neao

We are not estimated in time, we estimate ourselvs in feelings.

Publicerad 2011-02-28 18:48:59 i L'amour,

kaktus love kärlek cactus names carved in ©neao.blogg.se
Fotad 25:e februari på Gran Canaria av mig.

Idag är det den sista dagen i månad två år tjugohundraelva och jag bor i Bryssel och leker självständig med några andra Au Pairer här i staden. Jag trivs, absolut, men om det är någonting jag vill ändra på så är det mina träningsvanor och vad är det egentligen som hindra mig? Inget.

För två årsedan var jag fortfarande djupt nere i gymnastikträsket och min rygg med resten av hälsan var på väg käpprätt nedåt. En lördag i slutet på februari 2009 var det tävling i Angereds sporthall - precis som det alltid har varit, jag hade tävlat på förmiddagen och Jens hade kommit dit för att titta på mig (och tjejerna på honom - vissa gjorde förundersökningen noggrannare än andra, och nej, jag pekar inte alls ut min lånesyrra). Sedan mötte jag upp honom i korridoren under läktaren, han drog in mig i supermysig kram och sa: Du är min flickvän nu, Linnea. Varpå jag svarade: Okej.

Jag älskar att läsa, snart dags för en tripp till bokhandeln kanske?

Publicerad 2011-02-28 15:33:21 i Tips,

En av de bästa sakerna med att åka iväg på semester är helt klart all tid man tar sig till att bara läsa böcker. Jag har plöjt igenom Angels and Deamons, Mitt nya jag och Levande död i Dallas på 10 dagar, det är över 1000 sidor. Alla tre böckerna har helt olika inriktining vilken ger en härlig blandning av chick lit, tänkeställare och magi. Först och främst A&D med de fruktansvärt fascinerande abigrammen*, antimateria och valet av ny Påve, att läsa den boken kräver lite bakon pannloben och framför allt ett relativt avancerad ordförråd (i alla fall om man läser den på engelska).


Att sedan bara slöläsa sig igenom Mitt nya jag av Sophie Kinsella på en och en halv dag gör ju ingenting. Den är en rolig bok som inte kräver någon större tankeverksamhet när man läser den. - Den är alltså precis som alla andra av Kinsellas böcker. Sist men inte minst den andra boken i serien om Sookie Stockhouse (TV-serien TrueBlood är baserad på Charliene Harris' böcker) och även den läste jag under en dag vid polen plus flyresan tillbaka hem till Bryssel. 

*Ett ambigram är en bild eller ett ord som är symetriskt från två håll. Om du lägger huvudet på sned åt höger och sedan åt vänster så kommer du se att det står Angels & Demons åt båda hållen.

Åh, Johan!

Publicerad 2011-02-26 12:41:00 i Video,

Jag saknar dessa underbart flippade människor. Tänk att jag faktiskt umgicks med dessa flöten.



Take me down to the Paradise city.

Publicerad 2011-02-23 12:35:00 i Reflektioner,

Okej, så jag ljög lite, det blev inte ett inlägg för varje dag, men ni är ju ändå inte inne och läser varje dag när ni vet att jag är på annan ort?

Jag vet inte vem det är som säger att man kan få för mycket av sol och bad - personer har helt fel. Det som möjligvis skulle vara "problemet" är att man efter ett tag börjar sukta efter fler saker/personer/upplevelser, men FÖR MYCKET sol och bad finns inte. Punkt slut.

För visst är det väl så att man efter ett tag kanske tröttnar på att läsa bok, lyssna musik och dricka god dricka (detta låter inte speciellt övertygande tycker jag), och då är det mycket bra med lite sällskap, så jag tycker att några väl valda vänner kan flyga hit. Fyra från Göteborg, två från Bryssel och en från Australien (på vandrande fot nu så vet inte var han är mer bestämt än så) så ni får helt enkelt slåss om platserna! Först till kvar får mala!

Teneriffa 2007.

Grattis på 20årsdagen!

Publicerad 2011-02-20 00:01:00 i Vardag,

I fem år har vi nu varit kompisar och vad har det gett mig? Mängder av skratt, många långa stretchövningar och en hårddisk FULL av (välj passande adjektiv) bilder.

Idag fyller du 20 och jag är inte hemma för att pussa och krama på dig, det gör lite ont i hjärtat. Jag hoppas att du har en toppendag och jag vet att när vi ses nästa gång så blir det 300 bilder till. Som vanligt...

Massor med kärlek till dig, min underbara vän, före detta kollega och lagkamrat.

GC '11 - ett underbart avbrott i vardagen.

Publicerad 2011-02-17 14:03:00 i Reflektioner,

Tänk dig sol och bad. Tänk dig värme och god dricka. Tänk dig Grand Canaria och kvalitetstid med familjen. Att kunna få slappna av till 100 % och sedan bara njuta? Nu är inte livet som au pair det mest krävande arbete man kan ha, men det tär ändå på dig rent psykiskt när man står och bråkar med ett barn som om det vore ditt syskon - fast han eller hon inte är det. 

D-vitamin i stora mängder har jag tänkt att införskaffa de kommande tio dagarna och jag hoppas innerligt att ni saknar mig på ett annat sätt ett tag framöver: Sakna mig med avundsjuka!

Woho, I'm gonna go pack. I'm gonna go pack my ass off!

Publicerad 2011-02-16 13:00:51 i Vardag,

Nu är jag hemma och äten efter en sådär givande franskalektion, men jag förstod ju allt iallafall. Dock undrar jag när jag ska ha nytta av att veta vad en schweizisk armékniv heter på franska...?

Quand même... Nu ska jag verkligen göra ett ryck här hemma innan jag börjar jobba (om 20 minuter) för i morgon åker jag till Grand Canaria i 10 dagar och det kommer bli awesome! Jag lovar att det kommer komma ett blogginlägg om dagen så ni kan fortsätta att tittta in som vanligt! Vad är det viktigaste när man ska på solsemester? Någon som vill dela med sig av några "have-to-have"?

Jag har även ringt min före detta chef för att tigga om jobb men hon svarade inte idag heller så det får bli till att fortsätta när jag kommer hem till Bryssel igen. 

För övrigt så känner jag själv hur jag har blivit bättre på att teckna igen och jag trivs väldigt bra med pennan i handen. Personligen tycker jag att det är ett ypperligt sätt att få fram lite undangömda känslor utan att behöva prata om dem. (Och nej, alla mina teckningar visar jag inte på bloggen just för den enkla anledningen att det är undangömda känslor, t ex. hemlängtan, förvirring inför val som måste göras, o.s.v.)

Okej, men sen då?

Publicerad 2011-02-15 20:35:26 i Reflektioner,

Ibland kommer den där känslan av panik. Det där stora läskiga ordet som man vet vad det betyder men inte vad det kommer komma med. Framtiden. För hur obehagligt är det inte egentligen? Vet du vad du gör om några månader? Ja troligtvis. Vet du vad du gör om ett år? Eller fem, tio, tjugo år för den delen? Har du bestämt dig för vad du ska göra med ditt liv eller går du fortfarande och undrar? 


Jag vet vad jag tror att jag vill göra, det är inte direkt något som underlättar för mig. Jag vet inte vad jag vill läsa vidare till, vad jag vill göra för karriär. Heck, jag kanske bara skiter i att göra karriär helt enkelt? Bara sitta och skriva halvbra blogginlägg och titta på tv resten av livet? Låter ju... fantastiskt.

Nått å tänka på!

Publicerad 2011-02-14 20:29:08 i L'amour,

När jag åkte hem från franskan hoppade jag som vanligt på metron vid Art-Loi, idag med The Killers i öronen. Framför mig står en kille i tjugofemårsåldern med en stor bukett röda rosor i handen. Jag ler för mig själv. Efter en liten stund ser jag en man lite längre ned i tåget med en liten papperspåse från Neuhaus - chokladmärke - och jag ler igen. Lagom till det att Joshua Radin börjar sjunga tittar jag upp och ser hur en man står och tittar på killen med blommorna och sedan på mannen med chokladen. Ett fundersamt uttryck sprider sig i ansiktet på honom. Han tittar tillbaka på killen med blommorna och sedan går hissen hela vägen upp. Paniken sprider sig i hans ögon. Jag tittar ner i golvet och ler ännu litet mera för mig själv.

Själv har jag fått pratat med J idag och jag känner mig mycket lyckligt lottad trots det fakum att vi befinner oss ungefär 1670 mil ifrån varandra (give or take några kilometer). Så nu när ni läser följande vill jag att ni ska veta att jag inte skrivit detta i någon form av bitterhet utan snarare tvärt om.

Angående dagens tips "Tuffn' up!" Idag är det måndag, de flesta människor går till jobbet som vanligt idag, men det är något med denna vanliga måndag som gör att det blivit en hysteri utan dess like. Och detta för en helt vanlig dag. Alla - framför allt kvinnor men även en del män - förväntar sig att få en gåva från sin käraste idag och visst det är väl bra med lite extra uppskattning ibland, men allvarligt talat: skulle ni inte bli gladare om det helt random hamnade en fin bukett med blommor och en kärleksförklaring på köksbordet en dag när ni kom hem från jobbet och veta att "wow, vad han/hon älskar mig". För egentligen, hur speciellt är det att få lite choklad idag - precis som de flesta andra - jämfört med om man hade fått den FÖRRA måndagen?
people always leave was the inspiration for this drawing . black and white . redlight heart . STAY .
Och så tänkte jag bara visa er denna teckning som jag gjorde idag, för ibland går det. När den där sjukt bra idén ploppar upp i huvudet så lyckas jag till och med få ned den på papper och dessutom göra klart den på samma dag. För även om jag tecknar mycket och ofta på senaste tiden så är det mycket sällan de blir helt färdiga. Jag är mycket nöjd med den. Vad tycker ni?

Omval i Västra Götalands läns landsting...

Publicerad 2011-02-11 17:38:37 i Roligt,

...och i Örebro kommun, nordöstra valkretsen
alprövningsnämnden har vid sitt sammanträde i dag avgjort återstående överklaganden av valen till landstings- och kommunfullmäktige den 19 september 2010. De 92 överklagandena i landstings- och kommunvalen rörde 10 landsting och 36 kommuner. 

Västra Götalands läns landsting
De fel som Valprövningsnämnden har konstaterat framgår av nedanstående tabell.
Valkrets Göteborg Västra Norra Södra Östra
Felaktigt godkända budröster 104
Oräknade förtidsröster 26 10 8 2 5
Väljare som ej fått rösta 2 1
Centerröster som inte kommit med i den slutliga sammanräkningen 1 15

Om C hade fått ytterligare 16 röster hade det partiet i stället för S fått det sista utjämningsmandatet. Om felen inte gjorts hade C med 85,7 – 88,5 % sannolikhet fått det sista utjämningsmandatet, enligt ett utlåtande av professor Svante Linusson. Valprövningsnämndens slutsats är att felen med fog kan antas ha inverkat på valutgången. Rättelse ska då ske. Den kan inte göras genom ny sammanräkning eller någon annan mindre ingripande åtgärd. Nämnden har därför beslutat att omval ska ske. Fel har gjorts i samtliga fem valkretsar. Felen har inverkat på fördelningen av utjämningsmandat. Därför kan omvalet inte begränsas till viss eller vissa valkretsar utan måste avse samtliga. 

Örebro kommun
Valprövningsnämnden har konstaterat att 17 budröster felaktigt godkänts, att det brustit i ordningen i röstningslokalen på Vivalla bibliotek vid förtidsröstning den 1 september 2010 och att ett valtält vid samma tillfälle varit placerat för nära röstningslokalen. Marginalen till sista mandatet i valkretsen Örebro Nordöstra var mycket knapp. Om FP hade fått ytterligare en röst hade partiet, i stället för S, fått det sista mandatet i valkretsen. Om de 17 felaktiga budrösterna inte godkänts hade FP med 40 % sannolikhet fått det sista mandatet, enligt ett utlåtande av Svante Linusson. Nämnden bedömer att de nämnda felen med fog kan antas ha inverkat på valutgången. Rättelse ska därför ske och kan inte ske på annat sätt än genom omval. Omvalet kan begränsas till valkretsen Örebro Nordöstra. 

Övriga ärenden
I några ytterligare fall har nämnden konstaterat vissa felaktigheter i den slutliga rösträkningen hos länsstyrelsen. I dessa fall har nämnden beslutat att länsstyrelsen ska göra rättelse.

Källa: Sveriges Riksdag.

Jag kan knappt förstå det.

Sacrebleu, jag tror jag dör.

Publicerad 2011-02-11 15:17:19 i Reflektioner,

Okej, så det var väldigt jobbigt att gå tillbaka till franskan idag. Och hur märkte jag det? Efteråt kunde man se en del teckningar i mitt anteckningsblock, till exempel ett ansikte med panikslagna ögon och Harry Potters förvirrade nylle brevid en rubrik.

Jag missade en enda letkion i onsdags när jag var hemma med M för att hon var sjuk. Idag förstod jag knappt hälften av vad läraren pratade om och hon märkte det på mig. Självklart kan jag titta igenom böckerna för att se vad de gjorde när jag inte var med, problemet är bara att vi mest tar anteckningar och pratar på lektionerna nu, är man inte där är det oerhört svårt att hänga med. Halva kurser har gått nu och jag kommer endast närvara på två lektioner till. Hur underbart låter inte det i öronen? Jag kommer ju inte förstå någonting när jag kommer tillbaka, eller ja, OM jag kommer tillbaka. För nu funderar jag faktiskt på att lägga ner franskan, jag är rädd att det kommer att vara för mycket som jag missat under tiden jag är borta och tro det eller ej, men jag vill faktiskt inte ligga i solen och försöka lära mig imperatif (eller något annat som vi inte gått igenom än som jag inte kommer förstå ens pyttelite).





Efter franskan åt jag en baguette i metron (låter jätteäckligt, men det var riktigt smakligt) och åkte iväg till E och hittade till en ny del av staden. Mitt lokalsinne börjar ta sig, jag blev själv imponerad när jag pekade åt det hållet jag ville åka och fick det bekräftat när trammen kom.

Overall, en helt okej dag än så länge, och ikväll ska familjen på middag så då blir jag ensam. Bryssel, vad händer?

Vardagshaiku.

Publicerad 2011-02-10 19:51:35 i Reflektioner,

Idag har varit en sådan där dag, när man bara har mått lite konstigt utan anledning. Dock har jag inte gjort något superannorlunda idag om man jämför med en vanlig torsdag i Bryssel. Vaknade i morse av att solen strålade in och praktiskt taget bländade mig klockan halv elva på morgonen. Inga sjuka barn idag så jag skulle inte börja jobba fören vid femtiden. Satte mig framför datorn för att blogga men det fanns inget att skriva - och då är jag rätt grym på att ordbajsa so to say - så istället tittade jag på ett avsnitt Gray's Anatomy, när detta var slut märkte jag att solen var borta och himlen var täckt av grått, dassigt skitväder. Jag kunde känna hur humöret började att dala och till slut blev det tre (!) avsnitt av Grey's Anatomy. Jag försökte få tag på min chef från mitt förra sommarjobb men hon svarade inte (så jag ska ringa i morgon igen). Tillslut var det inget som kunde få mig att hålla mig glad längre och det värsta med allt var att jag inte visste vad som var fel med mig. Lite skype med Australien hjälpte men det gick inte bort helt, så jag bestämde mig för att testa "byta miljö"-taktiken och gick hem till F. Där satt vi och tittade på Sveriges Mästerkock innan vi gick och hämtade "hennes pojke" S ifrån skolbussen. När vi var tillbaka inomhus fanns det ingen plats för mina tankar att själva få go laus (=gå loss) för att pojken på fyra år pratade konstant. Om allt.
haiku vill du så går det neao.blogg.se
Nu vid middagsbordet fick vi igen för att vi varje dag frågar vad barnen har gjort i skolan. Det blev en ORDENTLIG genomgång från den stunden de slog upp ögonen tills dess att vi satt vid matbordet och Pappa frågade: "Vad har ni gjort idag?" SDS - skyll dig själv? Denna redogörelse innehöll även vilket håll klassrummet ligger åt och hur många trappor de gick för för att komma dit. Fortsättningsvis vi vi veta att de öppnade skolväskan, tog ut mellanmålet, ställde mellanmålet på bordet, stängde väskan, hängde tillbaka väskan, åt mellanmålet, torkade sig om munnen, tog fram väskan... 

Jag slår vad om att min dag har varit... mer utförlig än din. Bring it!

Ödmjukhet har aldrig varit min grej.

Publicerad 2011-02-09 14:50:42 i Kreativitet,

Jag är så jävla duktig! Om ni tittar på menyn nu så kan ni se att alla olika grupper har var sin liten låda som de ligger i. Denna låda blir större per automatik när fler inlägg tillkommer. Om ni klickar in på kommentarer på detta inlägget så kan ni även se att den tråkiga länken "tillbaka till startsidan" har fått en egen ruta och en liten bild som man klickar på istället. 

Jag är typ bäst i världen. Nog för att jag tittar runt på gratissidor där det står tips och vissa koder - vem som helst kan kopiera dessa koder och hoppas att måtten/färger/former stämmer för dennes blogg - men att förstå var man ska ändra för att få det resultat man är ute efter kräver lite intelligens och erfarenhet.

Onsdagar kan vara den ultimata bloggdagen trots allt.

Publicerad 2011-02-09 12:44:45 i Roligt,

Maha! Nu har jag kommit på hur jag ska lösa mitt problem som jag hade med menyn (det att alla inte är i egna lådor), men jag är inte helt säker på hur det kommer bli med textrutorna... Vi får se helt enkelt!

Idag är jag hemma med M, men har fått en liten rast nu när hon valde att åka med pappan för att hämta F och tvätt bilen (woho, vardagsunderhållning!). Så jag tittar in här lite snabbt och funderar på att göra yoga, men tror att jag är för sprallig för det. Ut i solen och studsa runt lite istället kanske?

Någon gång för längesen i ett annat liv under en annan tid.

Tyler Hilton - Missing you

Publicerad 2011-02-08 18:54:09 i Kreativitet,

Det var längesedan jag lyssnade på den här låten, men idag kom den tillbaka. 


Ni minns det där om att jag skulle slappa idag men sedan insåg att jag hade massa saker som jag borde göra? Mm, juste det, borde göra. Klart att inte de blev gjorda. Det som dock har gjorts idag är pannkaksätning, tecknat, fotat lite (med mobilkameran - fail), ätit citronsorbé och tittat på Askungen II. Speaking of; min fina pojkvän har nu tydligen fått konkurrens av prinsen i Askungen. Vilket är bra, han ska inte tro att han är den enda som har ögonen på mig... eh?

Jag fann bra inspiration, mycket bra inspiration. Tyvärr kan jag inte fortsätta med fler detaljer fören jag har hittat en pennvässare i detta underbar utvecklingsland. 

Risken finns att jag blir hemma med sjukt barn i morgon också och då kommer jag inte kunna gå på franskan. Ska sätta mig med läxan nu ändå eftersom jag hade så svårt på förra lektionen. Litet styrketräning får det bli också, bara så att jag håller igång det som jag har startat upp så bra nu!

Sol och värme i BRU? Ja, varför inte.

Publicerad 2011-02-08 12:35:44 i Vardag,

Det sista jag sa till Felizia innan vi skildes åt igår var att jag skulle ägna hela tisdagen åt att bara slappna av och dega. Halv elva ringer hon och väcker mig med att glatt berätta att hon sitter i parken utan jacka för att det är så varmt ute. Jag tittar runt i rummet och ser tvätt, tvätt och mer tvätt över hela rummet men resonerar ändå så att jag ska gå ut. Telefonen plingar till och värdpappan meddelar att lilla M är hemma sjuk idag. Det blev ingen park för mig.

Nu sitter jag på Skype och äter frunch, snart ska jag ta tag i det här. Allt det här. Men först hamnade jag på gamla PFK-bloggen av någon anledning. Sjukt underhållande att läsa från vår glansperiod med Vårfesten på Berg211, april, 2009. Wow...

Jag ångrar ingenting.

Harmony. How's your day?

Publicerad 2011-02-07 18:04:21 i Vardag,

Franskan idag var inte superunderhållande utan den var snarare riktigt svår och jag blev lite irriterad på mig själv för att jag inte kunde förstå. 

Hemma har jag nu tittat ikapp senaste tre säsongerna av One Tree Hill så nu måste jag vänta tills nästa avsnitt kommer ut. Det samma gäller med Desperate Housewives och How I met your mother (sistnämnda har som folket vet sändningsuppehåll och jag har börjat titta på bloopers bara för att jag inte ska få abstinens).

Idag fyller E.H. 21 och vi ska alla hem till henne och mysa lite ikväll, festa gör vi på lördag då vi även ska fira F.G.s 21årsdag (hon fyller på måndag). Massor med kalas här alltså. 

Nu tänkte jag bränna lite hjärnceller genom att titta på Grey's Anatomy.
Enjoy your night.

Une robe bleu en coton.

Publicerad 2011-02-06 23:25:00 i Video,

Ojoj, förlåt. Jag insåg nu att jag helt har glömt av att blogga idag. My bad.

Idag vaknade jag vid halv elva och mådde förvånansvärt bra med tänke på att det var dagen efter. Körde ett yogapass och lite hemmaspa innan jag kom iväg för att fika tillsammans med les filles au pairs. Har spenderat dryga € 10 idag så det var ingen superbra "spardag". I övrigt har det varit mycket dator, bland annat Facebook där jag lagt ut bilderna från gårdagens fest, och en hel del youtube...



I övrigt känner jag mig mycket självgod idag och tycker att jag är lite bättre än alla andra. 
Hoppas att ni haft en toppenhelg utan söndagsångest och att alla taggar till för ännu en arbetsvecka.
10 dagar kvar till GC.

Poolparty i NATO-huset.

Publicerad 2011-02-06 01:31:36 i Fest,

Wow. Det absolut bästa med kvällen måste ju vara att jag inte ramlade i stentrappan som förra gången. Utöver det så var det ändå en mycket rolig kväll som började med en promenad till fel metro, rush till rätt metro, fortsatt rush från metron till bussen och sedan välkomstshot i NATO-huset (dumma norrmän...) som följdes av biljardspel. 

Aura tar tag i mig och halvt om halvt skriker: HJÄLP MIG! Hon hade fått en glasbit i foten så jag och R ägnade dryga 10 minuter åt att få ut den. Trotts att ingen av oss kunde se den kunde vi båda känna den och efter ett tag insåg vi att även A hade tappat känseln. Kan ju dock ha varit på grund av den bästa av mediciner/bedövande vi tryckte i henne.

Plötsligt kommer Hakan fram till mig och frågar om jag vill följa med till hagen och ta kort på honom när han rider på hästar. Jag ägnar två minuter åt att bara stirra på honom: "hur jävla väck är han egentligen?" tänker jag för mig själv. Sedan fick jag en förklaring; om jag gjorde det skulle han få 20 poäng i deras hemmatävling så vi gav oss av. Tyvärr blev det inga bra bilder (delvis för att jag inte hade mitt telezoomobjektiv och delvis för att det var så satans mörkt ute) men en trasig skjorta och hål i mina favoritbyxor blev det. Toppen.

På ängen hittade jag dessa tre söta norrmän som uppenbarligen var till salu. Tre till priset av två - värt!

Jag hade jätteroligt ikväll och vill framför allt tacka O.P. för att han körde mig in till Bryssel, takktakktakk!

Den kreativa delen av mig börjar få fnatt.

Publicerad 2011-02-05 14:16:09 i Mat,

Vaknade några gånger i morse. Inte för att jag själv fick för mig att jag somnade om, men jag reagerade på att jag vaknade om och om igen. Ett avsnitt One Tree Hill och pain chocolat.
I övrigt har jag (som ni förhoppningsvis ser) gjort om designen på bloggen. Menyn framför allt, och "dagens tips" ligger nu högst upp i ett hopp att de ska synas tydligare och att ni ska ta till er dem (från och med i morgon kommer det helt nya tips). Själv ska jag börja uppdatera er ifall jag själv har uppfyllt dagens uppmaning och på vilket sätt. Dagens "tala långsamt men tänk snabbt" är jag väl inte superbra på så det blir till att öva på det!

Värdfamiljen + gäster är ute och virrar runt vid Grand Place för att ta en titt på Le Manneken Pis (kissande pojken) och eventuellt hitta den kissande flickan också. Själv tycker jag att Bryssel kan bjuda på lite mindre moln så att jag kan fota lite fina bilder.

Mitt Bryssel. Bara mitt.

Publicerad 2011-02-04 22:33:22 i L'amour,

Värdfamiljen har som sagt gäster nu i helgen och i skrivande stund kan jag höra hur mamman sjunger "blinka lilla stjärna" för sin tvååring och jag känner hur jag får en liten klump i halsen och några få tårar i ögonvrån. 

Det har varit en superbra eftermiddag och kväll. "Mina" barn fick sina första betyg idag och jag är superstolt, vi firade med chokladmuffins - de gillar mig. 

Har -som jag nämnde förut - möjligheten att gå ut ikväll men jag känner mig alldeles lagom lullig och alldeles för lycklig i nuläget för att eventuellt förstöra det med en nattlig vandring genom Bryssels nattliv. I ett Bryssel som för övrigt är svinkallt med en vindhastighet på 19 m/s enligt SMHI. Ja (skånskt uttal), det gjorde mig inte direkt MER taggad på att dra ut ikväll om jag säger så...

Jag trivs sjukt bra här. Trots att Göteborg alltid kommer att vara min hemstad är trots allt Bryssel där jag bor och det är stället jag kallar hemma i nuläget. Jag är glad att jag hamnade i denna familjen och jag är glad att jag har F, E, A och L att umgås med. I'm lovin' it. 

Nu hör jag följande nattvisa på andra sidan dörren:

Vyssan lull, koka kittelen full
Det komma tre vandringsmän på vägen
Den ena han är halt,
den andra han är blind
och den tredje hade trasiga kläder.

Vanlig fredag?

Publicerad 2011-02-04 15:33:57 i Roligt,

Har kört yoga idag och kände hur fruktansvärt välbehövligt det var. För det första har jag inte tränat sedan jag ramlade i trappan i NATO-huset (det var tre veckor sedan) och för det andra har jag blivit väldigt stel då jag inte rört på mig så mycket. Summan av kardemumman blir att det var riktigt gött att träna lite. Tog mig genom hela passet med endast tre ynka ryggknak - betyder att musklerna är så stela att jag inte var lika avslappnad som jag brukar vara. 

Ett långt skypesamtal från Australien gjorde dagen ännu bättre med många skratt och pikar blandat med glassmaker och mera skratt.

Efter att nu snabbt, dock misslyckat försökt att skypa med bästase vännen ska jag bege mig till bussen för att hämta barnen. Ikväll väntar moule frites och sedan eventuell utgång.

Vad har ni gjort idag?

Tar kvällspasset idag också.

Publicerad 2011-02-03 19:25:27 i Kreativitet,

Dock är det hemma med "mina egna" barn. För tillfället städar vi alla våra rum och det är nästan obehagligt tyst... Senare ska vi titta på mumindalen snabbtsnabbt och sedan bums i säng. Håller på att lära molly göra garnbollar. Ni vet, sånna som sitter högst uppe på mössor? Jo, ni vet.

Definitely denser.

Publicerad 2011-02-03 15:54:14 i L'amour,

Minns ni att jag för ett tag sedan frågade hur det gick på hemmaplan? Jag har fått in några fina sammanfattningar som jag tänkte dela med mig av.

En har skaffat pojkvän och hon berättar i förbifarten att skolan flyter på som den alltid har gjort. Dock kan det vara så att jag behövs för mattehjälp inom en snar framtid. Pas de problème!

Jag har även fått en mycket fin update från mina två av mina kusiner. C, som nästa vecka blir 9 månader och R som fyller 10 i April. De saknar mig. 

Underbara fnissmonstret och det eviga busfröet T berättade om hur hon varit retsticka angående en kompis som skulle på date utöver det glorifierade hon Uppsala och frågade när jag ska flytta dit. 

En av kompisarna har hittat en ny besatthet: ”[...]"Jamie at home". Vilket är en utav hans matlagningsserier, i den här lagar han allt hemma i sitt flippade hus och plockar grejer från hans flippade trädgård hela tiden och allt är så rustikt och fantastiskt att man undrar ifall han ska tillreda ett vedträ snart och servera med lite Falu rödfärg.” Han är även den som rapporterat in om hur det ser ut i mina saknade elevorganisationer: Noll-k och PFK. 

Det är inte så att jag direkt vill tillbaka till den tiden -skolan med stress och tvivel- trots att det var så himla roligt och jag lärde mig ansvar och påverkan med hjälp av att sitta i styrelsen för festkommittén och vara Über (ordförande) i Polhems nollning 2009. För trots att vi hade så underbart roligt tillsammans så gjorde alla de valen vi gjorde då så att vi hamnade här där vi är idag.

Jag vill dock säga att det genomgående temat i alla uppdateringar ändå är kärlek. Och jag kan ju inte säga annat än att det verkar fungera rätt bra hemma och att jag längtar hem till er.

” Just det. Kommer du inte på min student, kommer jag antingen seriöst åka till Bryssel och lägga ett gäng fötter i din säng medan du sover. Eller säga upp vänskapen med dig. ”

Nått å tänka på!

Publicerad 2011-02-03 15:08:35 i Reflektioner,

Har klickat mig runt i bloggosfären och hamnade hos Always Fabulous där jag fastnade för ett av hans blogginlägg:
"Jag vet att jag har lite konstiga funderingar ibland, men en sak som jag har tänkt på är alla dessa sexuella läggningar som finns. man kan ju t.ex vara homosexuell. bisexuell, transperson, hetro och en jävla massa annat, men e de inte så i själva verket att alla människor borde vara Bisexuella ifrån början? jag menar en kille som inte testat att hoppa i säng me en annan kille kan han ju då inte veta om han gillar de eller inte? samma gäller tjejer... eller e jag helt ute och reser som vanligt? asså menar jag att alla som inte varit med en person av samma kön är bisexuell, fram till de har testat, sen kan de möjligtvis kalla sig hetro...

Och varför blir då alla så himla förvånade när folk kommer ut och säger att de e homo, bi ? borde vara lika illa att komma ut som hetrosexuell....

bara en lite fundering.... Ja så måste de ju såklart vara?

Så med andra ord, har du inte hoppat i säng med någon av samma kön som dig själv så e du enligt min mening Bisexuell, och inte hetrosexuell, och vill du inte vara Bisexuell i mina ögon så får du nog ta och hoppa i säng me någon av ditt eget kön så du får reda på om de va nått för dig...

Sen pratar folk om att man måste känna något om man skulle dras till en person i samma kön, kan då infomera er alla om att så behöver det inte alls vara!!!

Tror jag inte! haha"

Leker klimatsmart.

Publicerad 2011-02-03 13:24:23 i Mat,

Torsdagar är från och med nu officiellt min sovmorgonsdag. Jag hade satt klockan på 10:00 men somnade om bara för att jag kunde. Vaknade efter en mycket konstig och fullspäckad dröm upp klockan 12:23 och den första tanken var: "mm, najs." 

Enda problematiken med att gå upp så sent är vad man ska äta. Brunch, självklart - men när det varken finns några ägg eller bacon kvar så får det helt enkelt bli minibaguette och makaroner (med tomat!). Jag var tillochmed så duktig att jag under de 5 sista minuterna tinade baguetterna på eftervärme. Vuxenpoäng?

Onsdagar inte den ultimata bloggdagen.

Publicerad 2011-02-02 19:43:19 i Kreativitet,

Idag har det varit full rulle från sekunden jag slog upp ögongen. Inte för att jag försov mig eller så, men onsdagar har tendensen till att bli rätt tuffa. På franskan fortsatte vi att prata om mat och vi övade även vilka artiklar man ska använda när. Tillexempel: åt du allt bröd på hela jorden eller en brödbit?

Jag och lilla F har haft det rätt bra tillsammans idag då M har varit hos en kompis. Vi har målat/tecknat och spelat en del super mario där vi hittade en ny bana (jag kan fortfarande slås av hur innovativt det där spelet är!). 
In progress.

Jag kommer på alla de bästa idéerna när jag ska sova och tyvärr är jag inte alltid tillräckligt vaken för att skriva ned dem, men en av sakerna som jag minns är att jag har satt upp olika "månadsmål" fram tills det att jag flyttar tillbaka till Göteborg. Nu i februari gäller sparande av pengar! Jag tänkte att det var ett bra mål till den kortaste av månaderna... 

För övrigt så hade jag besöksrekord på bloggen igår: 85 unika, wohoes! Haha, jag vet att det inte är supermycket, men kul att veta att det är folk som läser och tittar på bilderna.

Nu på kvällskvisten fick jag ett telefonsamtal från E och hon frågade om jag kunde hoppa in och barnvakta för henne ikväll. Sure thing, lite extra inkomst skadar ju inte. 

Wish me luck,

Jag är riktigt imponerad.

Publicerad 2011-02-01 19:26:31 i Reflektioner,

Efter en mycket rolig eftermiddag tillsammans med barnen lyckades jag ta mig iväg till läkaren. Jag gjorde en mental förberedelse inför blodtrycksmätare, sterila bomullspads och nålar. Men va? Nehe, behöver du inte göra några prover för att se så att jag är frisk? Okej, för att mitt ord är tillräckligt? Den var ny. En mängd frågor regnade över mig - så som: har du tuberkulos - och tydligen så hade min franska förbättrats (jag hade aldrig träffat människan förr och knappt pratat franska över huvudtaget eftersom han kunde engelska). Att betala € 25 som mitt försäkringsbolag ska betala tillbaka (?!) för en relativt smärtfri hälsoundersökning är okej. Hoppas bara att det inte blir några problem nu när han råkade skriva att jag kom från Svejts. Chvejts. Schweiz. Parlez-vous anglais?

Hultsfred 2009, vi var ute och rastade Nils. Det var tider det, någon som ska till P&L i sommar?

BRU

Publicerad 2011-02-01 13:50:21 i Fotat,

Det var inte lätt att gå upp i morse. Inte lätt alls faktiskt. I en och en halv timma låg jag och halvsov och försökte övertala mig själv att bara resa på mig och hoppa in i duschen. Problemet var att de tre gångerna som jag lyckades sätta mig upp blev det så himla kallt att jag snabbt lade mig under täcket igen och kröp ihop i en liten boll. Själva tanken på att ta sig ut genom sovrummet, genom köket och sätta på vattnet --- 

Efter många mentala om och men kom jag tillslut iväg till läkaren där jag bokade tid för en undersökning (inget som har hänt, jag behöver bara ha papper på att jag är "frisk" som ska skickas till kommunen). Så jag ska tillbaka dit klockan 18:30 ikväll. Suck.

Traskade vidare nedför Avenue de Tervueren och tittade på ett dimmigt Bryssel, svängde höger uppför Rue des Tongres för att titta på ny bikini. Jag kan nu meddela er alla att "badmodet" - jag tror inte ens att man får kalla det så - ligger en cirka 20 år efter. Som ni kan förstå blev det ingen bikini utan jag köpte choklad istället. Hoppas alla ser logiken i det hela.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela