag redan plöjt genom Meyers bok, den var bra. Synd att den inte fanns på pocket dock..

I morgon ska jag agera koreograf och hoppas att jag mår tillräckligt bra för att åka på spelning på kvällen.

Snor, chips och sminktips

Publicerad 2010-11-01 16:26:20 i Roligt,

Med Harry Potter 5 på tv'n känner jag ett starkt hat bubbla upp inom mig när jag ser den stora feta rosa paddan Dolores Umbridge synas på skärmen. I must not tell lies. Så mycket hat, så mycket ilska, låt den haggan dö.

Snart ska jag iväg på en sminkklass för att leka modell, det kommer bli väldigt roligt! Men innan det ska jag nog trycka i mig en huvudvärkstablett eller två. Kameran följer självklart med och senare ikväll kommer det en himla massa smygreklam för Mary Kay!
Peace out!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela