neao

HamnstadenGBG

Publicerad 2011-04-22 12:30:38 i Roligt,

Och oj vad onsdagsfest det blev! Helt underbart rolig upplevelse att stå lite avsides och titta på medan de små barnen dansar, dricker och pussas. Jag kände mig väldigt gammal då och blev riktigt glad när jag insåg att det var två 89:or där, så jag hängde mest med dem.

Gårdagen startade redan klockan sju när Skurt informerade mig om att han stod utanför med bilen och vi skulle till Partille för att äta morgonpannkakor och åka förmiddagslongboard. Otroligt mysigt och jag SKA gör det igen.

Utöver det känns det inte som att jag någonsin kommer tröttna på den här staden och det gör ont i hjärtat när jag hör hur folk skulle göra vad som helst för att komma här ifrån. Det är väl som man säger: du saknar inte något du har!

Känn ingen sorg.

Publicerad 2011-04-20 18:45:25 i Vardag,

Men se på den, internet!!

Nu har jag varit hos frisören, bokat tid för synundersökning, hängt mycket med Niki och flängt fram och tillbaka mellan Avenyn och Järntorget. Jag känner mig ytterst lycklig nu när jag är i Göteborg igen - även om bara för ett par dagar. Ikväll ska jag på onsdagsfest och nu ska jag börja laga middag till familjen som inte kommit hem än.

Peace.

Fnissmonster. Ett ensamt fnissmonster.

Publicerad 2011-04-18 12:48:39 i Roligt,

Jag har ett handfat med en diameter på dryga 40 centimeter. Alltså krävs det extrem talang för att missa det när man ska spotta ut tandkrämen. Jag har extrem talang. 

I övrigt springer jag runt och sjunger högt och ibland falsk men det gör inget för jag är ensam hemma. Resväskan börjar nu så sakta att fyllas och jag kan känna av fjärillarna i magen: Imorgon är jag i mitt älskade Göteborg igen. 

Och så plötsligt kom bombnedslaget. Konstpaus. Vi har inget internet hemma! OH NOES! Det kommer alltså bli dåligt med bloggande april ut. Jag ska självklart hänga på så många WiFi caféer jag kan hitta runt om i stan, men jag lär ju inte sitta där ensam om man säger så. Hoppas jag.

Ledsen Svempa - min dator heter så - men du får stanna hemma i Bryssel medan jag har roligt på gator och torg i den vackraste staden som finns. 

Nostalgi,

De Bruxelles à Antwerpen.

Publicerad 2011-04-17 11:05:28 i Roligt,

Okej, först och främs så skulle jag ju inte följa med. Jag hade bestämt mig just på grund av den anledningen att jag skulle försöka spara pengar till London och Paris. Det enda jag skulle göra var att sova hos Olle på fredagskvällen medan familjen stökade runt här hemma (nu är de i Sverige). Men sen var det ju så bra väder och trevligt sällskap så vad ska man göra? Och jag älskar ju att åka tåg! Det blev en tripp till Antwerpen i alla fall. Och shopping. En hel del shopping.

Jag köpte en härlig långklänning också, men den var svår att fota på samma sätt som alla andra plagg och accessoarer. 
Okej, så för er som är duktiga på matte behöver jag ju inte direkt påpeka att det här med att jag skulle spara pengar denna månaden har gått käpprätt åt helvete. Trots det känner jag ingen större ångest för jag är fruktansvärt nöjd med alla mina köp och det är plagg som jag har spanat efter i flera månader nu. 

Så om det är så att någon vill träffas på café i Göteborg nästa vecka så får ni mer än väldigt gärna bjuda mig på en liten kaffe. 

The boat that rocked.

Publicerad 2011-04-14 15:46:04 i Video,



Se den. Jag ska inte säga att det är den bästa filmen i världshistoren men den är garanterat någons favoritfilm. Jag är avundsjuk på så många och så mycket i denna filmen och jag önskar att jag hade fått uppleva det själv.

Ja, just det. Det är därför man tränar.

Publicerad 2011-04-14 15:39:19 i Vardag,

Det gick inte min väg i morse. Allting var fel och jag ville inget annat än att skrika och slå på boxningssäcken som hänger (hängde?) utanför mitt rum hemma i Göteborg. Så blev det inte. Istället tog jag mig sakteliga hem till Olle och tillsammans körde vi Zumba. Effektiv träning är helt klart det absolut bästa man kan göra när man är arg och inte är riktigt träningspepp.

Brunch bestående av omelett à la nea med lite soltorkade tomater, citron och crème fresch. Till detta bröd med chokladöverdrag. Yes, det får man om man bor i Bryssel och det kommer komma en bild på detta senare. När maten var uppäten och vi fortsatte att äta chokladöverdraget beslöt vi oss för att testa en ny sorts efterrätt...
Idag känner jag att jag vill göra något som imponerar på människor. Oj, vilken konstig sak att säga! Hur som helst, jag tänkte väl att jag skulle teckna något som jag ändå inte skulle visa upp men så ska ni bli impade av hur konstnärlig jag är. Ehm.

KcuS

Publicerad 2011-04-13 15:03:23 i Vardag,

Dags för att göra i ordning lunch till barnen. Idag har M med sig en kompis hem från skolan och jag hoppas att det ska gå lika smärtfritt som förra onsdagen. Om inte så blir det kanske en hel del star wars för mig idag, vi får väl se helt enkelt. 

Public information: Jacob just imprinted. 

Och utöver det så känner jag att Bryssel gärna får hålla sig till ETT väder. Sjukt irriterande när det vänder om 180 grader när man faktiskt planerat upp någonting. Och sen vänder det igen...

Portvin.

Publicerad 2011-04-13 10:41:47 i Fest,


Igårkväll åt jag middag hemma hos L tillsammans med S. Det var en väldigt mysig kväll som skulle kunna gå under kategorin "vuxet", men vissa samtalsämnen gjorde väl så att vi inte riktigt kom upp i den standarden trots allt.

En tisdag som alla andra.

Publicerad 2011-04-12 13:48:13 i Fotat,

Lite styrketräning innan lunch medan jag lyssnar på hur Harry besöker ett av Dumbledores minnen. 

Jag tycker för övrigt att det är spännande hur solen skiner in genom mina fönster trots att jag hör hur det regnar litet grand. 

Vin på terrassen skulle gett dagen full pott.

Publicerad 2011-04-11 21:03:54 i Roligt,

Barnen har nu kommit i säng efter en helt fantastisk eftermiddag tillsammans. Vi åt mellanmål ute i trädgården och efter det lekte de själva hela kvällen utan så mycket som minsta lilla tjafs. Jag var så lycklig där jag satt och kikade på dem i smyg (de tyckte inte att jag behövde var hemma över huvudtaget).

Middag bestod av snabbmakaroner à la fullkorn, korv i tomatsås och grönsaker. Enkelt och mycket uppskattat. Jag räknade för längesedan ut att destu mer man anstränger sig med maten till barnen destu mindre är chansen att de äter upp den.

Läxläsningen gjordes helt och hållet utan gnäll och dessutom på rekordfart. Jag kan inte riktigt sätta ord på hur imponerad jag är.

Till slut en mysig god nattkram med orden "du är snäll" viskade i örat gjorde att jag började tveka på om jag vekrligen var vaken. Who are you and what have you done to my children?

Vid mellanmålet:

Publicerad 2011-04-11 16:35:08 i Saker som sägs,

F: "...den största glassen i heeela världen!"
L: "men det är ju som en glaciär då ju."
M: "vad är det?"
L: "ett jättestort isberg!"
F: "ja, en glass-iär!"

Återanvändning.

Publicerad 2011-04-11 13:03:54 i Vardag,

Jag behöver öva lite på det här med självdiciplin tror jag. Jag släkte inte lampan fören efter 3:00 igår heller... Men vad ska man göra när man som bäst ligger och läser om hur Bella och Edward gifter sig och Jakob kommer och hälsar på? Alltså, inte mitt fel.

Nu ska jag ut i solen och bara absorbera så mycket D-vitamin jag bara kan. Har tänkt att jag ska vara så brun att ingen vill umågs med mig när jag är hemma i Göteborg över påsk.

Vad har ni för planer denna härliga måndag?

Blickar framåt.

Publicerad 2011-04-11 01:42:31 i Reflektioner,

Detta har varit en helt fantastisk helg och jag är mycket, mycket nöjd med mig själv. Jag har haft roligt med tjejerna och det har varit fantastiskt bra väder. När solen skiner mår jag per automatik bra.

Nu kan ni även se att flätorna som F gjorde på mig inte gick upp av sig själv. Hoppas att de går ut när jag tar tag med schampo och balsam i morgon. 

Tiden går rusktigt fort och jag håller inte ens koll på att dagarna rusar förbi. Om en vecka sitter jag här och gnäller över att jag inte har packat färdigt, för den 19:e april (om åtta ynka dagar) kommer jag hem till Sverige. 

Om någon känner för att ge mig något litet extraknäck medan jag är hemma är detta mycket uppskattat. Barnvaktande, ständande, whatever, jag behöver pengar.

Jag checkade in hos ryan air nu på kvällen vilket först kändes som att en stor tygnd lyftes av mina axlar tills jag nu insåg hur läskigt jag tycker det är att flyga med RA. Flygrädd? Nej, jag tycker det är mycket avslappnande och mysigt att åka flygplan. Vad är då problemet? Jo, jag är rädd för att få övervikt och att de då slänger bort min väska! Alltså borde jag börja packa i tid denna gången och verkligen tänka till hur och vad som packas och varför. 20 kilo att checka in och 10 kilo i handbagaget. Jag vill få hem skit. 15 kilo skit ska jag få hem. Till exempel dunjackan. 

Jag är på väg.

Ja, just det. I has news. Om jag inte får sommarjobbet i Torekov så blir jag nog kvar här i Bryssel till mitten/slutet av augusti. Varför jag skriver detta på bloggen? För att jag inte har guts nog att säga det till er face to face. 
God natt,

Bloggdesign.

Publicerad 2011-04-11 01:18:49 i Bloggdesign,

Wow. Det blir bara roligare och roligare helt enkelt. Nu när jag har skaffat mig ett redigeringsprogram och faktikst lärt mig det så har en helt ny värld öppnat upp sig för mig känns det som, synd bara att det skall gå ut över min sömn. Idag ska jag dock inte sitta uppe till klockan 3:00 som jag gjorde igår. 

Hur som helst så tänkte jag visa lite av mina bloggdesigns som jag har gjort. Väldigt enkla och rena fast i olika teman.
A.L - underbart söt tjej som är en av personerna som har följt min blogg längst vill jag nog säga. Hon hade gjort en egen header och bad mig göra layouten till bloggen i övrigt. Tema lila.
Jens, ville ha en ljus och enkel blogg. Efter någon vecka insåg han att han ville ha någon lila detalj.

Stinas design blev klar igår på cirka 10 minuter medan hon låg på min säng och pratade med L och O. Hon ville ha tema svartvitt. När hon frågade om jag kunde göra en design åt henne blev jag glad - precis som jag alltid blir när någon ber mig - och sen säger hon att hon ska betala för den (4 € som var min del av middagen) och jag blev genast ännu gladare. 

Som sagt, väldigt enkla designs. Och så ikväll kände jag att jag ville ha en ny header (om ni inte kan se den behöver nu uppdatera sidan - tryck på F5) och började leka runt i GIMP och efter tre fyra timmar har jag nu några stycken och jag har lärt mig sjukt mycket! Älskar att lära mig på egen hand. 
Det enda jag kan känna nu är att jag gärna skulle ta emot lite massage då jag är väldigt stel i axeln. 

Om det är någon som vill ha hjälp med en header (jag kan även göra rörliga headers, som jag har haft fram tills nu) eller en hel layout så är det bara att höra av sig!
Peace,

Och sedan kom Lisa med ölen.

Publicerad 2011-04-09 01:53:29 i Fest,

Jag kom på att jag missade att berätta en sak förut. Jag, Olle och Zäta satt i solen på min altan större delen av dagen idag och det var så underbart skönt att få ha sällskap samtidigt som vi "bara var" för en gång skull. Till slut blev det högläsning ur Breaking Dawn och trots att klockan är mycket tänker jag nu mysa ner mig i sängen med en kopp te och läsa om bröllopet.
Kvällens aktivitet innan det gick över i sängliggande barnbrogramstittande. Jag har inte på länge varit så glad för att det är fredag och för att jag inte ska hämta några barn i morgon. Jag är väldigt ledig hela vägen fram till klockan fyra då jag ska hålla min första hudvårdsklass här i Bryssel. 

Tills dess ska jag ta hand om min egen hy, få en härlig natts sömn och hoppas att rastaflätorna och 90-talet på något magiskt vis har lämnat mitt hår i morgon. Om inte så kan ni nu komma ihåg att jag den åttonde april blev en Promoewannabe. 

Le soleil brille et il fait chaud!

Publicerad 2011-04-08 19:37:57 i Roligt,

Idag har det gått bra för mig. Enligt mig. Jag har skickat iväg en av mina tröjor till en kund och hoppas nu att Bryssels postkontor skall fungera bättre än sist jag lekte med dem. Jag har dessutom lagt in en order på hudvårdsprodukter, men jag är inte helt färdig med den än. 

J ringde mig på mobilen för inte så länge sedan och det är alltid lika chockande och underbart att höra hans röst genom luren istället via det hackande skype. Han berättade att han varit på belgisk ölprovning kvällen till ära och jag kunde inte klandra honom, men oj vad han saknas här nu alltså. 

Tjejerna börjar trilla in här på mitt rum och kvällen kommer att bjuda på varma mackor, sällskapsspel och utesittande på min altan.

Bryssel, London, Paris, Göteborg.

Publicerad 2011-04-08 11:06:44 i Fotat,

Oj, jag glömde ju helt av att blogga igår. My apologies. Jag har inte jättemycket att skriva om i nuläget för min hjärna är fylld med chokladsmet, så jag tänkte bjuda på lite bilder.

Och hur mår du?

Publicerad 2011-04-06 23:43:41 i Reflektioner,

Jag kan vara väldigt självisk ibland. Och visst, jag är väl medveten om att det är viktigt att tänka på andra, men är det viktigare än att tänka på sig själv först? Jag vill säga att du inte kan hjälpa någon annan om du inte kan hjälpa dig själv. Att till exempel försöka trösta någon när du själv mår skit går inte alltid så jävla bra. Du kan självklart säga standardfraserna som "det kommer gå över" och "det var ju inte ditt fel", men om du har ont inom dig och själv inte tror på dem så kommer varken du eller personen du försöker hjälpa att må bättre. 

Låtsasdjup som aldrig förr. 

100.20.15.65.

Publicerad 2011-04-05 14:36:07 i Vardag,

Nu har jag gjort styrka hemma på golvet och kommit fram till att det går mycket lättare om man delar upp det i olika reps istället för att kötta så många man kan på en gång. (NÄHÄ?!)

Hur som helst... Jag kan se regndroppar på fönsterrutan trots att det inte har regnat på flera timmar. Vilket betyder att det inte regnar lika mycket idag. Jag känner för att göra något flippat och drastiskt men det kommer väl sluta med att jag bara sitter kvar hemma och ritar. 

I morgon ska jag och F ta oss till IKEA innan jobbet och jag ska köpa... hmm. Fan också, jag har glömt vad det var jag skulle inhandla. JAJA, det löser sig! Jag kan ju köpa något annat om jag inte kommer på det.
Ny tröja. De "svarta" ränderna är egentligen marinblå och den är sjukt snyggt skuren bak i ryggen, visar det någon annan gång...

Dricka kaffe 21:49 är väl en bra idé?

Publicerad 2011-04-05 00:12:33 i Vardag,

Nu har jag kommit hem och kläderna luktar återigen rök efter att ha suttit inne på en vanlig pub i Bryssel. Utöver det så var det en mycket trevlig men sleepy kväll med tjejerna. Hälften av oss drack kaffedrycker och resterande alkoholbaserade. 

Nu sitter jag och lyssnar på Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Surprise!! Det är mycket mysigt även om jag sitter själv. Jag är även nöjd med allt jag har fått gjort idag (kreativt sett) så i morgon ska jag försöka få tvättat en del... 

Fuck it.

Publicerad 2011-04-04 14:06:29 i Roligt,

Varför inte liksom? Jag har pengar. Jag har garanterat tid. Och om någon annan också vill göra det och ska dit så finns det ju ingen som helst anledning att inte göra det. 

Jag sticker till London.
Och Paris. 

Bara för att jag kan. 
Sug på den.



Once a failure always a retard.

Publicerad 2011-04-04 00:05:11 i Roligt,

Dagens bekännelse: Jag glömde att barnen skulle sjunga i kyrkan idag och jag har dåligt samvete över detta. Så där, då kan vi stryka det. 


Idag var jag och Olle i Woluveparken för våran helgspromenad. Hon fuskade och sprang i backen medan jag gick och fräste och spottade som en gnu. När vi som svettigast började ta oss ned för en av backarna igen mötte vi tre killar med en hund, en skateboard och en longboard. Nog för att jag mest tittade på brädan (Loaded Dervish, mums!) men efter ett tag tyckte jag att jag även kände igen killen som stod på den. Och jovisst,

"Ca va?"
"Ca va bien, et toi?"
"C'est.... "

Sen hade vi kommit för långt ifrån varandra för att jag skulle höra vad han sa. Efter tre minuter lyckades jag placera honom. Min tredje helg här i Bryssel träffade jag, F och A några belgare som vi festade med och umgicks med i ett par dagar/veckor till och från. Det var tre av DE killarna som jag och Olle gick förbi i backen. Bryssel är för litet. 

Nu har jag kommit hem från vår klädbytardejt med en finish på McD och jag har gjort flera klädfynd! Bilder kommer komma allt efter som när jag använder dem. 

- The journey is the goal.

Bra lördag.

Publicerad 2011-04-03 15:27:30 i Vardag,

Okej. Så igår var det alltså högskoleprov för hela slanten. Och jo, okej, det gick väl bra men när jag kom hem på kvällen efter tågåkande och promenerande i Waterloo låg ju facit redan uppe på nätet. Aj. 

På kvällen hade jag Olle och Lisa här för en liten filmkväll. Star Wars Episode IV, L hade aldrig sett den förut (!) och det blev en väldigt mysig kväll med ryggmassage för min del och jag somnade innan tjejerna gick.

22 grader och solsken i Bryssel imorgon.

Publicerad 2011-04-01 22:00:26 i Vardag,

Okej. Imorgon gäller det. Nu är jag riktigt laddad! Ska gå in med inställningen att det kommer att gå bra och allt annat än bra är också bra, alltså kommer det att gå bra! Jag har många att tacka för min inställningsförändring. Tidigare var tankarna innan jag gjorde stora prov att "det kommer nog gå sådär bra, men skit samma" och detta gjorde jag mest för att skydda mig själv från besvikelse. Jag tackar min Gud för alla peppande samtal och likes på Facebook. 

Tänkte för övrigt poängtera att ni har blivit duktiga på att kommentera och det är roligt med så många besökare på bloggen.

Önska mig lycka till!


PS. Barnen berättade stolt att de nu visste var det minsta benet i kroppen sitter, varpå jag säger att det inte alls är stigbygeln utan att det finns ett yttepyttelitet ben i tungan. Hänförda glömmer de genast bort att det är första april idag.

Det är inte lätt att vara jag.

Publicerad 2011-04-01 15:14:25 i Kreativitet,

Idag har vi vandrat runt inne i Bryssel för att köpa och fixa lite grejor, bland annat två Promarkerpennor - en svart och en röd. Tyvärr har det halvmulna vädret kommit tillbaka till oss så det blev till att sitta inne och pyssla. Stackars oss.
Olle plockar fram det bästa (och sämsta) i mig. Jag har åstadkommit mycket med henne både på tränings- och teckningsfronten. Här har ni för övrigt nästa tröjtryck, vad tycker ni?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela