neao

När du hör det här ljudet.

Publicerad 2011-03-31 15:42:15 i Reflektioner,

Det är något speciellt med torsdagar. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men jag tycker om torsdagar. 

Till att börja med så har jag så långt jag kan minnas alltid befunnit mig i träningshallen på torsdagarna. Om det var jag som tränade själv eller som det blev på senare tiden att jag tränade någon annan spelade inte så stor roll för att det är hela stämningen och atmosfären som har fastnat hos mig. 

I nuläget betyder torsdagar något helt annat. Jag har ingen skola (nu har jag i och för sig slutat med franskan helt och hållet, but still) och jag börjar inte jobba fören vid 17:15 när barnen är klara på kören. Detta betyder att jag får en himla massa tid över till mig själv för att sitta och pyssla, städa och komma med konstiga reflektioner. 

I snart två veckors tid har jag och Olle hållt oss till ett mycket bra träningschema, problemet är väl bara att vi har en tendes att äta massa onyttigheter efteråt. Från och med nästa månad (alltså i morgon) blir det slut på det

Rent informationsmessigt kan jag ju då berätta att jag hela mars månad har lyckats träna tre gånger i veckan. Det går ju om man bestämmer sig.

Yoga.

Publicerad 2011-03-31 10:17:18 i Vardag,

Nu har jag suttit och tittat på skärmen i hela tre minuter och detta utan att GÖRA någonting över huvudtaget. Det har kommit upp små förslag i huvudet på vad jag kan ta och göra men så har jag bara avbrutit mig gång på gång. Så den stora frågan är: Varför går jag inte bara och lägger mig igen istället?

I've done it again.

Publicerad 2011-03-30 22:54:48 i DESIGN BY,

Här har ni den andra utgåvan ur "Help me"-serien som kallas DESIGN BY. Om det är någon som är intresserad så är det bara att lämna en kommentar och glöm i så fall inte mailadress.

Jag har kommit på fler ord och strukit några av de gamla som så småningom kommer att framställas. Har du något förslag på tryck/text som du vill ha på en egen tröja är det bara att kommentera (vill ni att jag låter bli att publicera är det helt okej).

Jag har redan fått in några beställningar och jag hoppas självklart på fler! Priset ligger runt 120 svenska kronor då jag använder textilpennor och detta tar tid och kostar en del. Det går ungefär en penna per tröja (om man inte vill ha ett litet tryck istället).

Kom ihåg! Inspiration is good, plagiarism is not.

Bästa köpet denna månaden.

Publicerad 2011-03-30 21:52:45 i Roligt,

Söt klänning med tillhörande grå sweatshirt. Jag är litet kär faktiskt. Jag känner mig underbart sommarsnygg i klänningen (ja, jag är brun) och den gråa är så skön så skön att jag aldrig vill ta av mig den. 49,90 € från Zara. Känns lite som mitt nya häng.

Brunch.

Publicerad 2011-03-30 16:10:54 i Mat,

Det är pesto, okej?
Och det var faktiskt jättegott, så det så.

I can be deep. And serious.

Publicerad 2011-03-30 13:11:49 i L'amour,

Love is a tricky business. Loving someone is important regardless of whether that someone loves you back or not. Obviously it's preferable if the feelings are mutual, but if not the most important thing is to love yourself.

Dum Dum Dum, Dum-te-Dum, Dum-te-Dum.

Publicerad 2011-03-30 12:06:23 i Video,

Jag älskar när min bästaste är duktigt på att uppdatera. Hon skriver så mycket konstigt och roligt och jag blir alltid lika glad när jag läser hennes inlägg. Som till exempel när man hittar denna filmen bland alla hennes fantastiska reflektioner.
För att läsa hennes blogg kan ni klicka här.

Oh, what a pity.

Publicerad 2011-03-29 21:01:24 i Reflektioner,

Nu har jag suttit och klickat runt på lite bloggar som jag följer och har även lekt med lite länkar inne på min egen blogg. När man lämnat en kommentar (eller läst vad andra har kommenterat) kan man klicka på en länk som ligger under skrivrutan för kommentarer, gör man detta så kommer man upp till toppen av sidan igen. Det händer ju faktiskt att jag skriver väldigt långa inlägg eller eventuellt slänger ut en massa bilder och då kan det ju vara trevligt att slippa scrolla. Jag försökte dessutom att lägga in en länk som skulle gå till startsidan och den fungerade hur bra som helst enda tills det att jag flyttade på den (vilken inte borde ha påverkat den egentligen) och när jag flyttade tillbaka den så fungare den inte heller, så den är borta nu.

Jag ska krypa ner under täcket och tycka synd om mig själv nu eftersom att jag inte mår tipptopp. Och det är faktiskt så att det är ypperligt synd om mig för jag är så rastlös samtidigt som jag är utmattad. Jag behöver plugga men min hjärna känns som flubber, höskoleprovet närmar sig allt för snabbt och jag har inte ens panik över detta?

Och mitt te är slut.

Let's ZUUUMBA!

Publicerad 2011-03-29 17:23:57 i Vardag,

Om man bortser ifrån instruktörernas utstyrsel är det en riktigt exemplarisk träningsform. I vardagsrummet hemma hos Olle stod vi i morse och undrade vad sjutton de (instruktörerna) höll på med egentligen. De stegen som såg så enkla ut var ofta de svåraste och de som såg svåra ut var ännu svårare. Rent generellt känner jag att ZUMBA är en rolig och bra träningsform. I fortsättningen är tisdagsmornar ZUMBA-time!


Nu på eftermiddagen känner jag hur några sjukdomstecken gör sig påminda i form av magont, huvudvärk och retsamma bihålor. Kan mycket väl tänka mig att nanna kudden i skrivande stund, synd att det inte är en möjlighet. FYI spelar barnen gogos, åh nittiotalet, vi välkomnar dig tydligen tillbaka.

Vad hände med variationen?

Publicerad 2011-03-28 23:14:59 i Reflektioner,

Jag kände att jag verkligen ville komma med någonting. Jag skulle visa hur duktig och kreativ jag är och varit idag, men när jag väl skulle skriva detta inlägg så kom det inte fram någonting. 

Jag och E har pluggat två gånger idag, hon var förbi på morgonen innan hon skulle jobba och så kom hon tillbaka hit nu på kvällen när vi hade jobbat färdigt. Typ. Hon kom hit mitt i ett storbråk mellan mig och pojken. Hon vet ju hur det kan vara så hon stod och log lite i ett hörn av köket medan han hade ställt sig ute i trädgården så långt bort han kunde komma ifrån mig så att jag inte skulle kunna tvinga in honom. Sweet. 

Jag känner hur jag vill göra något - för mig - meningsfullt i morgon och jag tror att detta är för att jag inte har bockat av så många av mina kryss för dagen. Men det har ju varit en sådan konstig dag idag. Det känns lite som att jag har en out of body experience. Vad var det för te C bjöd mig på?Nu insåg jag även hur dålig jag är på att variera mitt skrivsätt, jag har börjat var enda stycke med "Jag" och det är knappt någon ihopknytande fras i slutet av stycken heller. Bra där. Varför läser ni denna smörjan egentligen? Puss och god natt!

En helg fylld med träning, film och kinamat.

Publicerad 2011-03-28 14:49:53 i Fotat,

Sitter och läser belgiska ELLE på franska och försöker lista ut om kupongen gäller för hela butiken, ett plagg eller för en viss summa.
Jag har hållning.
En mycket trevlig helg med bonding med andra Au pairer. Vi har ätit massor med god mat och tittat på en hel del film med snygga killar. Mums!

För övrigt går det väldigt bra med träningen och jag känner ett ständigt träningssug! 

No, don't smoke.

Publicerad 2011-03-26 10:06:01 i Fotat,

Ni som känner mig vet att jag tycker att det är väldigt roligt att fota och leka med bilder (hittat detta intresse på grund av pappa). Igår klickade jag runt på Facebook - som man så ofta gör när klockan börjar bli för mycket - och hamnade i ett album från när jag var på Kreta tillsammans med Jenni och Hanna

Där fanns många roliga bilder, bland annat när vi leker i havet och skvätter vatten på varandra. Sedan i slutet även när vi är ute den sista kvällen för att äntligen få slappna av. (Ni som inte minns vad som hände kan läsa ett gamalt inlägg här.) När jag som bäst klickade runt så fastnade jag för bilden nedan. J hade fotat E som var vi kan väl säga att hon var trött... när en tjej från Norge sträcker in sin hand för att erbjuda någon av killarna sin cigg.

Rent generellt är bilden mest bara stökig med mycket som händer, men efter lite pillande i GIMPfabriken blev den rätt häftig.

Rastlös och nervös = rastvös? Eller nervlös?

Publicerad 2011-03-25 18:03:32 i Reflektioner,

Så idag genomförde jag alltså min sista franskalektion på en tid framöver och kände för första gången när jag satt i solen i mitt rum att jag kanske faktikst borde ha något att göra på dagarna i alla fall (lyssna på Harry Potter räknas inte riktigt). Jag var inne på Svenskshoppen på väg hem från franskan och nu sitter jag och filar på ett CV i mailformat som jag ska skicka in till dem.
För första gången gick jag hem från franskan och insåg nu när jag tittar på kartan att det inte är mycket mer än 2,5 km, beroende på hur pass avspärrat det är runt Schuman. Idag var det mycket avspärrat (toppmöte as always. Vilket betyder att Mumintrollet är på besök i min vårfyllda stad!) så istället för att kunna gå rakt fram som jag hade velat var jag tvungen att gå i litet sicksackande mönster runt hela kalaset.

Kan ju informera er om att jag klarade 74/100 på franskaprovet och det krävdes 60 för att fortsätta till nästa nivå. Uttrycket man ska sluta när man är på topp har aldrig låtit så bra i mina öron som nu. 
För er som bryr er så har jag utökat min talförmåga med 2,5 poäng och läsförståelsen med hela 5 poäng. Så här i efterhand kan jag känna att det var synd att jag inte tog mig en lite närmare titt på grammatiken innan provet för där drog jag endast 11,5 (alla av 20 möjliga), så det blev mycket slarvfel av typen "just det, ändelsen är ju inte samma där nej...".

Hur som helst är jag mycket nöjd med veckan som har gått, helgen är ju en kategori för sig, jag har tränat på riktigt bra, klarat av franskan så pass bra att om jag någon gång vill fortsätta slipper jag göra om denna delen. Solen har strålat hela veckan lång och jag har fått en fin brun nyans av bränna på armarna och bröstet. Konstigt att säja det kanske, men efter att familjen var hemma i GBG fredag till söndag så har jag uppskattat mer att ha barnen här och tror att känslorna är ömsesidiga. Par exemple: Hier soir je les nattade et ils étaient très contants toute le soir. MAHA!

Vill även önska alla glad våffeldag med informationen om att det blir det jag äter till middag ikväll!
Peace to all, Per the drug addict.

Man kan inte alls träna för mycket.

Publicerad 2011-03-24 22:15:57 i Fotat,

Jag är fullt medveten om att det blivit mycket bilder på mig på
senaste tiden, men det är av någon anledning lättast att redigera
bilder på mitt egna ansikte än på någon annans. Jag ska vidga
vyerna snart nog men vill då ha väldigt bra bilder att göra det på. 

Vet inte själv vad jag svamlar om för tillfället, är väl kanske lite 
nervös inför franskaprovet i morgon. Fast det känns inte så, jag har
ju redan bestämt mig för hur jag ska göra. I morgon när jag kommer
hem efter provet ska jag skriva mig ett nytt och fräscht CV som jag 
samma dag tänker lämna in på Svenskshoppen. Ja, jag har pratat
med värdfamiljen och de är helt okej med det faktum att jag på
dagtid jobbar någon annanstans så länge barnen går först.

Nu ska jag göra lite "varvanedövningar" med stretch och
avslappning innan jag kryper ner i sängen. 
Natti natti,

Vad D-vitamin kan göra med ditt humör.

Publicerad 2011-03-24 14:45:50 i Vardag,

Jag har egentligen inte så mycket nytt att komma med (åh, du vet allt hur man fångar en läsares uppmärksamhet!), men jag tänkte blogga lite ändå just för att det kan bli knepigt att få till det senare under kvällen. 

I morse vaknade jag halv åtta när klockan ringde och jag var lite bitter över att jag snart skulle bli tvungen att gå upp. Med iPodlurarna i öronen, lyssnandes på den första Harry Potter-boken började jag sakteliga bli okej med det faktum att jag snart skulle upp och ut i morgonsolen för en powerwalk med Olle. 

Sagt och gjort, en torsdagsmorgon som denna är det inte mycket folk ute i Parc de Woluwe och de få personerna vi mötte var (nästan) alla hundägare. 

Efteråt köpte vi var sin mandelcroissant (frukost) och var sin belgisk våffla (lunch), dessa åt vi på balkongen här hemma hos mig medan vi lyssnade på ännu mera HP1 i solen. Japp, har blivit lite brunare idag också. F traskade förbi nere på gatan så vi ropade upp henne. Vid halv ettiden kom E hit för att plugga högskoleprov och nu när klockan närmar sig tre är jag för första gången idag ensam.

Ikväll kommer en kompis till C hit och de ska ut och äta så jag blir hemma med barnen ikväll igen och hoppas på en lika härlig succé som igår. Och eftersom hon ska sova i gästrummet skulle det vara rätt bra om jag plockade undan lite i köket och badrummet.

Nu väntar lite styrka och sedan ska jag hoppa in i duschen. Eller så kanske jag ska sola lite till...?

Att stoppa M i säng.

Publicerad 2011-03-23 21:51:23 i Saker som sägs,

M: "Kom närmre, jag ska viska en sak."
N: "Nej, men då kommer du bara hålla fast mig igen."
Hon stoppar in armarna under täcket, skakar på huvudet med uppspärrade ögonen innan hon fortsätter:
M: "Nej, jag lovar, du kan hålla fast mig om du vill."
Jag sätter mig på sängkanten och viskar tillbaka:
N: "Okej, vad är det du ska berätta?"
Konstpaus.
M: "Detta får du inte berätta för F. Mamma och pappa vet redan, men F får absolut inte veta!"
N: "Okej...?"
M: "När ingen ser mig, när jag är helt ensam, då kan jag flyga."
En till konstpaus.
M: "För när jag är helt ensam då får jag regnbågsfärgade vingar med pingviner på."

Det är ju skönt när det kan gå så.

Publicerad 2011-03-23 20:57:28 i Tips,

Like I said, det blev inget mera bloggande under dagen, istället bjöd onsdagen på minst 20 grader i solen och jag vill tacka min mamma (det har jag redan gjort i och för sig) för att jag har ett sådant fint pigment. Att vara härligt sommarbrun lagom till påsk blir nog inga problem alls faktiskt!

Som jag nämnde i föregående inlägg var jag idag hemma hos Olle och stal Harry Potter and the Sorcerer's Stone på ljudbok, som i skrivande stund är på väg över till min iPod. Ombord på hennes hårddisk i USB-format går även att finna en del filmer så som Lost in Austen, Love & Distrust, Remember Me, How To Be och Little Ashes. Also known as a lot of Robert Pattinson, mums. Nu har jag en del att belöna mig med när jag är klar med franskan (provet gick för övrigt bra) och Högskoleprovet. Vi gillar morötter. 

En dröm om någonting vackert.

Publicerad 2011-03-23 09:04:41 i Vardag,

Det är mycket spännande det här med drömmar och hur man kan resonera när man befinner sig i det där sömnstadiet då man vet att man drömmer men man vill ändå inte vakna upp. Så var det för mig i morse (drömde att jag hängde med Fred och George Weasley) och jag vaknade alltså till av någon anledning men kände att "fortsätta sova är nog rätt nice ändå." så det gjorde jag.

Nu sitter jag med iPod i köket och laddar upp inför franskaprovet, ouuu! Efteråt ska jag hem till Olivia en snabbis så vet inte om jag hinner blogga (eller ens gå in på datorn igen) innan jag börjar jobba.

Puss så länge!

Good bye, friends of Hagrid.

Publicerad 2011-03-22 21:24:26 i Kreativitet,

Det har inte blivit så mycket pluggande idag (övade på orddelen inför högskoleprovet förut och fick 1,3 på det - bra, men mest röta känns det som), istället har jag fotat mycket och lärt mig mitt redigeringsprogram!

En bild på lilla C från Julafton. Hela är nu i svartvitt förutom hennes fina ögon.
En bild på mina fina ögon, hehe. Bilden är tagen med blixt och kameran är inställd på att ta upp gröna och blåa nyanser vilket resulterar i att mina irisar blir extremt blåa. (Jag har alltså endast ändrat bilden till gråskala och inte lekt med färgen på ögongen.) I vanliga fall är mina ögon ganska gråa, ifall det var någon som undrade. 
En bild samma tema, göra svartvitt men lämna en detalj i färg. 
Lägga ihop två bilder.
Får öva lite på det där med hårfärg, men denna gjorde jag endast på känsla utan tips från internet! Det jag lärde mig här var hur man kan ändra olika lager och hur olika kommandon påverkar hela/halva bilden.

Det är inte lätt att vara så bra som jag är. Självlärd och allt. Om jag kunde skulle jag dela med mig lite av min awesomeness. Host.

Il fait chaud.

Publicerad 2011-03-22 10:17:53 i Fotat,

Bryssel fortsätter att bjuda på värme och strålande sol så nu blir det en "morgonpromenad" med F ner till Place Flagely för att ta en kaffe med L. Kameran får följa med idag så I'll keep you posted.

Att fota med solglasögon som extra lins ger mycket spännande och fina bilder.
Älskar hur Bryssel börjar vakna upp efter en mörk och kall vinter. Det var fullt med folk ute och det var många som fastnade i kamerans blickfång. Det kommer komma fler bilder så småningom men man ska inte få för mycket av det goda!

L följde med hem till mig och vi satt på min altan i solen och pratade om allt mellan himel och jord, vi planerade picknickar som vi skall göra och plötsligt råkade vi klippa hennes hår. Hoppsan!

Varför leva i nuet när man kan leva i framtiden?

Publicerad 2011-03-21 21:01:00 i Fest,

När jag som bäst satt och fyllde i kundkort insåg jag att FrökenNiki och jag fyller och på samma dag. Sådant är ju alltid roligt, men det roliga nu är ju faktiskt att till hösten fyller jag 20 och hon fyller 18. Vi ska gå all in och köra gemensam fest och göra det riktigt jävla ordentligt. Det kanske till och med blir en liten reawakening för forna PFK?
Either way så känner jag mig fruktansvärt taggad inför (konungens) återkomst och nu är det ju faktiskt bara 16 veckor kvar tills jag flyttar hem igen. Mm, jag vet!

Party, party!

Inlägget som försvann.

Publicerad 2011-03-21 18:25:43 i Vardag,

Jag och Olivia var som sagt ute på långpromenad igår och vi höll uppe ett friskt tempo så jag kunde riktigt känna hur det rev lite i lungorna - bra konditionsträning! Vi har även planerat in ett nytt pass nu på torsdag morgon och ett till på söndag för att knyta ihop cirkeln. Målet är självklart att göra detta till en veckovana!

Om en månad är jag hemma i göteborg med nyslingat hår och avklippta toppar, jag längtar så otroligt mycket. Innan dess ska jag klara av två franskaslutprov som är nu på onsdag och fredag och högskoleprovet som närmar sig med rasande fart (12 dagar kvar!). Utöver det borde jag väl hinna med en del planerande, rendez-vous och öldrickande.

Trots det faktum att jag idag har suttit ute på min altan och solat i 20 minuter (tack mamma för det pigmentet!) så är jag inte sen med att erkänna att jag saknar allt som har med Göteborg att göra och i juli kommer jag komma hem som en bättre människa med mindre gnäll, mer tålamod och en längtan efter att börja på något nytt.

Yep

Publicerad 2011-03-21 18:15:17 i Saker som sägs,

M: "ska jag säga det tusenhundranittiotvå gånger?"
N: "du har inte sagt något, M, du har nog bara tänkt det..."

Nej, jag kan inte alls se sidor av mig själv hos barnen. Konstigt.

För att hon är så fruktansvärt snygg.

Publicerad 2011-03-20 11:32:05 i Reflektioner,

Började på ett Harry Potter-maraton igår och det blev till störta delen konversationer om vad som skiljer sig mellan böckerna och filmerna, hur skådespelarna har utvecklats under årens lopp och framför allt hur jävla snygg Emma Watson är i sitt korta hår och uppvuxna stil.

Främst av allt är jag nog avundsjuk för att hon inte bara klarar av det korta håret utan ser så bra ut i det. Jag menar, jag kan också klippa en sådan frisyr, men det skulle inte på långa vägar se lika bra ut som det gör på henne. 

Även om jag nu lägger mest fokus på hennes frisyr så är ju inte det allt. Dressen är så cool och inspirerande, tillsammans med klackarna blir jag lite lätt galen av att titta på den här bilden. 

Okej, jag hade nöjt mig med skorna. Mums! Jag hade lätt kunnat nöja mig med dem skorna. Någon som vill ge mig dem i välkommen-hem-på-påsklovspresent? Inte det? Nehe.Hur som helst så hade vi det riktigt mysigt alla fyra igår (i alla fall enligt mig) och det var härligt med lite bonding med de tjejerna också. Jag umgås mest med E och F, men man får ju inte bli för inrutad.

Idag kommer familjen tillbaka från Götet och jag känner att helgen har varit bra (jo, helgen är visst slut). På schemat idag står endast - relativt - roliga saker. Jag ska pyssla och plocka upp rena kläder och disk till mitt rum så det kommer bli en hel del steg i trappan idag, jag är redan uppe i 186.

Jag ska dessutom sätta mig med lite material från gamla högskoleprov. Det börjar närma sig med stormsteg nu! Och inte nog med det, nu på onsdag (och fredag) ska jag ha mina sista prov i franskan.
Et après, je suis fini.

Åh, Eddie, vad skulle jag göra utan dig?

Publicerad 2011-03-19 18:48:49 i Svar på tal,


"Gå ut och köp dig ett par rejält snygga klackar. Inga bekväma, bra att ha skor. Sex and the City klackar ska det vara."
- Okej.

24,99 € från NEW LOOK. Jag gillar dem. Jag gjorde till och med så att jag bytte från mina små ballerinaskor i butiken och gick hem i klackarna och det gick bra. 

Notis: Exemplariska förhållanden för användning är på asfalt (ej kullersten) och man får gärna vara lite tipsy så att sinnena är lite avtrubbade men balanssinnet fortfarande intakt.

Ikväll kommer O, L och S hit, there is a first for everything, och vi ska titta på film och äta popcorn och godis!

När jag väl var ute på stan passade jag på att inhandla linnen till de två kommande modellerna ur min line DESIGN BY och även ett linne till en kund som har beställt. Hihi, det går bra för mig nu!

Målet är ingenting, vägen är allt.

Publicerad 2011-03-19 13:59:18 i Roligt,

19 mars 2011 och jag sitter på min altan i solen och tycker att det är riktigt varmt och skönt. 

Har idag hållt en hudvårdsklass för mig själv och tyckte att det gick riktigt bra, blev riktigt sugen på att börja jobba nu. Ska väl snart ta mig en kaffe tror jag.

Rent generellt så känner jag att jag gillar att bo själv (familjen är hemma i GBG i skrivande stund), jag vet inte hu det fungerar men så fort jag får huset tomt för mig själv så sätter jag igång och städar, tvättar kläder och diskar. Längtar lite efter det där med egen lägenhet, att få inreda och göra vad jag vill med väggarna! I och för sig kanske jag kan förska med en övertalning på hemmaplan, men jag längtar mest efter mitt rum hemma på Royal Farm Way 117.

Myskväll för en.

Publicerad 2011-03-18 19:37:21 i Roligt,

Enligt statistiken är det vanligt att när man arbetar som au pair går upp i vikt. Jag kan för allt i världen inte förstå hur detta kan förekomma. 

Hur som helst så har jag en supermyskväll planerad med massa tv-serier och Harry Potter 3 som jag fick låna av mamman i familjen. Jag fick nästan lite tårar i ögonen när hon räckte över den i förra veckan (min är och har varit borta i flera år. Depuis plusieurs années. I'm awesome!).

Speaking of så fick jag en teckning av f för några dagar sedan, han hade gjort den morgonen efter vi sett Harry Potter och De vises sten tillsammans.
Blev riktigt lycklig innombords när jag såg denna första gången.

Åh, nu börjar filmen! Dadadattatataa...

Wonder woman strikes again!

Publicerad 2011-03-18 15:47:00 i Kreativitet,

Nu har jag precis höjt min egen självkänsla med ungefär fem poäng. Jag har lyckats fixa en "drop down-meny" på egen hand genom att titta runt på lite olika hemsidor. Varför? Därför att jag tyckte att jag började få lite väl många kategorier så nu har jag delat upp dem i fem olika som ni kan se; FOTO / UNDERHÅLLANDE LÄSNING / L'AMOUR / KREATIVITET / REKOMMENDERAS. Du kan även hitta arkiverade inlägg och de tio senaste som jag har skrivit. Allt du behöver göra nu är att hålla muspekaren över det ämnet som du vill läsa om och då kommer det komma upp flera alternativ under. 

Nu ligger menyn endast på startsidan och den enda följdfrågan jag har är ifall jag ska lägga in samma sorts meny på alla visningssidorna eller om den endast ska vara på framsidan. Jag har inte bestämt mig än, men vi får se hur det blir. Även typsnitt kan komma att ändras.

Enjoy!

Everything is better in the night, no?

Publicerad 2011-03-18 00:30:29 i Fest,

Nyss hemkommen från Delirium där det druckits god öl i gott sällskap. Enda nackdelen är att alla kläderna stinker cigarettrök så det blir till att tvätta i morgon (eller ja, idag). Nu ska jag sätta mig med franskaläxan och sen ska jag läsa lite bok (Babylon) innan jag somnar.

God natt!

I wanna do bad things with you.

Publicerad 2011-03-17 17:00:57 i Vardag,

Fin dag, torsdag. Kom upp vid niotiden i morse och började stända undan i min "lägenhet" och har även diskat nästan allt. E kom förbi för att plugga till högskoleprovet och det gick väl typ bra, tror jag? Sjukt svår avvägning men det blir som det blir med det helt enkelt. Till lunch gjorde jag idag snabbmakaroner med tonfisk och majs - sjukt gott! Jag ska definitivt fortsätta äta tonfisk. Nu har jag tittat på True Blood och målat/tecknat lite grand. Funderar på att ta fram mikrofonen och spela in lite låtar men motivationen är inte helt och hållet med då jag saknar min gitarr. 

För övrigt har jag från och med nu helg (om man inte räknar franskalektionen i morgon) och ikväll ska vi dricka lite öl och fira st patties day. Familjen åker till Sverige i morgon och jag blir ensam kvar med katten medan kompisarna åker till Amsterdam, lite tråkigt men det är sådant som händer.

Nu ska jag fortsätta att dansa runt på mitt rum till härlig musik och även sätta upp lite foton på väggen över min säng, när det är klart ska jag visa er hur det ser ut.

Ze tulip iz gonna get ya.

Publicerad 2011-03-16 20:45:44 i Fotat,

Jag och f har haft sjukt roligt idag. Till att börja med så åt vi pannkakor till lunch (med en sådan start kan man ju undra om det ens kan gå utför?) och sedan förslog han att vi skulle spela lite wii. Jag är ju inte den som är den utan jag fick ju offra mig och spelade super mario bros med pojken. Stackars mig.

Som om det kom som en överaskning var vi sjukt bra med ett himla teamwork (J, känn dig en aning hotad), vi spelade nästan hela första världen två gånger och tog alla stora mynten. f är inte lite pirrig och nyfiken på varför jag tycker att det är så viktigt, men han nöjer sig med att veta att det kommer löna sig i längden.

Efter det bakade vi chokladkakor. Och oj vad chokladkakor vi bakade. Först gjorde vi en kaka helt enligt recept (dock med vitbrödsmjöl) och det såg så sjukt äckligt ut och smeten smakade nästan bara mjöl. När vi sedan skulle göra kaka nummer två gick vi mer på känsla vilket resulterade i att det blev dubbelt upp med mängden mjölk (en liten miss i läsningen och tänkebanan bara). Shit, hur löser man detta tänkte jag då...

I med mera mjöl, ägg och socker och plötsligt var det ju alldeles för mycket smet för en enkel form av chokladkaka. Fram med muffinsformarna!

En applåd till mig för att jag är en sådan sjukt awesome au pair. Och som för övrigt inspirerar andra flickor (även pojkar?) till att ta ett år som au pair. Jahadå, det kan jag ta på mig äran för heeelt utan problem.

Utöver det har jag fortfarande ganska ont i bihålorna och jag sket just i att åka hem till E för att vara med på tjejernas spelkväll. Det finns liksom ingen ork kvar i mig och jag har inte heller tränat denna veckan. Nu ska jag lägga mig på golvet och köra lite lätt styrka för rygg, armar och mage - endast för att inte komma ur rutinen.

I'm fine.

Reklamen avbryts för sport.

Publicerad 2011-03-15 08:57:04 i Vardag,

Igår blev jag påmind om att jag idag skulle hjälpa till att lämna barnen vid skolbussen. Klockan 04:46 vaknade jag med ett ryck och trodde att jag hade försovit mig, det hade jag ju uppenbarligen inte. Summan av kardemumman blev en natt av orolig lättsömn (enligt min iPod) så nu sitter jag och funderar på om jag ska gå och lägga mig igen. 

Frukost bestod av chokladflingor i sojamjölk, vilket smakar mycket bättre än havregrynsgröt i sojamjölk. Man skulle kunna dra slutsatsen att sojamjölk inte är något vidare gott, men jag är inte den som dömmer.

Nu har jag slöat runt på datorn i snart en timmes tid på allt i från Facebook och twitter till bloggar och nättidningar där jag kom över denna bilden från gp.se
Om ni klickar er in på länken här ovan (eller på bilden) så kan ni se olika områden i Japan där de visar hur det såg ut före och efter tsunamins framfärd. Det är väldigt mäktiga bilder. 

Nu ska jag ta mig en kopp te och mysa ner mig lite i sängen framför en film och senare ska jag sätta mig med plugget.

En av dagarna mängden.

Publicerad 2011-03-14 20:24:30 i Vardag,

Jag och Olivia var som sagt ute på långpromenad igår och vi höll uppe ett friskt tempo så jag kunde riktigt känna hur det rev lite i lungorna - bra konditionsträning! Vi har även planerat in ett nytt pass nu på torsdag morgon och ett till på söndag för att knyta ihop cirkeln. Målet är självklart att göra detta till en veckovana!

Om en månad är jag hemma i göteborg med nyslingat hår och avklippta toppar, jag längtar så otroligt mycket. Innan dess ska jag klara av två franskaslutprov som är nu på onsdag och fredag och högskoleprovet som närmar sig med rasande fart (12 dagar kvar!). Utöver det borde jag väl hinna med en del planerande, rendez-vous och öldrickande.

Trots det faktum att jag idag har suttit ute på min altan och solat i 20 minuter (tack mamma för det pigmentet!) så är jag inte sen med att erkänna att jag saknar allt som har med Göteborg att göra och i juli kommer jag komma hem som en bättre människa med mindre gnäll, mer tålamod och en längtan efter att börja på något nytt.

Lies, lies, lies...

Publicerad 2011-03-14 10:26:19 i Vardag,

Återigen. Självdiciplin är fan svårt när man ligger så skönt i sängen och vaknar en aning försent för att kunna ta sig till franskan i tid. Speciellt när hjärnan direkt börjar hitta på en massa bra anledningar till att inte gå dit. "Du gjorde ju inga HP igår, så det måste du ju göra nu. Du behöver tvätta lakanen och om de ska hinna torka innan ikväll så måste du ju göra det omedelbart. Du är ju redan så sen så nu skulle det bara vara pinsamt att komma dit..."

Nu håller jag på att koka gröt och lakanen ligger i maskinen, samvetet är redan lite lättare och jag har laddat ner ett högskoleprov från 2008 som jag ska ta mig en titt på så fort jag ätit klart. 

Time is fleeting.

Publicerad 2011-03-13 22:22:30 i Tips,

Det där med självdiciplin är oerhört svårt när man är så sällskapssjuk som jag är: Det blev inget plugg för HP idag och än så länge har jag inte heller gjort franskan. Jag mötte upp F och L på stan vid tvåtiden för att fika och sedan åkte vi hit hem till mig och åt vindruvor och tittade på filmer. 

Shortbus. En väldigt speciell film som har en viss åldersgräns både uppåt och nedåt känns det som. Rolig att se dock, men bör göras i rätt sälskap.
Medverkande: Sook-Yin Lee, Peter Stickels och PJ DeBoy. 
Taggar: Sex, homosexualitet, polygami, mer sex.


Never let me go. Underbar film, sorgsen och lite förutsägbar men så bra att det kändes som att den tog slut för fort.
Medverkande: Keira Knightley, Carey Mulligan och Andrew Garfield.
Taggar: Kärlek, sorg, organdonnationer.


Personligen känner jag att jag kan se båda filmerna igen, framför allt när man har ett sådant fantastiskt sällskap. 
PS. Under veckans gång har jag kört två yogapass och en omgång med styrketräning, än så länge går månadsmålet bra och nu har jag kommit halvvägs!

Just nu saknar jag min boxningssäck.

Publicerad 2011-03-13 11:47:01 i Vardag,

Yoga strävar efter styrka, balans och uttålighet på alla plan. Det är en mångtusenårig tradition som är här och nu. I alla fall enligt Annette Lefterow. Så hur kommer det sig då att jag nu efter träningspasset sitter och kokar av ilska för att jag tappat så mycket styrka, balans och tydligen även uttålighet?? Aagh!

Ni vet den där känslan när det värmer i magen utav ilska och det enda man vill göra är att slå sönder något, eventuellt skrika högt som fan och lyssna på musik som bara utvecklar ilskan vidare istället för att lugna ner dig?Mmm, den känslan. Så känner jag nu. Och varför? Jo, för att jag inte kunde hålla balansen i två relativt lätta övningar för att min rygg är spänd och jag har ingen uttålighet längre. Jag överdriver inte, ärligt talat: Jag landade pladask ihoptrasslad med ben och armar åt alla jävla håll!
A.L. när hon gör den övningen som jag idag inte klarade av.

Nu ska jag äta frukost. Eller lunch kanske. What ever!

Mer på schemat idag står att plugga till Högskoleprovet som är om tre veckor (hjälp!) och om det går bra ska jag belöna mig själv med lite tv-serier och bokläsning. Hehe, skojar bara, jag kommer garanterat att titta på serier och läsa bok. Det är fult att ljuga.

From the clouds.

Publicerad 2011-03-12 17:57:35 i L'amour,

I find it fascinating that a text message could change your whole world. A few words put together to create a sentence with which you are sending a feeling over the indian ocean. This feeling which you desperately need to share with someone. That someone.

Ctrl+C. Ctrl+P.

Publicerad 2011-03-12 11:17:47 i Vardag,

Jag sov helt underbart bra i natt (drömde att jag åkte sagoslottet på Liseberg och jag var sjukt rebellisk och hoppade av skeppet (say whaat?!)) och vaknade till blå himmel och ljudet av fågelkvitter. Efter en härlig långfrukost med gott kaffe, pain chocolat och ordlekar packar jag nu väskan inför dagens äventyr till ett vattenpalats.

Det jag började skriva på igår innan jag fick utbrott för att all text försvann var att pojken verkade vara på väg att bli sjuk med dåsighet, snorig näsa och allmän hängighet (han ville inte ens ha fredagsmys!). Idag är han bättre och jag hoppas att det håller i sig även nästa vecka och att han inte blir mer förkyld nu bara för att vi åker iväg och badar. 

Hade Felizia över på mys igår och vi låg i sängen och stretchade medan vi pratade om allt ifrån politik till döden (djupt). 

Hörs senare,


FAN JÄVLA SKIT!!

Publicerad 2011-03-12 00:03:04 i Vardag,

ÅÅH VAD ARG JAG BLEV NU, HADE SKRIVIT JÄTTELÅNGT OCH SÅ BARA FÖRSVANN ALLT.
HELVETE, NU GÅR JAG OCH LÄGGER MIG.

Iiiiiii, koffeinkick!

Publicerad 2011-03-10 20:30:03 i Roligt,

Mihi, jag har druckit jättegott, jättestarkt, jättevarmt jättekaffe! Hihihi, känner mig sjukt busig för tillfället och lite av det har redat gått ut över mitt gamla lamkött. Jag försökte -för hand- måla hur jag kände mig/tyckte att jag såg ut i ansiktet för en liten stund sedan men det pirrar så mycket i fingrarna att det inte gick någe vidare bra. Så istället gjorde jag mig ett försök till att lära mig hur mitt bildredigeringsprogram fungerar...
Japp, det var allt jag hade att berätta. Nej, jag har ätit semla också!!

Sjukt glad och nöjd tjej är jag i nuläget. Det ryktas om 17 grader och sol på lördag i Bryssel så det är inte mycket som går fel nu. 

Men vad och hur skriver jag egentligen??! Okej, inget mer koffeinkicksbloggande för min del... Jisses jag bloggar bättre när jag druckit öl.

Hallå, balansen var tog du vägen?

Publicerad 2011-03-10 17:58:33 i Vardag,


Utvidgande triangel är min största fiende. Idag prövade jag dock en lite ny taktik - jag körde med stängd dörr, neddragna gardiner och stearinljus. Det var sjukt varmt, lugnt och stilla och det passade verkligen jättebra. Ryggen kändes mycket mjukare och mer välvillig än vad den brukar och även baksidan av låren gav med sig lättare än vanligt. Jag lär väl ha mars värsta träningsvärk i morgon men det ska jag toppa på lördag!

Nu när jag har kört ett riktigt härligt träningspass ska jag unna mig en hemmaspabehandling med kropps- och ansiktspeeling och fotvård. Jag har även hittat ett solarium och massageställe väldigt nära där jag bor och tänkte ta en titt på dessa ställen senare i veckan. Jag har redan spenderat dryga € 150, så varför inte löpa linan ut liksom?

Tidigare idag tog jag mig förbi fotobutiken för att lämna in mitt usbminne för framkallning av foton (ajdå, en till utgift). Och gubben bakom disken var lite sur på mig för att jag inte alltid fotar med blixt. Det har väl inte han med att göra tycker jag? I övrigt var han en snäll och hjälpsam gubbe som kommer se till att jag imorgon har 62 bilder från min tid i Bryssel att slänga upp på väggen! Jag är sjukt taggad och mer än pysselgalen för tillfället.

So... How you doin'?

Dix semaine pour aller et la petite fille m'a donné un papercut.

Publicerad 2011-03-09 20:02:51 i Kreativitet,

Fan för Bryssel. Eller rättare sakt: fan för kalkhalten i Bryssels vatten. Jag har inte varit tillbaka länge och jag har redan fått torrutslag. . . . Nej okej, jag överdriver lite, men jag är sjukt torr om (framför allt) händerna och jag orkar bara inte med det efter att ha fått sol och bad i över en vecka. Sen att jag fått någon slags allergisk reaktion mot dagens väder - mulet och halvregnigt - gör inte mitt humör något som helst bättre. 

Det känns lite som att även barnen börjar ledsna lite på hela Au pair-grejen, men det kanske bara är jag som inbillar mig. Dock börjar det som sagt gå nedåt. Så idag har jag sysselsatt mig med att teckna. Jag tittade på "hur du ritar..."-videor och fick ihop några stycken som jag blev rätt nöjd med. 
Jag gör allt jag kan för att få mig själv på bättre humör, eller i alla fall komma på bättre tankar, och nu har jag 16 stycken stearinljus i olika form och färg tända runt omkring mig i rummet. Jag kan faktiskt känna hur myset kryper sig närmare och lägger ett lugn över mina tankar. 

Som sista ansträning för dagen tänker jag nu köra ett yogapass, jag har tre mycket god anledningar 1) Jag är väldigt stel i kroppen så jag behöver det, 2) det ingår ju faktiskt i mitt månadsmål och, 3) jag blir alltid avslappnad och kommer oftast på bättre tankar när jag gör det. 

Ibland kan jag i och för sig tycka att franskan är sjukt ansträngande men det går ju i ett swusch när jag väl sätter mig med det så det kan ju vara lönt att göra innan jag går och lägger mig. Jag kanske till och med är så duktig att jag tar och diskar (troligtvis inte), jag måste dock visa er hur hemskt det ser ut.

Eller nej föresten, det måste jag inte alls.

Dagens stora nyhet.
Kan ju inte vara något annat än att jag igår, med mycket stor hjälp av mamma, fick tag på en biljett hem till Sverige över påsk! Mellan den 19:e april och 1:a maj är jag på hemmaplan och tänker göra det absolut bästa av den tiden, någon som vill boka in en date med mig? (Jag har redan flera självskrivna, men det är alltid trevligt att höra att man är både omtyckt och efterlängtad.)

Sådär ja, om man bara bloggar en gång om dagen så blir det ju riktigt ordentligt med information ju!
God natt på er,

Yes, mera bloggdesign!

Publicerad 2011-03-08 22:49:57 i Bloggdesign,

Idag har jag suttit och pillat på designen till Jens blogg, han är helt nystartad och nu håller vi alla tummarna att han fortsätter sitt skrivande. Oavsätt har han en snygg design att titta på, klicka på bilden för att se den i större format eller klicka här för att komma till bloggen.

Till alla er som bor i Göteborg kan jag informera om att jag i morgon kommer med vårens bästa överraskning så glöm inte att titta in!

Hur svensk är jag på en skala?

Publicerad 2011-03-08 15:20:09 i Kreativitet,

Utöver detta köpte jag även fler galgar då min garderob skrek efter det och självklart ett 100pack med värmeljus, det är lika självskrivet som att går du till ICA går du inte därifrån utan mjölk.

Mycket nöjd med min ljusinstallation, brände mig dock när jag skulle smälta fast sidenbanden men det är stötar man får ta för konsten (haha). Och ja, jag kan alla regler för brandrisk och man ska aldrig gå ifrån ett tänt ljus och jag kommer självklart att ta bort bandet när ljusen brunnit ner en bit. 

Jag och Olle fick var sin svensk liten flagga i våra köttbullar bara för att de förstod att vi var svenska, så SJUKT diskriminerande. Alla borde få svenska flaggan i sina köttbullar.

Glad tjej på 19 jordsnurr...

Publicerad 2011-03-08 09:24:38 i Roligt,

Nu sitter jag i köket med en kopp kaffe, ett glas C-vitamin och två smörgåsar med ost och marmelad på. Jag taggar inför avfärden mot IKEA men O ligger hemma på golvet med näsblod. Förhoppningsvis går det snart över men i annat fall--- åh! Nu messade hon och sa att hon var uppe på benen igen. Yaaay, IKEA here I come!!

Inspiration is good, plagiarism is not.

Publicerad 2011-03-07 22:47:35 i DESIGN BY,

@ neao.blogg.se HELP ME I'M FAT t-shirt  help me i'm fat
Den första utgåvan i en nu kommande "Help me"-serie som kallas DESIGN BY. Om det är någon som är intresserad så är det bara att lämna en kommentar och glöm i så fall inte mailadress.

Jag har sex stycken nya ord som ska vidare till framställning och en fristående, har du något förslag som du vill ha på en egen tröja är det bara att kommentera (vill ni att jag låter bli att publicera är det helt okej).

Jag har redan fått in några beställningar och jag hoppas självklart på fler! Priset ligger runt 120 svenska kronor då jag använder textilpennor och detta tar tid och kostar en del. Det går ungefär en penna per tröja (om man inte vill ha ett litet tryck istället).

Kom ihåg! Inspiration är bra, plagiat är olagligt.

Sjundemarstjugohundraelva, nionollett.

Publicerad 2011-03-07 09:01:01 i Vardag,

Idag är ingen rolig dag. Jag vaknade i god tid för att ta mig till franskan efter en natt av tio timmars härlig sömn bara för att inse att jag har otroligt ont i magen: ingen franska idag. Jag ska trots situationens allvar (hehe) plugga lite idag innan jag hämtar barnen och möjligtvis ta mig ut och fota lite för det är jättefint väder, men i övrigt ska jag bara ta det väldigt lungt idag. Inget kaffe till mig!

För övrigt tänkte jag ge er en liten update angående mitt marsmål, jag tränade tre gånger i förra veckan och hade det inte varit pga magen så hade jag fått mig till att träna idag också. Nu var det ju inga extrema hårdstyrketräningar men det handlar mest om att få in rutinen. Nu ska jag äta frukost, någon som har några tips på bra saker man ska äta vid magont? Puss på er.

Mums!

Publicerad 2011-03-05 17:01:00 i Mat,

Kom iväg tidigt i morse - allt är relativt - och sprang runt i vad som kändes som hela Bryssels smetiga centrum på jakt efter den blå klänningen från Zara. Det tog nog en timma men tillslut hittade jag den! Åkte sedan till Coffie Company där jag drack en mycket govd kappuchino och skrattade med tjejerna. Glad, glad, glad är jag och ikväll ska det dansas natten lång. Jag funderar fortfarande på om jag ska ta med mig systenkameran eller inte, vi får se hur det blir helt enkelt. 
Stektäggrisochkorv.

Nu har jag gjort lite styrka och ska ladda med ett avsnitt OTH till middagen innan jag gör mig iordning för avfärd mot Elli och sedan NATO.

Ha en bra lördag!

Here I go again, how can I resist ya'?

Publicerad 2011-03-04 22:24:09 i Video,


Har suttit inne ikväll tillsammans med familjen och tittat på mamma mia. Popcorn, plockgodis och rödvin, det är ju upplagt för en succé! Filmen är ju helt oemotståndig och trots att man hela tiden hör en av föräldrarna som översätter till svenska så kändes det helt okej när M bad mig sjunga låtarna på svenska. I am awsm. Jag har haft en toppendag med mycket högskoleporvsplugg - som har gått riktigt bra - och lite inhandlande av klänning plus väska. Tyvärr hade varken Zara vid De Bruckère eller Zara vid Rogier kvar den blå klänningen så jag ska utan tvekan ut i morgon, efter träningen, igen för jag måste ha den. Det syntes inte jättebra på bilden som jag la ut igår, men den sitter som en smäck och jag får sjukt snygg byst och långa, bruna, fina ben! 

Åh, fan vad jag längtar till sommaren med sol, Torekov och alla gamla vänner!
Tänkte slänga in den här också...

When life give you lemons...

Publicerad 2011-03-03 22:13:03 i Vardag,

Först och främst en glad nyhet: Jag fick idag kontakt med min chef från förra sommarens glasskoparjobb och hon har skrivit upp mig som intresserad och de tiderna jag kan arbeta i sommar (dvs, från och med den 12:e juli och framåt på obestämd tid - bra skit!). Så nu är det bara att hålla tummarna och trippelhoppas på att jag får komma tillbaka till Parkis i Torekov. Det har liksom blivit min egna definiton av sommar nu...

En lite mindre rolig nyhet: I morgon går hela Bryssel i generalstrejk vilket betyder att ALLT är stängt. Hela denna ineffektiva stan går i lås vilket betyder att det inte finns någon metro/buss/taxi som i så fall skulle ta mig till klädbutiker/mataffärer/you name it! (Jag är bara glad att jag inte skulle flyga någon stans i morgon.) Såå, jag kommer inte få köpa mina klänningar + väska som jag var så sugen på! Som en av au pairerna sa så är de ju faktikst lediga på söndagarna här i byn, varför hålla på och förstöra min shopping för?!

Fotad av mig på GC.

Det blev inget öldrickande ikväll tyvärr, dock har jag suttit och gjort en NOG-del från ett gammalt Högskoleprov eftersom att det är läge att skriva det riktiga provet om ungefär 29 dagar, 10 timmar, 43 minuter och 17 sekunder. Jag har även gjort en del ordtest på min iPod som har en såndan suprawsm app som heter "svåra svenska ord". Inte för att jag blev så värst överraskad, det är ju pappas iPod egentligen... Nu kom jag ifrån ämnet lite känns det som, Högskoleprovet, ja. Har bestämt mig för att satsa som fasiken på det nu och inte stressa upp mig för mycket inför det kommande franskaprovet som är om tre veckor. HP är viktigare!

Sådär, nog med självövertalning.
Natti, natti!

Om. Om är bra!

Publicerad 2011-03-03 11:15:29 i Fotat,

Jag har insett en sak: Det spelar faktikst ingen roll om jag är helt "rätt klädd" för en löprunda - dvs varm, men inte för varmt - för jag kan ju fortfarande inte springa! Det blev en snabb promenad i morse innan jag dansade och stretchade hemma på mitt rum. Om jag bara får in vanan att träna så ska jag köpa mig ett Friskiskort, känns onödigt att lägga pengar på det om jag inte kommer att använda det.

Efter att jag nu tömt kaffekoppen ska jag hoppa in i duschen och sedan göra en hudvårdsbehandling med peeling och återfuktandekräm. Huden reagerade mer än vad jag hade hoppats på att komma tillbaka till det högkalkhaltiga vattnet i Bryssel. Händerna och ansiktet är värst drabbat, men benen är fortfarande lena och bruna!

Solen skiner även idag så jag ska ta och sätta mig på F's balkong sen (igår gav han mig ett fint uttryckt tillstånd att låna den, och eftersom det är den balkong som har mest sol så är jag inte den som tackar nej).

Bilden är tagen med manuell fokus för att kunna få det så oskarpt som möjligt. Jag iförd hel träningsmundering ifrån SOC (om man bortser från dunvästen som är från Everest), och alla plaggen kommer från Stadium, bra skit. Ja, iPoden är självklart med också.

Hoppas på att vädret håller i sig hela dagen för då kan ni räkna med fler foton och senare ikväll så kan jag och tjejerna sitta ute och dricka öl, awsm!


Jag mår bra när teckningarna blir som jag vill.

Publicerad 2011-03-02 20:44:38 i Kreativitet,

Igår målade jag en hel del teckningar och tre av dem har redan åkt upp på väggen och idag har vi haft strålande sol i Bryssel med flera plusgrader! Vi satt på lille F's balkong alla tre och löste soduku. M ville lära sig att fota och hade lite svårt att förstå det där med fokus och "vadå suddigt? allt är ju det!".

Nu fick ni även en titt på ketchupflaskkostymen som jag mer än gärna vill hitta på riktigt. Om inte så känner jag en utmaning på gång. Dock inte till mig, Tove kan få sy den!

Jag fick en del väldigt fina bilder på barnen som jag ska framkalla och sätta in i albumet som jag fick när jag flyttade hit. Även om jag är väldigt pysslig av mig så har det inte blivit så att jag börjat pilla med det än. 

Jag hoppas att alla lade märke till min super mario bana där nere till vänster, jag är själv väldigt nöjd och jag gjorde dem för väldigt länge sedan men det var först idag som de åkte upp på väggen. 

Angående min "träningsmani" och dagens tips: "Lev i nuet."
Själv tycker jag att jag har lyckats mycket bra med att leva för stunden idag, med tanke på hur mycket spontana grejer jag och barnen har haft för oss. Hur har det gått för er? Vad har ni gjort för impulsivt idag? I morgon ska jag göra yoga klockan 8:00 så att jag kommer upp i tid för att... hum... fan också, jag har ju inget vettigt att göra i morgon. Jag ska nog våldsfika med någon, behöver skaffa pengar på mobilen. 

Peace,

Dags att bli träningsnarkoman igen!

Publicerad 2011-03-01 14:57:40 i Vardag,

Så idag är det alltså den första mars och jag ska avlägga rapport angåande hur det gick med mitt februarimål. För er som inte kommer ihåg (eventuellt missade det) ska jag breefa er om vad det handlade om. Eftersom att februari är den kortaste månaden på året tänkte jag utnyttja det och spara så mycket pengar / spendera så lite som möjligt. Totalt har jag gjort av med € 186 under månaden som gick och då har jag till och med åkt massa taxi och shoppat taxfree eftersom jag flugit internationellt. Jag är rätt nöjd men hade säkert kunnat banta ner det ännu mer. Nu har jag i alla fall ett mål att slå till nästa gång jag får för mig att utmana mig själv på det sättet.

Målet för mars kommer att handla om träning. Helst ska jag träna tre gånger i veckan på ett eller annat sätt. Till exempel ett yogapass, snabb promenad och styrketräning. Och jag ska självklart hålla er uppdaterade med hur det går och jag har dessutom Eddie till mig hjälp för att pusha och motivera mig. Hon har idag varit på gymmet och gett mig en läxa på 20 utfall/ben och jag ser inte riktigt fram emot det. 116 situps och 24 armhävningar har jag fått gjort än så länge. Nu ska jag måla Jens iklädd en ketchupflaska, det är sånt som händer när barnen får bestämma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela