neao

Bu.

Publicerad 2010-10-31 16:38:41 i Fest,

Det är mycket svårt att upprätthålla bloggnadet när jag är hemma i Göteborg igen. Varför? För att jag är så himla poppis att jag träffar vänner och familj hela tiden, så jag har liksom inte tid med bloggen. Så Morten, nu vet du varför.

Igår var jag på Halloweenfest hemma hos Eddie utklädd till en misshandlad hemmafru. En av killarna där kom fram till mig och tittade på mitt sår som jag hade i pannan:
- Snyggt sår!
- Vilket sår? frågade jag med uppspärrade ögon och lyfte handen mot pannan.
- Va?! Skojar du med mig, du blöder ju! Säger han med en viss panik i rösten.
Jag ler mot honom.
- Fan vad du är elak. säger han och går.

Det här med att se äcklig och läskig ut är något jag har väldigt lätt för.

Efteråt stack vi vidare till trädgårn och dansade och drack drinkar tills de stängde. Klockan 03:00 är jag fortfarande inte färdigdansad! En mycket lyckad kväll var det! Och ja mamma, SDS - men det var så värt det!

Kusinbebis, dalmatinpäls och en nakenhund.

Publicerad 2010-10-30 11:41:46 i Vardag,

Bussy day to day. Så fort jag har fått ordning på mig ska jag åka ner till stan för att undersöka detta bombhot som lurar i Göteborg. Nej jag skoja bara, jag ska till Buttericks för att köpa lite Halloweenprylar. Ikväll ska jag hem till Eddie på förfest utklädd till Cruella De Vil och sedan ska vi ut på krogen, hoppas på en sjuk kväll!

Hon säger: Mmmmhmmmmm och tar i från tårna.

Men vi har inte bara bebis C på besök idag utan det kommer även en liten vovve vid namn Yoda (kick ass!), han bodde här i en hel vecka när jag var i Bryssel så det ska bli intressant att få träffa min ersättare.

Simma lugnt,

Nyklippt.

Publicerad 2010-10-29 22:00:06 i Roligt,

Finns det något bättre än att gå in hos frisören förväntansfull och lite smått nervös inför vad som ska hända de närmsta 2,5 timmarna? Ja det gör det, men att gå till frissan är en av mina absoluta favvonöjen.

Sju centimeter kortare baktill, inte så mycket uppklippt men lite lugg blev det och en aning bruna slingor. Me like!

It's been six weeks now.

Publicerad 2010-10-28 23:25:29 i L'amour,Nu är det inte så att jag gör det överallt och hur ofta som helst, men min poäng är att ordet "hemma" kan betyda så många olika saker. Göteborg är min stad och det är har jag bor och lever, det är hemma. Bryssel är en underbar stad där jag trivs mycket bra och det finns vänner och familj där som tycker om mitt sällskap, det är också hemma. Det finns fler vänner och mer familj i Göteborg som gillar mitt sällskap, men det är inte där poängen ligger.

Hemma är där du vill ha det, där du trivs och där det finns människor som älskar dig och skulle göra vad som helst för att få vara med dig. Det är inte nödvändigtvis ett hus eller en specifik plats utan kanske en person.

Underbara Göteborg.

Publicerad 2010-10-28 20:40:40 i Vardag,

Jag mår riktigt bra i denna staden, det är min stad. Nu sitter jag i vardagsrummet och har haft en härlig middag med min familj. Nu blir jag bombad på Facebook av underbara vänner som accepterar fikor och som föreslår själva. Jag känner mig omtyckt och mår allmänt skitbra!

I slutartidernas förtrollande värld.

Publicerad 2010-10-27 23:02:39 i Fotat,


Visst är du väl stolt över mig G?

Nu har jag hittat.. nej okej, jag ska vara totalt ärlig. Nu har jag läst manualen till min kamera och WOW vad det blev roligt att fota helt plötsligt! I morgon åker jag hem till Götet för att träffa min familj och göra pumpor inför Halloween, jag ska träffa kompisar som jag har saknat och kompisar jag inte saknat (nu blir ni nervösa va?!) och jag har en väldigt stark känsla av att jag kommer ha min bebis med mig hela veckan. Så det är bara att gilla läget! Blir det inga bra bilder läggs de inte ut så det är ingen som behöver oroa sig för det.

Puss och kram, skumbanan!

Join me and together we will rule the whole galaxy!

Publicerad 2010-10-27 17:37:24 i Vardag,

Bloggar in för en snabbis nu när det blev lite tid över. Idag hämtade jag tvillingarna halv två vid skolbussen och de hade med sig en kompis hem från skolan. Till mellanmål blev det pannkakor till allas stora nöje och efter det försvann flickorna och kvar blev jag och F. Vi satte oss då framför Star Wars V och kommenterade ifall vi trodde att det var dockor eller människor, ubåtar eller datagjort, mycket fascinerande var det i alla fall.

Igår gjorde jag köttbullar med brunsås. Jag tittade upp receptet i min STORA kokbok och insåg att man tydligen har kinesisk soja i en "klassisk brunsås", stämmer detta verkligen?

Hur som hellst, när jag började kolla i skafferi och kylskåp för ingredienser stod där en påse med brunsås som bara var att blanda med vatten. Oups. Jag lovar att lära mig göra klassisk brunsås någon annan dag.

Vid 19 års ålder återupplever jag min barndom.

Publicerad 2010-10-26 20:23:34 i Reflektioner,

"Joho, tänk för det har jag visst de'! Min mamma är en ängel uppe i himlen och hon tittar ner på mig genom ett litet hål och min pappa, han é negerkung i söderhavet!" - Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump.Det är så mycket trotts som bubblar upp inom mig och jag hör hur jag för 15 år sedan gick runt och sa: "Fy farao vad du é elak!" Inte för att det var Pippi som var min karaktär egentligen, nej nej. Jag var envis som en gammal get och gick runt och gjorde saker i smyg.

PS. När jag tänker efter så gör jag fortfarande saker i smyg, jag kanske inte har vuxit upp så mycket som jag vill få mig själv att tro?

Dags för mitt favoritord: smaskens!

Publicerad 2010-10-26 14:03:32 i Vardag,

En helt okej frukost. Nästan frasig på sina ställen och med belgisk choklad på, mums.

Nu har jag vinkat av killarna och diskat, dags för belöning med lite serietittande. Har inte bestämt mig vad det blir än dock. Tror Gray's Anatomy eller How I met your mother.

 

Det blir en seg dag fram tills jobbet börjar 15:42, jag har ett bra jobb.

Nu kan de i alla fall Bryssels metro.

Publicerad 2010-10-26 13:57:54 i Vardag,

Jo, som jag halvt hade missat så fick jag ett besök av Skurt och hans polare Nasse (som grisen i Nalle Puh - inget annat.) Jag och F visade de runt i stan igår och då fick jag en hel del fina bilder på bryssel och på pojkarna.

Efter att vi hade sagt hej då till F på Schuman åkte vi mot grabbarnas hostel, när vi hoppade av på deras metrostation Botanique så får de för sig att vi ska äta kebab som ligger ganska nära Grand Place säger dem. Då tänker jag okej, då åker vi till Gare Central och så går vi därifrån. Någonstans på vägen inser vi att det blivit fel och när vi väl kommit till Art-Loi för att byta metro så lyckas vi åka metron åt fel håll... Mitt fel.

Det var trotts all överdriven metroåkning och Nasses gnäll en mycket rolig och till och med mysig kväll.

NANA NANA NANA NANA CATMAN!

Publicerad 2010-10-25 14:45:57 i Vardag,


Detta är det lilla monstret som kom som en överraskning till lilla fröken M för snart tre veckort sedan. Han har under den tiden verkat ganska slö med seg reaktionsförmåga, han har inte jamat något och han nyser och snorar väldigt mycket. Vi tog honom till veterinären och så fick vi veta att den lilla stackarn har halsfluss och infekterat tandkött, inte konstigt att man inte vill leka som man borde! Nu har han fått en spruta och börjat äta medicin och han är redan mycket piggare och studsigare så vi får väl se var det här slutar.

För övrigt så är han en aning kamerakär. Tittar väldigt gärna in i objektivet och när blixten slår av är det sjukt spännande...

Så ser jag ut när jag vaknar.

Publicerad 2010-10-25 14:30:01 i Roligt,

23:43, sms från Gud: "Present på fb. :)" Jag drar en djup suck för att jag har precis stängt ner datorn och tagit mig upp för de 61 trappstegen till mitt rum. Jag bestämmer mig för att messa tillbaka och säga till G att jag tittar imon istället. Tror ni att jag klarade det? Självklart! Inte.
Gud har en tendes att lika med Photoshop och designa olika saker, för det är just saker som det handlar om: festbiljetter, affischer och nu ett tryck till en ny unik tröja. Kärlek till Gud. Så jag skriver till honom på Facebook och skickar ett sms till honom 23:51: "Du är underbar :)"

00:00 sms från Gud: "Puss! Så jävla dyrt att Smsa med dig bara!" Och ja det är det för jag bor i ett annat land och G brukar inte vara känd för att svara på sms i onödan så detta sms värmde otroligt mycket i hjärtat.

09:52 sms från Gud: "Vem är godingen ----- då? Släkt med Johan?" Jag vaknade inte.

10:56 ringer min mobil.
N: "eehaah, hallå?"
S: "hehe, mm hallå, de'ä Skurt."
N: "hej."
S: "Vi sitter på tåget nu, det går om 5 minuter så vi är väl hos dig om typ tre timmar eller nått."
N: "Mmkej, ring då."
S: "Kommer du vara vaken då?"
N: "Na, kanske... Men ring."
S: "Ska jag, puss hej."
N: "Mm, puss puss."

VA?!

Gymnastiknostalgi

Publicerad 2010-10-24 23:29:00 i Reflektioner,

Fick idag ett mail på Facebook från en av mina gamla gymnaster och det bara värmde till i hjärtat.

Det gör inte alls att man får lite hemlängtan, men framförallt känner jag hur bra jag mår för att jag har verkligen gjort ett avtryck hos henne och påverkat hennes "gymnastikkarriär". Att veta att någon som man inte har någon biologisk eller familjenärhet till kan se upp till en så mycket, att veta att jag är någons förebild är en himla bra boost för egot.

Belgare, bilturer och en marknad?

Publicerad 2010-10-24 19:00:02 i Fest,

En mysig halvromantisk middag för tre bestående av stark öl (ja, det ska vara särskrivet) och tacos hemma hos mig var början på en väldigt rolig, spännande lång konstig natt.


Nu har vi hittat några lokals att socialisera oss med och det känns bra so far, mycket trevliga är de och föreslår olika ställen som vi borde besöka och ställen vi inte borde besöka. Och nu vet vi även vilken metrostation man inte ska hoppa av på vid en viss tid på dygnet och där och där är det stor risk att bli rånad, toppen!

Är du lika unik som jag är?

Publicerad 2010-10-22 17:36:20 i Roligt,

Då har jag fått in några förslag på hur jag ska göra med min tröja som jag påbörjade i onsdags.

Nu vill jag veta vad ni tycker! Ändra gärna färger eller annat om ni kan komma på något annat som ni tycker är snyggare! Vinnaren får som sagt designa en egen!

Puss puss,

Det blev köttbullar och makaroner.

Publicerad 2010-10-22 11:49:46 i Roligt,

Efter att ha läst runt lite på andra bloggar hamnade jag hos min käre vän B2. Eller Eddie om man ska vara tydligare. Hon har lagt ut ett inlägg med ett citat som snurrar runt i hennes huvud.

"I don't know who you think you are,
But before the night is trhough,
I wanna do bad things with you."
- True Blood

Jag har också ett citat som upprepar sig själv i mitt huvud:

"Jag är nog tuffare än somliga tror!"
- Djungelboken.

Inte lika hardcore, men jag e tuff ändå.

Nostalgi

Publicerad 2010-10-22 11:30:10 i Fotat,

Nu är jag vaken tror jag, men jag är inte säker. Jag har städat mitt rum och diskat än så länge, men fy fan vad snurrar i huvudet och kurrar i magen. Jag tror att det är läge för lite chokladveteflingor med extra fibrer i och till det några typ fem stycken avsnitt av HIMYM, om jag hittar dem dvs.

Lite från ingenstans så där så tänkte jag även påpeka hur duktig jag har varit med att lägga ut bilder till inläggen på senaste tiden, men idag har jag inte fotat någonting så jag tänkte slänga ut några favvosar ur bildarkivet.
En snabbgenomgång om man säger så.

Mums

Publicerad 2010-10-21 19:17:51 i Fest,

Efter en ytterst produktiv dag med styrketräning, fler pärlplattor och Robin Hood ska jag nu ut och dricka öl med tjejerna, känns bra!

Nattlig fotografering.

Publicerad 2010-10-21 10:24:56 i Fotat,


När jag låg och försökte somna igår såg jag månen genom fönstret, den var så vacker och det var helt molnfritt på natthimlen. Jag sträckte mig efter kameran och när jag satte ögat mot så hörde jag hur det började regna. Bryssel är en vacker, men konstig stad.

Bland pärlplattor och textilpennor häller jag stearin på fingrarna.

Publicerad 2010-10-20 21:44:30 i DESIGN BY,

Det svider fortfarande lite på tummen där det flytande stearinet landade när jag viftade runt med ljuset. Skyll dig själv, tänker du då och aa, precis så är det faktiskt. Det var helt och hållet mitt eget fel.

Idag har jag och lilla fröken M pärlat fem stycken (!) pärlplattor som ligger på golvet i hennes rum och väntar på att få strykas. Jag tyckte att de i alla fall kunde ligga på skrivbordet, men nej, golvet var enda rätta platsen för dem.

Så när jag ändå var mitt uppe i pysslandet trillade mina textilpennor ut ur en låda och vips så fanns där även en vit t-shirt. Hoppsan!


Men nu så kommer vi till beslutsångesten. Hur ska jag göra med bokstäverna nu?

Först hade jag tänkt göra som jag hade på min nollningsrock i höstas. Det som är rosa runt ÜBER och med en svart kant utanför det rosa, men bokstäverna som stavar UNIQUE är mycket mindre än dem på rocken så jag vet inte om det blir så bra..

Den som kommer med det absolut bästa och snyggaste förslaget får designa en egen!

Må bäste man eller kvinna vinna! Huuuumor!!

Nu regnar det.

Publicerad 2010-10-20 09:48:09 i Vardag,

Och det regnar rejält. Om minus 30 minuter kommer min morbror hit och fikar. Ja, jag skrev minus 30, det är nämligen köer i Bryssel och det är det ofta, så vad är det som talar för kortare köer vid regn? Igår planerades det in en himla massa saker som skulle göras idag, men jag känner mig inte helt pepp på att utföra dessa längre, men jag maste faktiskt köpa frimarken och när jag väl gör det så kan jag passa på att köpa mat också. Kanske.

Kings of Leon och allmänt slöande.

Publicerad 2010-10-19 18:13:10 i Vardag,

10:59 vaknar jag upp ur min dröm om astma, stårgråt, en saknad väska och Fredrik Reinfeldt.
11:00, sms: "Ska du med och fika?"
11:09, "Ja för fan, när behöver du mig?"
11:12, "Jag vill att du går halv!"

När klockan var 11:36 stod jag i matsalen och pratade med min au pairpappa och känner hur det plingar till i väskan.
Utanför min ytterdörr står F och ler: "Heej." Jag skulle ha mött upp henne utanför hennes ytterdörr för 8 minuter sedan. Great.

Vi mötte upp L och irrade länge (med versaler...) runt för att hitta till det där "supermysiga cafét jag var på i söndags" sen tog vi ett annat. När vi var färdigfikade efter att ha pratat kondomer, safe sex och annat som man är glad över att ingen i omgivningen förstod trillade vi ut genom dörren och mitt emot låg "CAFÉT" som vi letat efter. Men nu vet vi vart vi ska nästa gång...

Sedan dess har jag lagt in album covers i min iPod. Så mycket tid har jag över. Nu lyssnar jag på Revelry och bara myser. Gray's Anatomy ikväll kanske?

Forna frisyrer.

Publicerad 2010-10-18 22:15:21 i Roligt,


2006-10-12

2007-05-31

2007-08-30

2007-11-22

2008-04-20

2008-10-10

2008-10-31

2008-12-24

2009-05-07

...och sedan dess har jag låtit det växa. Jag har slingat det en gång och toppat det några gånger. Vad tycker ni? Hur ska jag göra den 29:e oktober när jag sitter i stolen hos min frisör klockan 9.30? Vad ska jag säga till henne?

Jävla Bryssel.

Publicerad 2010-10-18 21:40:12 i Vardag,

Då har jag alltså gått lite smått vilse för andra gången. Idag skulle jag ju som jag nämde igår ta mig till Friskis för att träna. Det slutade med att jag var duktigt generad efter att ha gått förbi ett ungomdsgäng för fjärde gången och helt sonika hoppade på en buss för att snabbt ta mig därifrån.

När jag kom hem efter att irrat runt i 40 minuter så gjorde jag styrka på sovrumsgolvet, det är inte ett träningspass, men det funkar det också.

Och nu har jag alltså äntligen skrivi in mig på Alliance Francais och börjar alltså skolan igen den 22:a november. Stört. Och jag ska läsa franska... Frivilligt. Där på kontoret tog mina pengar slut så jag kunde inte köpa med mig någon mjölk från Nostalgibutiken. En tår i ögat där.

I morgon ska jag alltså tillbaka till Schuman och så får jag inte glömma köpa frimärken!

Ska jag klippa av det? Slinga det mörkare eller ljusare? Har bokat tid hos frisören men har ingen aning om vad jag ska göra med det...

Natti,

Glada fötter, trötta katter, en himla massa laktos och rödvin.

Publicerad 2010-10-17 22:15:14 i Vardag,

Som jag så fint förklarade i förra blogginlägget så är det så att när man lägger sig sent, så vaknar man sent. Oh snap! I mors.. vid lunchtid kanske man ska kalla det för att vara korrekt så tittade jag på Happy Feet och blev glad i själen samtidigt som jag säkert rös tre till fyra gånger och frustande fnissade till med te i munnen minst tolv. Det är en väldigt bra film och jag vill verkligen att alla ska se den (världsherravälde är ingenting för mig, jag vill bara tvinga alla att se på film).

Idag var det lunchbjudning här och det var mycket trevligt och en massa god mat, verkligen jättegod mat! Helt klart uppe i pappas "nu-ska-jag-anstränga-mig-och-laga-extra-gott-för-jag-gillar-att-titta-på-folks-miner-när-de-smakar-på-min-mat-för-den-är-så-jävla-god"-nivå. Min au pairmamma - som det så fint kallas av au pairer här i trakten - berättade att det skall göras rödvinsdrickare av mig. Och det är väl bra, för det ska man också lära sig någon gång i livet, så varför inte nu? Ska ju ändå försöka bli vuxen här (det är okej att skratta högt om ni vill det).

Idag har jag även bygg en stjärnkryssare från LEGO STAR WARS - imponerande vad snabbt jag är motsägelsefull ibland - och den blev tvärtung! Ordagrant alltså, den väger typ 1,5 kilo. Jag är stolt och lillkillen är trött, ja asså han sover nu, men han var sjukt trött förut.

Det känns som att jag bara svammlar för tillfället, men det gör inget för det är sjukt charmigt det också, eller?

Nu har jag flummat runt på internet i några timmar och borde snart bege mig upp för de 61 trappstegen till mitt rum för att vakna i morgon bitti, för då ska jag skriva in mig på Alliance Franscais, hämta ut mitt bankkort, köpa laktosfri mjölk och träna på Friskis. Kanske inte den bästa ordnignen att utföra sakerna på. Ska se över det imon... Aja, god natt!

På min kamera är det mycket kort på mig, och mycket kort på mat.

Publicerad 2010-10-17 21:39:34 i Vardag,


Igår var en trevlig dag. En väldigt lugn och stillsam dag. Först och främst så sov jag till 11:00, men det är så det blir om man bloggar efter midnatt och av någon anledning har haft svårt att somna de fyra senaste kvällarna och ovanpå det har man glömt att ställa väckarklockan? Ja, då är det inte konstigt att resultatet blir vad resultatet blir.

Jag tittade på Green Street Hooligans och dreglade lite över Charlie Dunnams uttal, mmm ryser lite bara jag tänker på det. Smaskens. Som för övrigt är ett väldigt roligt ord, smaka på det: SMASKENS!

När kvällen och natten kom så började jag pyssla med min adressbok och lite annat smått och gott för att sedan upptäcka att klockan var 02:03, men min klockan går två minuter före så egentligen var den bara 02:01, men ändå.

Ja, jag är lite crepy.

Publicerad 2010-10-16 00:13:42 i Vardag,

Idag skulle jag ha gått till Friskis. Jag hade väskan färdigpackad och allt, men när jag hade mött upp F för att köpa belgiskt telefonnummer (mitt gamla nummer gäller alltså inte för tillfället), så var det två timmar över innan jag skulle träna så vi satte oss och drack den sötaste jävla cappucinon jag någonsin druckit och åt den dyraste jävla chokladkakebiten som jag betalat för själv (vet ju faktiskt inte om jag blivit bjuden på dyrare när jag var liten - troligvis!) och sedan fanns det liksom ingen energi kvar till att gå till Friskis och göra bort mig bland damerna som har bättre fysik än jag. Peppen var som bortblåst.

Istället åkte vi hem till F och tittade på fyra avsnitt av Grays Anatomy säsong två, hämtade våra barn vid bussen och när vi sedan blev lediga på kvällen så gick jag hem till henne igen och så såg vi säkert fem avsnitt av säsong tre. Nu är jag hemma och trött och tänker sova.

Eftersom att jag inte tränade idag utan åt massa chips och godis när jag låg i F's säng ska jag köra styrka imon och kanske flumma runt till go musik också. För vem vet, blir det utgång på kvällen blir det en himla massa kalorier som slinker ner! Jag gillar lördagar. Eller ja, jag gillar alla dagar i Bryssel.

Om du lägger huvudet på sned så blir du skyldig mig en tjänst.

Publicerad 2010-10-15 00:00:12 i Roligt,

Han kom inte. Jag blev inte jättebesviken dock - hade ju faktiskt inte väntat mig att Gud skulle traska in och förklara allt, men man hade ju ändå hoppats lite, det hade varit sjukt ball att få ta kort på Honom! Undra om han skulle fastnat på bild.....

ANYWHO! Det var en väldigt trevlig kväll med några bekanta ansikten och några nya, efter kaffet och kanelbullen gick vi vidare för att dricka öl på en närliggande krog (påe en toersta'!) och pratade och hade det mysigt. Jag försökte att ta lite kort, som jag inte hade lovat, men det blidde inga bra tyvärr. Det var dumt ljus och jag frös lite för mycket för att det skulle bli helt stadigt att ta kort utan blixt. Sorry, bättre lycka nästa gång!

I morgon ska jag möta upp F vid De Brouckère så att jag (äntligen) kan skaffa mig ett belgiskt nummer, det är nämligen ingen som vill ringa och sms: a med och till mig för tillfället. Konstigt va? Vid 12:30 ska jag på mitt första friviliga friskispass - ensam. Eller ja, om det är så att Hammar jobbar, annars blir det som de andra gångerna jag är på Friskis: är där med en kompis, gör så gott jag kan, tycker det är pinsamt att damerna har bättre fysik än jag och så fnissar jag tills jag får en astmaattack. Jag ser fram emot det.

I övrgt har jag varit mycket kreativ idag och kommit fram till att jag har extremt bra självkänsla och tänker med dem orden bjuda på dessa fina bilder jag tog i morse. Enjoy.Natti,


PS. Erkän att du lade huvudet på sned? Åt höger? Maha! DS.

Förkrök i Svenskakyrkan.

Publicerad 2010-10-14 16:22:20 i Roligt,

Typ. Vi möts upp där i alla fall, och ikväll ska jag dit! Jag lovar, eller nej det gör jag förresten inte, jag hoppas att jag lägger upp bilder från kvällen här senare. Men lovar inget, vet ju inte vad som kan hända på sådana däringa religiösa ställen... MEN, om Gud traskar in i kväll så LOVAR jag att be om Hans autograf, förhoppningsvis kan jag strike a pose med Honom också.

Peace,

PS. Det är svårt att ha så fruktansvärt bra humor som jag har. Ibland är det en börda. DS.

Onsdag.

Publicerad 2010-10-13 14:52:51 i Fotat,

Idag är det onsdag (för er som inte uppmärksammat detta...) och det betyder att skolbussen kommer redan 13:28 så när jag hade tränat färdigt idag var det till att slänga i mig makaroner med chilisås och ut i det strålande solskenet trots den bitande kylan. Nu sitter vi och målar, sedan väntar mario kart wii och filmtittning. Detta är ett helt okej jobb.

För övrigt har jag köpt en sådandär jättedum spegel som förstorar allt upp till 5 gånger. MAN SER ALLT! Kan bara referera till Cougartown för er som har sett det, hur de blir helt besatta av att titta i den här spegeln och man vill bara ändra allt och i princip bara glömma allt man sett.

Ja det var det,

Omelett? Äggröra? Bacon och ägg-mojs..? Mat.

Publicerad 2010-10-13 14:37:54 i Mat,

En härlg sovmorgon ledde snabbt till någon slags brunchaktig måltid med multivitaminjouice. Mm, multimitavin - härligt ord.

Vid fem i halv tolv sprang jag ned till metron och åkte till Schuman (också kallat Europeiska högkvareret) där mitt bankkontor ligger. Dagen till ära var där inga demonstrationer, sweet!

Mötet med bankkillen gick toppenbra och han var supertrevlig på sin superfranska och jag fattade mer än vad jag brukar när någon superpratar med mig här.

Efteråt gick jag och C till nostalgiaffären #1, så nu har jag handlat ostbågar, minirut – knäckebröd, laktosfri mellanmjölk från skånemejerier, mamma scans köttbullar och nyponsoppa! Jag är lycklig i magen!

Så mycket halsduk och så lite jag.

Publicerad 2010-10-11 14:53:31 i Roligt,

Innan jag flyttade ner hit till Bryssel spenderade jag en hel dag på stan för att hitta en halsduk i en mysig färg och härligt garn som jag skulle trivas med. Jag gick till och med så långt att jag var inne på Strikk för att KÖPA garn och sticka mig en egen, men det fanns det ju inte tid med. Och tur var väl det, för det första jag hittar här är en helt underbar halsduk, jag kan nästan inte sätta ord på den.

De tre viktigaste milstolparna för en halsduk är 1) den ska vara mysig 2) den ska vara stor och 3) den får inte kosta en förmögenhet!


Erkänn snygg? Och nej, mamma, jag har inte alls jättemånga halsdukar! Nu har jag tre som jag använder! Den lila stickade som passa hur bra som helst till min nya dunjacka, den gråa tygsjalen som jag fick av min kusin som passar skit bra (med betoning på k:et) till min läderjacka, och nu denna stickade underbara benvita som passar till allt och som går att använda som filt eller kofta också för den delen!

Den finns i flera färger ifall det är någon som vill ha en och den kostar bara... wait for it! 12,9 €! Pang bom pangpris som ett av mina au pairbarn skulle ha sagt!

Oj, nu känner jag att det är dags att dra ned på utropstecknena.
Peace out! Fan det blev ett till...

Frukta icke mera, jag kommer snart hem!

Publicerad 2010-10-11 11:31:19 i Vardag,

När jag traskade ner för trappan i morse låg där en flygbiljett i trappan. Och nej, det är inte så att de redan har fått nog av mig och sparkar ut mig! Under höstlovet ska de ha gäster som bor här och då behöver de mitt rum, it's as easy as that. Så den 28:e okt får ni gärna komma och hämta upp mig på Landvetter, gärna så många av er så att det blir bråk och pinsamt när jag ska välja vilken bil jag ska åka hem i. Haha! Min humor är på topp känner jag nu.

Idag är det ruskigt iskallt trots att det inte är ett moln på himlen och solen står högt. Det blir jeans och stickad tröja, mysigt! Nu ska jag bege mig ut på stan i mitt risiga hår för att hitta lite inredning till mitt rum. Prylshopping - I'm lovin' it!

7,5 kilometer

Publicerad 2010-10-10 17:32:15 i Roligt,

Pappa, idag kan du vara stolt över mig! Eller ja, till viss del i alla fall.

Jag har idag sprungit så sjukt jekla vilse i Bryssels innestad att det är pinsamt. Jag har efter många om och men lyckats pussla ihop hur min löprunda fakitskt såg ut. Och uppskattningsvis tog det en och en halv timma så nu är jag helt slut i benen, men jag lyckades ta mig igenom utan astma och vissa sträckor joggade jag faktiskt!

Efter en lång skållhet dusch satte jag mig ute på min balkong med en kopp kaffe och min bok.

So far it's a good day!

Med en iskaffe i handen satt vi och njöt i solskenet.

Publicerad 2010-10-09 21:40:51 i Vardag,

Igår. Var. Sjukt.

Jag fick även förklarat för mig att det inte var en helt vanlig kväll - det är inte så saker brukar gå till här, men vilken upplevelse. Jag visste att det inte riktigt festades som hemma när man åker hem vid halv tre för att då har klubben stängt. Nej nej, här tar man sista metron in till stan för att börja festa och så tar man första metron hem på morgonen. Skit bra, man blir inte alls trött. Men som sagt, väldigt roligt!

Jag har hittat ett underbart gäng som jag får hänga med lite överallt och framförallt fröken F som jag bor granne med - underbar människa och vi har roligt tillsammans.

Idag skulle jag ha fixat ett belgiskt telefonnummer men istället blev det denna ringen. Kan inte bestämma mig om jag ska ha abonemang eller kontantkort så då skjuter man ju bara upp problemen. Lovin' it.

Karriär och köksbesvär

Publicerad 2010-10-08 11:18:10 i Vardag,

Idag är jag för första gången själv i huset och tillbringar tiden till att läsa Sophie Kinsellas bok Karriär och köksbesvär. Den är bra, lite seg till och från men den har ändå något som gör att man har svårt att lägga ifrån sig den. Jag har läst nio kapitel idag och det representerar en dryg fjärdedel av boken så vi får se vart det bär.

Samantha har i hela sitt liv jobbat på en stor advokatfirma i London och är "inte alls stressad". En dag inser hon att hon gjort en enormt stor miss och får sparken, hon får panik och bara ger sig av och nu står hon i ett kök och låtsas vara nått och någon hon inte är. Rätt så spännande faktiskt.

Två timmar har jag idag lagt på denna bok (så lång tid det tar att köra en tvättmaskin), så nu när det var klädbyte kände jag att det var läge för lite Internet och allmänt skräpbloggande.

Efter lunchen ska jag träna! Om vädret håller i sig ska jag ut och jogga/powerwalka beroende på vad mina lungor tycker!
I'll be back!

Jag är nog världsbäst på att diska.

Publicerad 2010-10-07 20:59:58 i Vardag,

Jag hade riktigt rolig igår med tre au pairtjejer som bor här i Bryssel. En av dem bor bara två gator härifrån så jag har en känsla av att jag kommer se och höra mycket av henne. Det blev ingen superutgång utan snarare mingel på ett gratisjippo. När festen väl kom igång vad det dags för oss att lämna stället ifall vi skulle hinna med sista metron hem och det skulle vi. Kul var det i alla fall och jag hoppas att jag träffar dem imorgon igen!

Mitt finfina kök med väldigt lite mat i kyl och skafferi, men sånt är livet när man är fattig student. Fast det där är ju inte riktigt sant - jag studerar ju faktiskt inte. Än. Den mesta av min fritid går till att göra det här:

Jag har blivit kung på kungen.

Men det är ju faktiskt inte det enda jag gör, mycket tid går åt att komma i ordning med fläng hit och dit på stan för att knyta ihop de olika stadsdelarna. Och i morgon ska jag köra ett yogapass! Eller nej förresten det gör så sjukt ont i biholorna - det blir vanlig styrka och balansträning för ryggen på pinne. Och det lät väl inte alls konstigt?

Tandkräm och diskställ.

Publicerad 2010-10-05 20:21:39 i Vardag,

Igår utfärdade jag min första nattning på egen hand. Det var lite skrik och lite bråk men om jag ska sammanfatta det så gick det bra!

Idag var jag och M på IKEA och jag tror att jag har en nästan pinsam förkärlek till den stora varukedjan.

Men vad ska man säga? Studvis kan de vara så inovativa att jag svär lite på insidan för att jag inte kommit på det själv.

Ankomstkvällen.

Publicerad 2010-10-05 19:48:58 i Vardag,


Det började bra. När jag öppnade resväskan kom en mycket - för mig - välkänd doft emot mig. Det var någon slags citrus, men vad? Jag hade svårt att placera den till en början men insåg efter några lager att det var hostmedicinen som runnit ut. Dock var det bara fyra plagg som hade blivit nersölade så den största förlusten var just att det var hostmedicinen som runnit ut. Well what to do? Om man jämför med hur fruktansvärt bra det är här i övrigt så är några centiliter hostmedicin i väsklocket ingen biggie.

Som BG säger: Living the dream!

Publicerad 2010-10-05 17:35:00 i Vardag,

Hej, förlåt och jag vet.

Jag är på plats, mår toppen och allt är jättebra! Vi har inte fått internet att fungera på min dator då det trådlösa inte riktigt når hela vägen upp på mitt rum. Jag lovar att återkomma angående antal trappsteg och diverse slö information som ingen egentligen vill veta men läser det ned nöje ändå. Nu ska jag bums återgå till att måla innan något går illa.

Jag trivs!
Puss

Facial scrub och brysselkol.

Publicerad 2010-10-02 21:25:45 i Fest,

Tack så sjukt mycket för att ni kom, kändes väldigt skönt att veta hur mycket ni tycker om mig, bryr er och att ni kommer sakna mig lika mycket som jag kommer sakna er! Jag hade en jätterolig eftermiddag, kväll och natt och det tackar jag ER för. Massa kärlek ska ni ha allihopa!
Resten kommer upp på Facebook. Någon dag.

Födelsedagstjohej och byebyekalas.

Publicerad 2010-10-01 12:07:14 i Fest,

Jag fick en kokbok av min faster förra helgen och har hittat ett recept på en pasta sallad som låter smarrig.

Detta är vad som serveras ikväll! Don't worry, jag lägger kycklingen vid sidan om så att alla kan äta av pastan! Nu ska jag se till att börja röra på mig, klockan tickar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela