neao

So I did it again.

Publicerad 2011-01-31 20:05:24 i Fotat,

Har återigen spenderat några tårar åt en tv-serie. Jag tycker inte att det betyder att jag är mesig eller en så kallad "softis". För att gråta för någon annan - helst när det dessutom är filmatiserat - är faktiskt ett mycket bra sätt att få ut lite känslor ibland. Jag är sentimental och det är en bra egenskap.
Och lite från ingenstans tänkte jag även berätta att när jag tittade igenom bilder som jag tagit på senaste så var det faktiskt längesedan jag bara plåtade på känsla. Och plötsligt kom det där suget efter den där perfekta bilden. Jag har flera i huvudet, många bra idéer, men jag saknar modell, motiv och bakgrund. Samtidigt som jag kan tänka mig att bara gå ut och fotografera Bryssel. Så varför gör jag inte det då?

Bilden ovan är för övrigt belysningen inne på La Terrasse, stället där det hängs - där vi bara tar "en öl".

Mais oui, c'est très important.

Publicerad 2011-01-31 12:57:21 i Roligt,

Idag har jag alltså påbörjat den nya nivån på franskakursen och tro det eller ej, men man märker faktiskt skillnad. Vi jobbar i samma bok som innan, med samma personer (tre nya som inte är uppe på vår nivå än) och med samma lärarinna som vi hade tidigare. Den stora skillnaden är att vi nästan hela lektionen fick öva muntliga övningar. Det var mycket mer prata och göra sig förstådd utan penna och papper som var temat för dagen och jag kan inte säga annat än att det var sjukt bra. Oerhört läskigt och skrämmande, men väldigt bra träning. 
Mycket gammal bild på lilla lillebroren, saknar det där skrattet.

Nu ska jag tina lite köttfärs och koka ris. Antagligen titta på OTH också eftersom att jag har snöat in mig helt på den serien och för att HIMYM inte har kommit ut än. Senare ska jag fixa ihop Annies blogg (som jag visade igår).

Vi hörs,

Leker i marginalerna.

Publicerad 2011-01-30 22:10:46 i Roligt,

Nu på kvällen har jag ägnat två timmar åt att göra en helt ny bloggdesign från grunden, den är till A, som jag nämnt tidigare och så här ser den ut än så länge (det går även att klicka på bilden för att komma till min "testblogg"):
Själv är jag väldigt nöjd, både med layouten och att jag börjar lära mig mitt redigeringsprogram...

Hoppas att ni har haft en bra helg med mycket roligheter (det är visst ett ord), i morgon väntar franska och barnpassning precis som vardagen har att bjuda på här i Bryssel.

Bises,

Yatzy, vin och dans.

Publicerad 2011-01-30 14:31:13 i Fest,

Nu sitter jag nere i köket med en tom skål som innehöll flingor med sojamjölk, ett glas c-vitamin, en rostmacka med ost på och en kopp av det godaste kaffet i staden.

I fredags hade jag F och E här för vindrickande och yatzyspelande. Ja, Filou fick ju faktiskt också vara med efter ett tag... Vid elvatiden bestämde vi oss för att vi visst var sugna på att gå ut och dansa, så dans blev det.


För att göra en lång historia kort så är norrmän trevliga, danskar dryga f***** och svenskar ganska dumma (språkligt handikappade). Klockan halv fyra sitter jag och E på var sin barstol när det kommer fram en man i sena tjugoåren och plötsligt var det läge att öva på franskan. Och det behövs ju viss träning med tanke på att jag råkade säga att E var min flickvän...

Denna härliga utekväll ledde till att jag hela lördagen låg i sängen och halvsov/tittade på One Tree Hill och Chuck, så idag blir det till att ta tag i lite hussysslor så som att tvätta och disk..nae, inte diska.

Igår kom den nya aupairen från Gotland hit, kompis till E och F så jag ska snart iväg och träffa den nya Gotlandsmaffian senare ikväll ska jag pilla på en ny bloggdesign till A.

Köpa?

Publicerad 2011-01-29 20:01:08 i Vardag,

Ska på solsemester de sista 10 dagarna i februari, och jag har spanat in en viss klocka men kan inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha, hjälpa mig?
Puss,

Oouuii!

Publicerad 2011-01-28 14:01:04 i Roligt,

Je l'ai fait! Jag klarade det!

Med 74,5 poäng av 100 lyckades jag avancera upp till nivå A22. Nu ska jag läsa den kursen i fyra månader (om jag orkar det), sedan kan jag få göra ett liknande Cambridgetest och få ett diplom som visar att jag kan franska. Det hade jag i min vildaste fantasi aldrig drömt om. Tveksamt om jag kommer göra det dock för det kostar sjukt mycket och jag tycker att det räcker med att jag faktiskt KAN franska - jag behöver inget jekla papper för att bevisa det. Well, well. Jag är grym helt enkelt.

Nu har jag tomt hus och är ledig tills på måndag eftermiddag. Ska dricka kaffe och äta min choklad nu, livet är gott!

Brunch?

Publicerad 2011-01-28 13:52:02 i Mat,

Jag äter visst varierat. Bara dåligt med protein på senaste.

Kvällsöppet.

Publicerad 2011-01-27 21:19:09 i Vardag,

Jag är lite orolig att det är feber jag känner av, det skulle ju inte vara helt omöjligt med tanke på att jag nu varit hemma med M i två dagar i sträck och att jag inte lämnat huset sedan onsdagsmorgonen.

Här sitter jag nu med stela fingrar efter en timmas långpromenad i raskt tempo tillsammans med fröken F. Tevattnet håller på att koka upp och mitt rum är färdigstädat, i morgon väntar mitt muntliga prov i franska och sedan har jag tomt hus och ledighet fram tills på söndag. Familjen ska till Göteborg över helgen och jag hoppas, hoppas, hoppas att C plockar med lite lakrits hem till mig som hon gjorde förra gången, bortskämd - jag vet.

Nu är teet klart och jag tänker mysa ner mig i sängen tillsammans med Dan Browns Angels and Demons. Det får bli träning i morgon istället, har ju trotts allt haft fullt upp med att titta på film idag. Både Aristocats och Alvin & gänget har jag hunnit med.

Jag känner hur det bränner i öron och tår nu när de tinar. 

Oh, it is so on.

Publicerad 2011-01-27 14:23:44 i Vardag,

Slängt ihop lite bilder på mig som jag tagit under hösten här i Bryssel.

Idag måste jag städa mitt rum, det är ett stående faktum. Dock vill jag väldigt gärna träna idag för det har blivit på tok för mycket chips på senaste tiden men jag vet inte om jag klarar av träning på grund av svanskotan. Jag antar att det bara är att försöka och gör det för ont så lägger jag ned projektet.

Jag är mycket glad över alla fina uppdateringar och historier som ni har lämnat till mig (klicka här för att läsa), om du inte har lämnat din iStory än så får du mer än gärna göra det. Än så länge har jag bara blivit mycket glad av läsningen - trots att jag fått ett dödshot. Eller fothot?

Anyhow, nu ska jag ta tag i dagens sysslor så att jag kan hitta på nåe skoj senare.
Puss,

En Underbar Sak Med Tigrar.

Publicerad 2011-01-26 18:07:44 i Video,

Jag fick lite ledighet nu när barnen skypar med en kompis hemma i Sverige och då ville jag lite snabbt dela med mig av följande musiklänk (spotify), på grund av den har jag för övrigt helt klart fastnat för Nalle Puh-låtarna och vill se filmen. Nu.Je crois que je vais passer à F après le dîner. C'est une bonne idée, oui?

Jag är inte alls som Peyton...

Publicerad 2011-01-26 15:25:53 i Video,Jag har suttit och fnissat åt detta filmklipp, tyvärr gick det inte att lägga in den på bloggen av någon anledning så vill ni se den (det vill ni) får ni klicka er över till youtube.

Idag är jag hemma med M som är sjuk, så detta blir det bloggandet som görs idag tror jag. Later,

21:22 tisdag

Publicerad 2011-01-25 21:22:35 i Vardag,


Kan det vara hemlängtan jag känner? Eller är det bara någon slags "hjälp-mig-jag-har-läskigt-franska-prov-i-morgon"-känsla? Jag känner mig så sjukt lyckligt lottad och jag är innerligt glad att jag hamnade i just denna familjen och att de bor just här, i Bryssel. 

Jag ska krypa i säng tidigt ikväll eftersom jag leker vuxen och ansvarstagande här, hoppas att alla har haft en rolig och händelserik tisdag. Vi hörs i morgon!

Human or denser?

Publicerad 2011-01-25 15:26:48 i Fotat,

 

Nu vill jag veta vad som händer hemma. Eller där som är hemma för Dig för jag vet att det är många som inte är på samma plats nu som för sex månader sedan. Studenttider, men vad hände sen? Någon som vill dela med sig av sin historia här? Är du (eller det du gör) med på bild så vill jag ha en uppdatering. Desto roligare/rörande historia du har att dela med dig av desto bättre.

Till exempel när Hanna för två år sedan delade med sig av den värsta dagen i sitt liv.

 

So, känner du dig manad att berätta något roligt för mig och övriga läsare på bloggen? Ja det klart att du gör! Ni får för alla del gärna berätta saker om andra människor också. Lite härligt skvaller är alltid roligt att få ta del av, men inga elaka saker nu...

This is how I do it.

Publicerad 2011-01-24 21:40:52 i Mat,

Om det var så att jag förde någon slags statistik över vilken maträtt som tillagas oftast i mitt kök så skulle det helt klart vara carbonara utan ärtor...


Men vem är det egentligen som har hittat på det där med att det inte är bra med ensidig kost? Då vet man ju precis vad det är man får i sig! Hosthost.

Vad har du gjort idag?

Publicerad 2011-01-23 23:53:23 i Tips,


...och jag är långt ifrån färdig. Varken träning eller franska har jag "hunnit med" (jag vet, man TAR sig tid till att göra saker), så det blir le francais maintenant.

En tripp nedför memory lane.

Publicerad 2011-01-23 16:53:38 i Gymnastik,

Jag har spenderat mesta delen av dagen åt att organisera alla bilder som hamnat i en enda mapp. Och det är alla bilder jag och andra tagit. Bilder från högstadiet, gymnastiken, gymnasiet, resor jag varit med om och väldigt, väldigt mycket bilder på mig.


Om jag minns rätt så var detta min första tävling med JSM-laget och likaså första gången med det - då - nya friståendet. Saknar jag det? Självklart. Gymnastiken var mitt LIV i många år. Det var flera gånger som jag endast kände mig levande när jag var i träningshallen och fick dansa och pusha mig till den yttersta gränsen. Sen gick det ju som det gick...

Säger som Blås i Hitta Nemo: Nu'rå?

Publicerad 2011-01-21 17:15:49 i Vardag,

Nu sitter jag här framför datorn och försöker komma på något att skriva. Något som jag vill berätta för er, men jag kan inte komma på något. Betyder det att det inte händer något? Nej. Jag har ju varit på franskan idag där vi ägnade 2,5 timmar åt att öva på passé composé inför det stora proven på onsdag och fredag. Det kommer att bli mer än spännande att se hur det går på det provet...

Sen har jag ju hämtat barnen också och man kan väl säga att alla har en dålig dag ibland, det är bara synd när alla har det samtidigt. Prisa gudarna för mäster mamman i EU-stövlar!
Med kort busigt hår dansade jag den mest busiga dansstilen - Locking.
Ja, jag såg ut så en gång i tiden.

It's a Romeo & Romeo story.

Publicerad 2011-01-20 21:10:04 i L'amour,

There is a guy I know from my french, he is from Palestine and he is homosexual.

There is a woman in my french who is extremely prejudiced and when she found out about his background, she refused to continue talking to him.

Back in Palestine "Guy" has a small family consisting of himself, his mother and his older brother. He told me that if his brother found out about his sexual appeal he - the older brother - would physically hurt him and then nerver speak to him again. His mother would be terribly disappointed but she would still love him and care for him because she is a little bit more urbane. 


In his home country Guy had a boyfriend. In the Israeli army. They truly loved each other and meet whenever they could although they were born enemies and would be killed if they got caught.

Eventually it was to hard for them so they broke up. 

When Guy told us his story we were all amazed and afterward I asked him if I could share it on my blog. He had no problem with that because here in Brussels it's much more excepted so he is open about it, as long as I didn't post his name.

I'm ungasable

Publicerad 2011-01-20 12:09:35 i Video,Igår blev det biobesök (på en onsdag?!) och länge stod vi och velade mellan Burlesque och Love and other drugs och precis när vi kommit fram till kassan inser F att The Green Hornet har haft premiär och valet är plötsligt självklart. Det är oerhört komisk film med rätt rått våld så det bör man vara beredd på när man ser denna - ingen barnfilm, brorsan! Helt klart värd att se, jag menar den är som alla andra Seth Rogen-filmer förutom det faktum att han inte är hög i denna...

Idag har jag och F bakat chokladcupcakes.

Publicerad 2011-01-19 18:20:34 i Mat,

Fotat med manuell fokus, standardobjektiv.


Goda blev dem och väldigt mättande, mycket praktiskt. Det var härligt att få ägna lite tid åt F nu när M var hemma hos en kompis. F hade sett fram emot detta hela dagen märktes det och han har varit på strålande humör och inte gnällt eller blivit sur/upprörd en enda gång.

100 g mörk choklad (70 %)
50 g smör
1 3/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 krm salt

Så hur kommer det sig att den person jag tänkte på hela tiden var Tove? Saknar dig.

Katy Perry - Firework

Publicerad 2011-01-19 17:52:18 i Video,

De flesta har hört låten och av att döma från antalet visningar på Youtube så är det en hel del som säkert har sett videon också. För er som inte har gjort det, här har ni den.
Jag tycker att musikvideon är sjukt bra. Jag blev riktigt varm inombords när jag såg alla de olika barnen/ungdomarna som mår dåligt eller inte har det bästa självförtroendet och att se hur det tar det sista steget och vågar. Tidigare tyckte jag att låten var helt okej men undrade vad Perry menade med den - om hon ens hade något syfte över huvudtaget. Om detta låg bakom redan från första början så ska hon ha en eloge.

Branded corpses are a problem for me. Flying I can handle.

Publicerad 2011-01-18 20:09:42 i Fotat,

- Nästa gång du kommer hit måste du antingen prata flytande franska eller tyska, alternativt att du har med dig någon som kan översätta åt dig.
- Men jag pratar ju lite franska, jag för står ju allt du säger.
- Nej, det räcker inte.
- Nehe, okej då.
- Så, här står ALLT som du måste ha med dig till mig nästa gång vi ses. Följ instruktionerna. Adjö.

Jävla ****, jag kan liksom inte finna ord för hur jävla svårt det är att få saker gjorda i denna stad! Och nu börjar jag till och med bli förbannad på kuppen. Jag kan tipsa er där ute: om det är någon av er som har planer på att komma till Belgien för att jobba som Au Pair, se då till att göra det illegalt....
Jag har hittat fler roliga inställningar på kameran och jag är glad, glad, glad!
PS. Vad då att man inte kan byta sinnesstämning typ 540 grader i ett och samma blogginlägg? DS.

Lunch

Publicerad 2011-01-18 14:02:12 i Mat,

Spagetti, salt, peppar och en äggula. Enkelt och gott!

Jo men visst blev det fest i NATO-huset alltid.

Publicerad 2011-01-17 20:20:07 i Fest,

Efter mysfika tillsammans med E, F och H på den svenska kaffebaren Blomqvists bar det av hemåt för klädbyte och sedan hem till E för pasta med tonfisksås och en rensning av hennes garderob - blev en hel carrefour kasse med kläder till mig! Sweetness.

E försöker posa men så backar F in i henne bakifrån.

Själv körde jag på 70-talsstilen kvällen till ära och det tog ett bra tag innan alla norrmänen var med på att det faktiskt INTE var mina riktiga glasögon. Lättlurade, ja.

Det roliga är att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om kvällen i övirgt för att den var så MYCKET av allting. Det var mycket folk, mycket musik (både bra och dålig sådan), mycket dricka spilld på golvet, mycket tappade glas så alla gick med skor inne vilket ledde till att det var mycket halt och jag ramlade väldigt mycket och ofta och hårt. Värsta fallet var dock inte någon av de tre-fyra stycken på dansgolvet utan någon hade tappat en ölburk i trappan och jisses vad jag föll. Jag är okej dock, inget brutet (vad jag vet) men wow vilket blåmärke...

Det är vår i Bryssel.

Publicerad 2011-01-15 18:15:35 i Fest,

Jag kan knappt förstå det, men idag var det tillräckligt varmt för att gå i endast läderjacka! Lycklig!! Nu ska jag iväg till Hammar för att äta middag och dricka vin, sedan ska vi ut till NATO-huset för att festa med norrmännen. Taggar inför en rolig kväll!

När man väl börjat är det svårt att sluta.

Publicerad 2011-01-15 11:29:40 i Vardag,

Jag ändrade mig. Det var inte så praktiskt att ha gillaknappen på inläggssidan, så nu sitter den på framsidan istället och gäller bara för det enskilda inlägget!

Dags för frukost, styrketräning, hemmaspa och sedan en fika tillsammans med Hammar. Ikväll bjuds det på många olika festerbjudanden och plånboken vill att jag åker till NATO-huset så vi får se hur det blir, troligtvis så bloggar jag in innan dess, puss!

Jag fortsätter på ödmjukheten.

Publicerad 2011-01-14 22:39:23 i Roligt,

Nu har jag ändrat ännu lite mera i designen på bloggen. Till höger högst upp i menyn (ovanför Dagens tips) kan man nu se hur många det är som gillar min blogg - woho 9 personer och då är jag inräknad, awesome! Haha, självdistans is the shit. Om ni nu känner att jag skriver något ypperligt bra så kan ni klicka på "kommentera" och även där ligger det en gillaknapp som endast gäller det specifika inlägget. Alltid roligt för mig att veta när ni tycker att jag skriver något vettigt för då skulle jag ju kunna försöka fortsätta skriva vettigheter. Eller nått.
Nu ska jag rensa datorn med CCleaner för jag känner att Svempa börjar bli lite trött igen. Känner mig som en tant som pratar med sin lilla golvmopp. Och lite från ingenstans tänkte jag bara berätta att det var längesedan jag bloggade om mat just på grund av den enkla anledningen att det var länge sedan jag åt mat. Nej, men jag har inte varit iväg och handlat mat till mitt kök än så jag har livnärt mig på maten ifrån familjens kök. Jag får det, hetsa inte upp er.
PS. Igår sov jag med dubbla duntäcken, fifan vad det var najs! DS.

Fan vad bra jag är.

Publicerad 2011-01-14 21:37:42 i Fotat,

Jag vet att jag skulle visa upp mina konstverk idag, meeeen jag är inte riktigt klar än så då väntar jag hellre tills de är absolut färdisch och uppe på väggen innan någon - förutom Jens som redan sett några av dem via Skype tidigare idag när jag var high on life - får se dem. Dock fick jag ju faktiskt gjort en ny header så helt resultatfri har inte dagen varit.

Trots alla mentala hinder lyckades jag gå till franskan i morse och tur var det för idag gick vi genom Le futur simple vilket är helt okej att kunna. Det jobbiga med denna grammatik, som all annan inom franskan, är ju självklart de oregelbundna verben men de kommer ju för all framtid ställa till problem för mig så det spelar ingen roll.

Lyckas man på en punkt misslyckas man ibland med en annan. Detta kallas balans i vardagen. Disken blev av någon anledning inte diskad igår och jag kunde inte för allt i världen förstå varför jag hade satt väckarklockan en halvitimma tidigare idag än vanliga skoldagar. Disken står fortfarande kvar i ugnen för att det var där jag gömde den i morse...
Bästa bilden jag tagit på länge. Var får jag allt ifrån? Glöggen.
Och vem är Glöggen?

Nej tack, jag slipper!

Publicerad 2011-01-13 23:37:07 i Reflektioner,

Har kommit in i någon slags "orkar inte/vill inte"-fas. Dock gäller det ju bara vuxengrejer som att diska, ta ansvar för min franska och gå upp på morgonen, a.k.a. inget viktigt... Au pairgrejerna sköter jag bättre än innan (och det är inte så att jag gjorde ett dåligt jobb tidigare, jag gör det bara ännu bättre nu) och jag antar att det är för att när man brer smörgåsar, sitter och ritar eller tittar på Vintergatan (!) så känns det inte riktigt som att man jobbar. Det är mer som att jag bara umgås med mina extrasyskon.

Nu letar jag febrilt efter en anledning att inte ta tag i situationen här hemma, men jag antar att jag inte kan skjuta upp det mer - jag måste verkligen diska. Sexåringen inom mig stampar med ena foten i marken och lägger pannan i djupa väck, underläppen putar ut litet grand och hon gnäller: "men jag viiiiill iinteee!"

När man egentligen inte har tid.

Publicerad 2011-01-13 19:41:31 i Vardag,

Nu ska jag iväg till Svenska kyrkan för en kopp kaffe och kanske även lyxa till det med en kanelbulle, jag har inte bestämt mig än. Rummet är städat, jag har gjort en "handkur" med peeling och mycket väldoftande hand cream (US) så mina händer är superlena och nu sitter jag bara och klappar mig själv på kinden hela tiden.
Imorgon ska jag visa er var vad jag har kreerat idag, jag är sjukt nöjd!

Hörs i morgon,
nattinatti

My nose was overflowing with Awesome, I had to get some of it out.

Publicerad 2011-01-13 12:53:07 i Vardag,

I tvättmaskinen snurrar handdukar och lakan, på golvet nedanför ligger en svart tvätt som väntar på sin tur. På min vägg sitter teckningar och målningar som jag har gjort. På min dator finns det en hel del bilder som jag vill skriva ut för att sätta upp på en annan vägg (jag har mer än en, nämligen) och några vill jag ha in i ett fotoalbum. Mot mina fönster smattrar regnet och bakom ser man endast ljusgrå himmel. När jag vaknade i morse ösregnade det och jag hade drömt något om någon slags tävling/filminspelning som jag var med i. Jag har tittat på One Tree Hill och gråtit i dryga 80 minuter för att jag lever mig in i serier så att det blir för mycket för mig om det blir för sentimentalt. Tacka mamma för det. Jag undrar om det är någon som har hittat alla fem gubbarna i gårdagens inlägg. Jag är glad över att "gillaknappen" används. Jag är lite stel i nacken för att jag suttit konstigt nu medan jag skrivit detta. Om en timma och tio minuter är tvätten klar, tills dess ska jag nog städa undan här. Diska också kanske. Träna? Ja! Vid mitt skrivbord sitter jag och fördriver tiden med att berätta vad som händer och saker som finns i mitt liv i Bryssel.

Dessa underbara konstiga pojkar.

Publicerad 2011-01-12 19:45:37 i Fotat,

Bilder från i höstas när vi var ensamma hemma en kväll... Den minsta pratar som om han vore minst fem år äldre än vad han är och den större har nu vuxit om mig, pratar med basröst och har lika dålig humor som jag och pappa. De är knasiga och de är mina favoritbröder of all times.

Finn fem små gubbar. Va?

Publicerad 2011-01-12 16:01:56 i Kreativitet,

Idag fick jag ett uppdrag av F: Han ville veta hur många av mina kompisar som tycker om att bygga med LEGO. Jag ställde frågan på Facebook vilka det är som tycker det är legendary att bygga star wars, polisstationer och Hogwarts i miniformat?


Jag har haft två premiärer på bloggen idag. Efter mer pill än vad jag hade väntat mig är nu den efterlängtade "gillaknappen" är här så nu hoppas jag att det ska gillas inlägg ordentligt här. Jag har även lärt mig hur man gör animationer och första försöket ligger redan på bloggen (klicka här för exempel).

Den 20:e Januari ska jag maila tillbaka till Ulla som drar i spakarna för Högskoleprovet här i Bryssel, tills dess tänker jag bara säga till dig Alice: vi kan ju tävla med varandra och antingen dra ett medelvärde på våra resultat eller helt enkelt bara lägga ihop vår poäng. Det tycker jag låter bra!

Och till Tove säger jag bara att det kanske ligger något i det du sa om att jag tränade pga rädsla för att bli sjuk. Det var inte bra. Idag blev det ingen franska utan jag sov fram tills jag vaknade (haha!) och skypade i 40 minuter med Jens innan jag fick springa till skolbussen för att hämta barnen, vi har ritat nästan hela eftermiddagen och jag har insett att de två orden som kommer ut ur munnen på de barnen är "varför" och "va?".
Jag är så duktigt när det gäller pyssel. En eloge till mig. Tackar, tackar!
Nu blir det en kopp te och en ask choklad i sängen, det ska va gött å leva.

Akta dig, annars kör jag över dig med min turbo tank!

Publicerad 2011-01-11 20:38:15 i Vardag,

Idag har jag varit med barnen hela kvällen så det var först för en timma sedan som jag gick upp till mig för att träna. 81 situps, 16 armhävningar och 71 squats. Jag och F hade en riktigt bra stund tillsammans idag och det märktes att han hade längtat lite efter det. Dock slutade det i bråk när M inte fick all uppmärksamhet och jag säger det igen: jag är sjukt bra med barn. Dagisfröken nästa!
Detta är vad vi har byggt på de två senaste dagarna. Legendary.

Efter ett härligt "träningspass" ska jag nu mysa till det med ansiktsbehandling, fotbad och kroppspeeling! Någon gång senare ikväll ska jag göra min franskaläxa, dock känner jag mig väldigt hängig och har haft huvudvärk hela dagen - vill inte bli sjuk nu!

En blomsterspruta? Nej, Brysselväder!

Publicerad 2011-01-11 14:59:03 i Fotat,

Jag trodde ju att det skulle räcka med ett tredje besök på kommunen för att förska skriva in mig, men nae. Nu har jag ny tid den sista februari (måndag, vecka nio) men jag börjar verkligen känna för att bara skita i det eftersom att det kommer vara klart lagom tills dess att jag ska försöka få en tid för att bevisa att jag jag ska flytta ifrån Bryssel i mitten på Juli. Ibland undrar jag hur ett land som är så efter i allt vad effektivitet, kvalitét och smidighet har fått tillåtelse att kalla sig för Europas huvudstad. Skitsnack.
Jag valde att gå på stan istället för att köpa en iPodladdare, promenerade förbi Zara och såg en snygg kavaj i fönstret. Var är min kavaj? Hemma i Göteborg. Det blev helt enkelt shopping idag.

Ikväll! Uppdaterad.

Publicerad 2011-01-10 18:49:50 i Video,

Det var längesedan jag skrattade så mycket som jag gjorde efter denna filmen, dock tror jag att det mest handlade om sällskapet och samtalsämnena.
Filmen är helt klart värd att se. Den är mycket underhållande även om den inte ger några livsrevolutionerande uppenbarelser så var den ett ypperligt sätt att spendera en måndagskväll med.

Är det någon som vet var jag lagt min hemnyckel?

Publicerad 2011-01-10 13:41:31 i Svar på tal,

När jag gick upp för rulltrappan från metron fick jag solen i ögonen och genast kände jag hur det värmde skönt i ansiktet. Jag log hela vägen hem.

Det finns en möjlighet att göra högskoleprovet här i Bryssel (dock i Waterloo)! Nu har jag mailat ansvarig för proceduren och hoppas att det finns tid och plats för mig så att jag kan göra det. Jag lär väl snart få en chock när jag inser vad det är jag ger mig in på, men det blir säkert roligt det också! Ett tack till Alice som peppade och påminde mig om att man kan fixa detta via studera.nu, så nu utmanar jag dig A!

Camilla
vill ha en gilla-knapp på min blogg, är det någon annan som också är intresserad av detta? (snälla kommentera nu ifall ni tycker att det är en bra idé, vill inte lägga in det om den inte kommer att användas.)

Snart ska jag hämta barnen och då ska jag och F bygga LEGO!!
Hörs senare,

När känslorna blir för många tar jag fram penna och papper.

Publicerad 2011-01-09 19:39:00 i L'amour,

Jag gillar One Tree Hill. Det är mycket kärlek på så många olika nivåer i den serien. Kärlek till en vän, ett syskon eller till den speciella någon som betyder så mycket att det kan bli svårt att andas ibland. Jag vet att det har blivit en del "kärleks-svammel" på sista tiden och det är för att jag känner mig så omtyckt - vilket är en otroligt lyxig känsla som jag vill dela med mig av och jag gör det för att det känns rätt och det känns bra. Ja, för att det känns helt enkelt.

Även om det inte känns, så finns det alltid någon som vill träffa dig, som saknar dig och längtar efter dig. Det finns alltid någon som vill träffa dig igen och som tänker på dig flera gånger om dagen flera gånger i veckan. Det finns någon där ute som älskar dig villkorslöst. Kom ihåg det.


"Dina händer darrar när du pratar om honom."
"Gör dom?"
"Åh, vad du är kär."

Nu känns livet rätt bra ändå.

Publicerad 2011-01-09 17:03:57 i Vardag,

Jag känner redan av träningsvärken från igår och så konstigt är det inte egentligen. Med iPod kommer appar och med appar kommer konstiga behov av att träna? 67 situps, 12 armhävningar och 60 squats (knäböj) blev det och det är skrattretande vad jag är obalanserad. 12 armhävningar? Det är ju ingenting och det var mycket jobbigare än de 67 situpsen... Knasigt. I morgon ska jag köra igen och det ska bli spännande att se hur många det blir då.

Fingrarna glider smidigt över tangentbordet och jag är själv imponerad över hur snabbt och smidigt det går. Antar att det är en aning lättare (och bättre) att blogga via datorn istället för på iPoden. Fick en kommentar/krav på förklaring till varför jag skulle skaffa en iPhone 4 igår och jag kan väl nöja mig med en iPhone 3G ifall det är så att jag förolämpar någon, men varför får jag inte ha en iPhone 4? Eff-why-Eye, så hände sig min mobil för tre dagar sedan och det tog en kvart innan jag fick igång den igen. Haft den i "snart" två år så den kanske sjunger på sista versen? I nuläget är jag till och med utan mobil då jag "lämnade" simkortet hemma i Götet.

För övrigt är jag riktigt nöjd med dagen och jag har ändå bara varit igång i dryga tolv timmar. Innan jag tog mig ur sängen tittade jag på ett avsnitt One Tree Hill och jag har verkligen fastnat för den serien. Den går till och med före både Glee och Grey's Anatomy.
I övrigt så har jag gjort nästan all franska som jag missat denna veckan men nu tar jag en välbehövd paus. Jag BORDE snart hoppa i duschen känner jag men det är väldigt gött i sängen för stunden. Jag kan duscha sen. Ska träffa min granne senare ikväll (vi kanske ska gå på bio!) men då måste jag bli klar med franskan först... 

Vi hörs senare!

Vad är kärlek?

Publicerad 2011-01-08 21:23:36 i L'amour,

När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka,

när du fnissar som en liten flicka.

När man känner nåt man "can't deny",

When the eagles fly over mountain high.

När all oro är som bortblåst och försvunnen,

när Simba återvänder i lejonkungen.

När man bara drar replik för o slippa krångla:

"Min pappa är rik vill du hångla?"

Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvet ut,

då ser man galen ut.

Det har egentligen inte hit å höra,

det är bara en grej man kan göra.

När jag dansat med Elin en sommarnatt lång

och vi satt på en parkbänk, jag var kär, hon drack rom.

När Elin sa att jag var den vackraste som finns,

såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans.

Våga styr som en kapten.

Våga fall som ett löv.

Våga chansa och se hur de går.

Vad är fegt, vad är mod, what is love?

Baby don't hurt me, don't hurt me, no more.

Från en afton som doftar lite YMCA,

Tack Göteborg ni är kärlek för mig!"

Jag var och fikade med Spiderman för två dagar sedan och det är en sådan underbar känsla att kunna sitta och prata med en person i fem timmar utan att det känns framtvingat och utan pinsamma tystnader. Vi pratade om allt möjligt onödigt men också väldigt mycket som kändes nödvändigt. Spidey kommer alltid att vara den härligt konstiga vännen som jag har så lätt att prata med och som gärna säger knäppa och olämpliga saker. Det var en av de bästa samtidigt som det var en av de värsta fikastuderna jag upplevde i Göteborg nu i vinter.

Känslorna väller upp så mycket tydligare nu när jag är tillbaka i Bryssel. Konstigt, tidigare har det varit tvärt om: det har varit lättare här, inte gjort lika ont. Dock känns det så annorlunda nu, jag är bara lycklig. Känner mig älskad och omtyckt och det är inte två jobbiga känslor så jag kan leva med det.


Bryssel välkomnar mig med spöregn. Aah, it's good to be home.

Publicerad 2011-01-08 18:53:39 i Vardag,

På planet tillbaka till Bryssel fick jag massa tid att tänka på onödiga saker och jag kom fram till en hel del ska ni veta. Och vad hade jag gjort om jag inte haft en iPod touch att skriva ner alla dessa underbara tankar och reflektioner? - Jag hade glömt allt!

En av dessa reflektioner var självklart att det är grymt bra med iPod touch och jag har redan bestämt mig för att jag ska köpa en iPhone 4 när jag flyttar tillbaka till Göteborg igen. Iiih, glad!
Det knasigaste jag var med om idag var att när the cabin crew började gå igenom säkerhetsprocedurerna kände jag att jag - håll i er - hade saknat att höra Franska och Flamländska. Dessutom reagerade jag på att jag faktiskt förstod mycket mer när jag flög denna gången än vad jag förstod när jag flög hem senast. Det gillar vi!

På pappas iPod finns en "Svåra ord" app och där gjorde jag två ordtest. Efteråt stod det vilken procent man fick och vad det skulle motsvara på Högskoleprovet. På mitt första försök fick jag 1,1 och det var jag så klart supernöjd med och tänkte att 'åhå, vad bra! En gång till!' Men andra gången gick det inte riktigt lika bra. 0,5 fick jag då, yay. Men det känns som en bra övning. Ett prov om dagen kan ju inte skada? Framför allt blev jag mer motiverad till att faktiskt GÖRA Högskoleprovet i vår så jag ska försöka ta reda på om det finns någon möjlighet att göra det här i Bryssel. - Kanske är för sent att anmäla sig?

Det var molntäckt från start till landning och det var mer än en gång som jag insåg att jag hade glömt nödvändiga saker hemma. Flera av dem kommer jag att strunta i men mitt Belgiska simkort till telefonen känns faktiskt som en bra sak att få tag på. Så, jag vill tacka min mamma för att hon alltid har stöttat mig och ska skicka ner det i ett brev till mig. Vad hade jag gjort utan henne?

Väl hemma var jag superpoppis i en halvtimma, sedan vet jag inte vad som hände, men man kan säga att de började bråka. Nu är det inte fint att skryta dock måste jag för jag är så jävla grym på att jobba som au pair. Jag ska bli dagisfröken när jag blir stor...

Snöreflektion.

Publicerad 2011-01-06 15:01:26 i Vardag,

I Göteborg faller snön i stora klumpar. De kan falla lugnt och stilla men de faller aldrig ensamma här. I Umeå faller de en och en. De lägger sig i händerna där de ser ut som snöflingor gör i tecknade serier.
bildens källa.

Så väldigt vackert. Min kamera var täckt med små små snöflingor med en diameter på drygt en millimeter. Problemet med att de syns tydligt på kameran är ju att de är sjukt svåra att fota då...

Snart. Snart har jag tillgång till min mobil igen.

Publicerad 2011-01-04 14:28:02 i Reflektioner,

Idag ska jag åka tillbaka hem till Göteborg, i nuläget känner jag att om det bara hade funnits fungerande Internet här uppe då skulle detta underbara snöland vara ett paradis. Trots det så kan jag inte hålla mig ifrån att längta tillbaka till min stad - Göteborg. För det är där det finns en möjlighet att nu utvecklas, att hitta något nytt att sysselsätta mig med. Jag ser fram emot detta och hoppas att det kommer att fungera.

Samtidigt vill jag tillbaka till Bryssel och de konstiga vännerna jag har där. Tyvärr känner jag en viss ledsamhet för att jag redan hamnat i någonslags rutin och jag är rädd att jag kommer bli rastlös och ge upp. Nu är jag inte en person som brukar hoppa av båten så fort det börjar gunga lite, men för resonemangets skull kan vi ju säga att om jag nu gör det, hur mycket kommer det att påverka mig och mina framtida tvivel? Är det större sannorlikhet att man ger upp lättare om man inte anstränger sig ordentligt i sin ungdom?

Till slut: vad skulle man göra utan onödiga och orealistiska framtidsreflektioner? Jag skulle ju kunna fokusera på något lite mer närliggande, till exempel att jag behöver tvätta innan jag flyttar tillbaka till B. Idag har jag fotat detta fina vinterland och bilderna kommer snart upp på bloggen! Puss

En stjärnklar himmel och flera bra böcker.

Publicerad 2011-01-02 23:04:53 i Vardag,

Jag är medveten om hur läget ser ut. Det är massvis med underbart vacker glimmande snö, temperaturen ligger en bra bit under nollsträcket och jag har inte ens möjligheten att ringa nödsamtal med min mobil. Puss, vi hörs.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela