neao

Kaffe eller te, någon?

Publicerad 2011-08-31 16:00:33 i Vardag,

kaffekopp kafferast fika


Jag är riktigt laddad inför utbildningen ikväll och jag har redan gjort i ordning allt så nu måste jag bara vänta på att tiden ska gå. TRÅKIGT! Jag funderar faktiskt helt ärligt på att börja gräva mig in i garderoben (eftersom jag har lovat pappa att den ska vara färdigrensad på söndag är det kanske läge att börja). Japp! Så blir det. Jag kan slänga upp lite fotobevis snart.

Fast jag har faktiskt stretchat ryggen idag.

Publicerad 2011-08-31 13:47:10 i Fotat,

Men utöver mina aggressionsproblem mår jag rätt bra. För er som inte vet det tycker jag det är väldigt roligt att planera, skriva upp saker, göra listor. Mary Kay är en ypperlig sysselsättning för mig då man medan man får fylla i papper med siffror och dokument med ordbajs (ungefär som detta) så får man belöningar och vinner produkter. Dock är det ju så att det bästa av allt är ju alla underbara kakor och bullar man blir bjuden på när man är hemma hos kunder.


Nu räknar de flesta med att jag ska skriva att det är okej att äta sånt så länge man tränar. Jag säger scruu that! Ingen jävla träning här inte, more cupcakes for the people! Träning är liksom inte riktigt min grej längre. Och med tanke på att jag ibland glömmer äta så tar jag gärna en kaka med extra kalorier.
Puss på det.

Det där med biljettkontrollanter.

Publicerad 2011-08-31 00:57:13 i Reflektioner,

Kan det vara så att biljettkontrollanter - eventuellt även parkeringsvakter - är de mest hatade personerna i Göteborg? Missförstå mig rätt, jag vet att de behövs for the grater good och jag påstår alltså inte att alla borde bryta benet eller i alla fall en tå. Men igår var jag inte deras största fan. 

När jag en gång i tiden tränade gymnastik vid vagnhallen Majorna hade jag en kväll glömt busskortet hemma. När jag, trött efter tre timmars träning, satt på vagnen vid halv tio på kvällen kom det på kontrollanter på Mariaplan. Det jag inte visste då var att om jag bara sagt att jag hade ett utökat skolkort liggandes hemma så hade jag inte behövt betala de 800 kronorna (som det var på den tiden), jobbigt, men det blev bara till att betala. Har jag då en innestående, oförtjänad, välbetald böter hos Västtrafik redan?

Så när jag igår gick på ettans spårvagn på Marklandsgatan och insåg att mitt månadskort ramlat ut (på golvet hemma när jag bytte väska) tänkte jag automatiskt att eftersom jag betalat för hela månaden behöver jag inte skicka en smsbiljett. Och mer än så, hur stor är risken att det kommer på kontrollanter? Jag gjorde ett aktivt val att inte skicka en smsbiljett då jag var säker på att man kan visa upp sitt månadskort i efterhand. Dumt.

När vagnen rullar in på Järntorget och dörrarna öppnas...

"Biljetten tack."

Men nej, tydligen räcker det ute att man köpt ett månadskort för 335 kronor eftersom jag kanske delar det med sex andra kompisar. Det är ju synd att man är så jävla naiv att man inte tänkte på det. Klart att jag som alltid har betalat för mig efter det att jag fick min första böter när jag typ 13 ska missa kortet en enstaka gång och lyckas träffa på en skoningslös biljettkontrollant från västtrafik.

Idag var jag och överklagade och ska skriva ihop en redogörelse för vad som hände - jag hade ju inte ens legitimation på mig, då kan de omöjligt ge mig böter? - och gärna bifoga mina flygbiljetter mellan Sverige - Beligen för att bevisa att jag bott utomlands ett år för att på så sätt ha missat detta (att månadskort suger). Fungerar denna som sammanfattning eller borde jag fila lite på den? Byta ton kanske?

Böterna ligger på 1200 kronor och månadskortet på drygt 300 när man är under 20 år. Enkel matematik visar att om du ska köpa månadskort i ett år behöver du lägga drygt 4000 kronor på det. För samma pengar kan du åka fast i biljettkontroll 3,35 gånger. Hur värt är inte det på en skala?

Nu försöker jag i alla fall.

Publicerad 2011-08-21 14:22:45 i Vardag,

Idag fick jag alltså för mig att ta tag i bloggen igen. Mitt problem i detta är att jag helst hade velat börja med att sammanfatta sommaren som gått med en stor bildbomb, men jag har ju inte lagt över bilderna på datorn än och det är mer än en av bilderna som behöver få lite hjälp med vitbalansen... 

Utöver det känner jag att Göteborg har välkomnat mig hem på det bästa av sätt med många vänner och en härlig sysselsättning känner jag mig härligt motiverad till att ta mig i kragen och fixa det där B-körkortet och den där halvkassa ryggen jag dras med. 

De målen som jag har satt upp för augusti går som smort! Det första var att jag medan jag befann mig i Torekov hade ett riktigt sommarlov - ingen träning, skit i vad du äter (så länge du äter...) och bara slappna av. Nu när jag är tillbaka i Göteborg har jag som mål att sätta igång ordentligt med Mary Kay och det går riktigt bra i nuläget.

Hoppas vi hörs i morgon mina vänner!

Ordbajs på ett riktigt halvhjärtat sätt.

Publicerad 2011-08-08 13:30:33 i Vardag,

Så sämst man kan vara, ganska fantastiskt faktisk. Jag skyller på att det inte finns någon blogg.se-app

Idag har jag skrivit 12 stycken CV och nu vill jag faktiskt bara hem till Göteborg och lämna in dem, se om det blir något av det för att kunna satsa på Mary Kay

Jobb om en och en halv timma så det är läge att hoppa in i duschen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela