neao

Yttrandefrihet - något vi bör ta bort.

Publicerad 2012-10-31 17:01:00 i Reflektioner, Roligt, Saker som sägs,


Onödigt. Att man ens lägger så mycket energi på att bli irriterad och även förbannad på folk som ringer in till radio och yttrar sin åsikt.

Nej! Om du tycker så, då får du inte ha någon åsikt! Fy dig!

Några djupa andetag... Mmm... Så. Nu känns det bättre.

Hoppas ni får en trevlig onsdag!

Ps. Observera att ovanstående är extremt sarkastiskt skrivet.

Universitet och framtidstänk.

Publicerad 2012-10-31 09:54:06 i Jobb, Reflektioner, Roligt, Vardag,

Nu hittade jag min aktiveringskod till antagning.se och fick reda på att jag har behörighet till alla de linjer och kurser som jag har sökt. Det som jag inte visste var att jag hade högre poäng än vad jag tidigare trott så det var ju trevligt! Och i och med det så har jag plötsligt 0,5 poäng mer än jag hade förut. (Hur logiskt som helst!)

Den 15 januari ska man anmäla sig till Högskoleprovet. Och det ska jag faktiskt göra i år, det känns lite som att jag måste bryta slentrianen lite nu, jag kanske blir rastlös enklare nu när jag har flängt runt efter studenten. 

Only time will tell. 

En sådan härlig helg det blev!

Publicerad 2012-10-22 18:57:00 i Fotat, Jobb, L'amour, Mat, Roligt, Vardag,

Fredags- och lördagskvällen genererade en hel del dricks och så bestämde jag mig för att skämma bort A med ordentlig söndagsbrunch! American pancakes, smörgåsar, kaffe, O'boy och omelett. Han var rätt så nöjd! Sedan bjöd vi över E och spenderade hela dagen med tv-spel: Final Fantasy X och Kingdom Hearts II. Det är ett himla fint liv man lever!

Fullständigt utmattad och utan musik i öronen.

Publicerad 2012-10-20 00:32:00 i Jobb, Reflektioner, Roligt, Vardag,

Nu sitter jag på bussen på väg hem från restaurangen och kan knappt minnas när jag var så här vemodig sist. Det är många aspekter att ta i åtagande så det är väl lika bra att försöka organisera känslorna litet grann: 

Till att börja med så skadade jag min axel idag ombord på bussen (som var nio minuter sen) när jag var på väg till jobbet. Bussen bromsade in väldigt kraftigt och då fick jag mig en smäll från en annan medpassagerare. Det gjorde (och gör fortfarande) sjukt ont. Så när jag klev in på EAT måste chocken och smärtan synts i mitt ansikte för både chefen och stammisar såg riktigt oroade ut och jag blev snabbt utfrågad: "Va fan har hänt med dig?!" 

X antal smärtlindrande och stenfokus 30 minuter senare gjorde att jag lyckades jobba på riktigt bra tillsammans med J, och förutom ett litet missöde när jag totalt gjorde bort mig inför Anders Svensson så lyckades jag riktigt bra på jobbet ikväll! (Ja, DEN Anders Svensson.) 

Nu har jag lyckats ta mig hem och jag ligger och myser i bäddsoffan som står utanför mitt rum. Varför? Vi skulle kunna säga att det är för att det är så härligt att ligga under takfönstret och lyssna på regnet, men egentligen handlar det om att mitt rum är så stökigt så jag kommer inte åt sängen. Vi skulle även kunna prata om det faktum att när jag sov hemma sist så förstod jag inte var jag befann mig när jag vaknade på morgonen. Med andra ord: Det fungerar väldigt bra mellan mig och pojkvännen!

En flickas dröm. Ny make up!

Publicerad 2012-10-17 23:28:17 i Fotat, Kreativitet, L'amour, Roligt, Säljes, Tips,

Denna parfym och bodylotion är framtagen för Mary Kay's 50-årsjubileum och de luktar helt otroligt gott, helt klart nya favoritdoften!
Nagellack som torkar snabbt och sitter kvar länge!
Den snygga Hollywood-inspirerade paletten med flytande eyeliner ser ut så här när man får tid till att leka med den:
Och när hon väl har börjat leka med sina nya produkter blev det även en del fotografier på det!
Det är okej att bli lycklig över materiella ting lite då och då, så länge man vet att det inte är det viktigaste i livet.

Äntligen onsdag!

Publicerad 2012-10-17 15:57:00 i Fotat, Jobb, Roligt,

Som jag har längtat och sett fram emot detta! Äntligen är jag frisk nog att åka till Sweden Fashion House och ha utbildning med mina systerkollegor. På planeringen står make up och frågestund så jag hoppas på att få några tips på alternativa klasser - ska bli kul att se vad jag får ut av kvällen!

Idag har jag dessutom blivit fotograferad för att vara Polhemsgymnasiets ansikte utåt i Lindholmens broschyr "titta vad snygg du kan bli om du väljer Polhems som din gymnasieskola". Okej, den kanske inte heter så men något i den stilen... Hur som helst så var det väldigt roligt (och ganska kallt) att bli fotograferad med reflexskärm, stativ, ett flippat objektiv och en sjuk trevlig snubbe. Han har sagt att han ska skicka över några bilder när broschyren har blivit producerad - gratis! Och jag fick dessutom betalt. Lite euforisk för tillfället! Så nu tänker jag plocka fram min egna kamera och gå lite bananas!

Mjukstart? Ett ord som inte finns i min ordlista.

Publicerad 2012-10-17 15:45:00 i Jobb, Reflektioner,

Så ni vet att jag legat hemma och knappt kunnat göra någonting nu den senaste tiden. Och när jag kände att den kanske kunde vara värt att försöka gå till jobbet igen, jo, då tar vi i så att vi nästan spricker och trycker in så mycket jobb vi bara kan! Fyra timmar på restaurangen + stadiga åtta på Scandinavium = tolv timmar av "mjukstart" + en lite lätt orolig pojkvän som undrar ifall det är så att jag håller på att gå in i väggen. Oroa er inte! Jag har inte tid att gå in i väggen...

Jag är en pärla.

Publicerad 2012-10-09 13:29:37 i Jobb, Reflektioner, Roligt, Vardag,

Nu är det som så här: När jag blir sjuk, så är jag antingen småsjuk i en hel månad eller så blir jag kalas-dunder-sjuk i en vecka och ligger smådöd med hög feber och tittar på Harry Potter eller Twilight. (Min bror förklarade detta för mig.) Och idag insåg jag verkligen hur mycket det stämmer, för när jag vaknade upp hemma hos A var det första jag gjorde att sätta på Deathly Hallows prt 2.
Halvsovande tyckte jag om att ha ljudet av när alla dör i bakgrunden och ja, jag gråter fortfarande när F dör och nej, jag har ännu inte kommit över att Ni-vet-vem dör på ett sådant fånigt sätt.

Nu kan jag dock känna av att jag är på väg att bli frisk så det är ju skönt, men det är nog några dagar kvar tyvärr. Och jag säga som så att så här kalas-dunder-sjuk (nu uppe på dag nummer fem) har jag inte varit på cirka fem månader och det är ganska lång tid, annars blir jag småsjuk rätt så ofta... Men i alla fall... Då låg jag i DIQ och hade precis träffat A för första gången, och inte visste jag att han skulle orka hålla sig kvar i krokarna så här länge.

Det var ganska orelevant till min poäng, för nu råkar det ju vara så att jag är en väldigt rastlös person (framförallt när jag "måste" ta det lugnt), så för att lugna ner mig själv och mitt dåliga samvete - ja, jag får dåligt samvete när jag är sjuk... - så har jag skickat ut lite jobbmail och redan fått en beställning! Det är ju fantastiskt trevligt att man kan ligga hemma med feber och plötsligt sälja produkter för drygt 1000 kronor! Det är med fokus och målsättning som man orkar göra det lilla varje dag oavsätt vad som händer runt omkring en.

Och vet ni vad?! Igår släpptes det produktnyheter för hösten och vintern så det blev till att beställa hem lite av det bästa (nagellack!) och när de väl kommer hem då jäklar blir det leka och fotografera! Nej, jag ska nog ta och bli frisk nu, det handlar ju bara om inställning, eller hur?

Dat feeling.

Publicerad 2012-10-08 11:06:00 i Vardag,

Känslan av skräckblandand förtjusning när man tar den sista kaffekapseln.

1) OH MY GOD, KAFFET ÄR SLUT!
2) WIIE, JAG FÅR KÖPA MER KAFFE!

Att bara sitta hemma och vara sjuk blir ju rätt så tråkigt i längden så nu ska jag göra mig en ansiktsbehandling och fotbad medan jag bränner några hjärnceller medan jag tittar på halvbra tv-serier!

Offerkoftan på.

Publicerad 2012-10-07 21:53:52 i L'amour, Vardag,

I fredags jobbade jag kvällspasset på restaurangen - vilket i sig var väldigt roligt - och lördag morgon vaknade jag med feber bredvid en pojkvän som undrade "Ska du verkligen gå till jobbet idag?", så istället åkte jag hem till mor och far och tyckte synd om mig själv medan jag tittade på film och åt glass.
Det är rätt härligt när ens lillebror kommer upp och efter en blick på tv'n förstår hur jag mår. Att han hade sådan kll på det visste jag inte. Ärligt talat så vosste jag inte själv att jag startar en viss film beroende på hur jag mår. Spännande!

ordentlig feber har jag haft hela helgen nu och det har inte funnits energi till någonting, hemma från jobbet imorgon också så det kanske blir lite onlineshopping!

Eller så kanske man ska försöka sälja lite av alla kläder och skor jag har hemma först... Fotografering imorgon!

Spaghetti carbonara.

Publicerad 2012-10-03 17:14:00 i Bloggdesign, Mat, Roligt, Vardag,

När man måste vara hemma på grund av allergi är det viktigt att hålla modet uppe så bästa AK kom förbi idag och hjälpte mig med bland annat bokföring. Fem timmars effektivt arbete fick vi gjort och det är första gången på länge som jag känner att jag har gjort mig förtjänt av en ordentlig belöning!
Sitter även och pillar med bloggdesignen, låt mig veta vad ni tycker!

Jo jag fyllde ju år nyligen...

Publicerad 2012-10-03 16:09:00 i Fest, Kreativitet, L'amour, Mat, Roligt,

Lördagen till ära spenderades till en början på Scandinavium med jobb eftersom att Frölunda HC spelade mot AIK hemma. Det var första gången som jag jobbade på min födelsedag och det kändes helt okej då jag har väldigt många fina vänner på jobbet.

När jag kom hem fick jag ett osignerat kuvert ifrån min yngsta bror J, som sa att han hade hittat det på en byrå och antog att det var till mig - han borde helt seriöst bli skådespelare.
I grattiskortet låg ett kvitto till en säkerhetsbox på Centralstationen i Göteborg. "ADVENTURE TIME!" Jag blev helt till mig och gjorde mig iordning när "Men? Vad ska jag ha på mig?", jag hade ju ingen aning om vad som skulle hända efteråt. Det är väl kanske inte så dramatiskt tänker du, men med tanke på att jag har varit delaktig i en Slender-överraskning sist en i gänget fyllde år så blev jag smått nervös. 
Ett svart kuvert i A4-format innehöll bland annat Ansem's reports. Mer än så får ni inte veta. 

Ringde upp Pojkvännen för att berätta att jag var mållös. Och - Ja. Mållös. 

Frågade ifall han var upptagen eller om jag kunde komma hem till honom: "Jo det får du gärna göra, det finns lite godis här så om du kan skulle det vara underbart om du kunde köpa med dig Troca."

Inte besviken, utan snarare fundersam började jag ta mig hem till A genom regnet och när han öppnade dörren hade han skjorta, fluga och förkläde på sig. Redan där var jag nöjd, men det var inte allt!
Älskade vänner som överraskade mig med mat och dricka plus fina kommentarer om att nu är jag gammal. 
Kärlek.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela