neao

Smyckesgalen

Publicerad 2011-06-30 20:11:23 i Tips,

Jag har hittat några ringar som jag har blivit en aning kär i och nu behöver jag lite hjälp från er mina kära vänner. Vilken tycker ni är snyggast? Mest prisvärd? Vilken av dem skulle du vilja få i en present? 

Personligen vill jag ju ha alla ringarna, men det går ju inte riktigt för sig. Inte ifall jag inte har lust att betala 1 155 kronor för dem, och det blir lite väl mycket pengar tycker jag som är på väg att byta land och sådant.

På hemsigan står det följande om alla ringarna
1. Underbart läcker dubbelring i form av en blixt *BOOM*! :) Ringen mäter ca 1,5 cm på höjden och är justerbar i storleken. PRIS: 165 SEK

2. Superfin ring i form av en kamera! :) Ringen mäter ca 1,5 på höjden och ca 2,5 cm på bredden. Storleken på ringen är justerbar. PRIS: 125 SEK

3. Superläcker dubbering med ett dundersnyggt svart kors! :) Ringen mäter ca 4,5 cm på längden och passar ett finger som mäter ca 6,2 cm i omkrets. (storlek 17) PRIS: 120 SEK

4. Råcool ring med en snygg brun sten och fina detaljer! :) Ringen mäter ca 4 cm i diameter. Denna ring är justerbar i storleken. PRIS: 125 SEK

5. OBS Stor storlek! Råtuff dubbel knogjärnsring i snygg silverfärg! Denna ring passar ett finger som mäter 6,2 cm i omkrets. Denna ring är  ca 4,5 cm på bredden:) (storlek 17) PRIS: 165 SEK

6. Megatuff ring med Darth Vader-liknande figur! :) Figuren mäter ca 3,5 cm på höjden och passar ett finger som mäter ca 6,3 cm i omkrets. (storlek 17) PRIS: 165 SEK

7. Underbart snyggt ring i form av en slingrande orm! :) Ringen mäter ca 3 cm på höjden och passar ett finger som mäter ca 6,0 -6,3 cm i omkrets. (storlek 17) PRIS: 125 SEK

Låt höra, vad tycker ni?

There's no place like home

Publicerad 2011-06-29 21:33:21 i Vardag,

Ljudböcker är totalt underskattat. Nu har jag verkligen lyssnat in mig på Jim Dale och sätten han läser karaktärernas röster (och majoriteten av dem gör han riktigt bra!). Efter att ha gått runt och smågråtit under dagen är jag nu alldeles utmattad så jag la mig på den bäddade sängen i en liten boll med huvudet under det obäddade täcket. Där sjönk jag ner i en halvsovande dvala medan jag lyssnade på Snapes minnen och Dumbledores förklaringar. 

Med det mesta sorterat och testpackat börjar jag faktiskt så smått inse att jag är på väg härifrån nu. På riktigt. Jag har rest fram och tillbaka från Bryssel många gånger och till flera olika destinationer, men nu lämnad jag Bryssel för gott. There's no place like home, men var har jag mitt hem?

Lilla fröken Linnea som bor mellan Landetingenstans och de rosa molnen,

Det är så jag säger det

Publicerad 2011-06-29 12:50:32 i Vardag,

Vi har haft problem med internet och telefonen här hemma så jag ber så mycket om ursäkt för dålig uppdatering. Igår var jag extremt sällskapsjuk och hade väldigt svårt att vara ensam ens när barnen bad mig att dra åt helvete. Ja, asså, de använde ju inte de orden men innebörden var den samma. Så jag såg till att möta upp ett gäng människor på kvällen när åskmolnen hade rullat in över Bryssel.

Det var lite som att himlen lydde minsta vift från mig och mitt humör. Till exempel när Linnea säger: "Men lyssna på mig!" så slår blixten ner. Till slut sade jag efter en stunds förundran: "kan det inte bara börja ösregna, verkligen stå som spön i backen. Och massa blixt och åska, det är så mysigt." Sedan satt jag och skrattade så jag nästan kissade på mig - men det hade inte gjort någon skillnad, för vi var dyngsura allihopa. Oj, vad underhållande jag tycker att det var! Hej då till skorna dock... 

Idag fick jag hem en resväska med litet under 20 kilo kläder och för att kolla hur jag ligger till slängde jag ned resten av det jag ska ha med mig i min andra väska bara för att inse att 1) den väger 25 kilo 2) allt fick inte plats. Så hur jag ska lösa packningen blir nästa problem, men cirka fem kilos övervikt kostar ungefär 50€ och det får det kanske vara värt om man ska få hem allt, eller? Vad säger ni?

Hur som helst så är jag riktigt nöjd med dagen än så länge då jag fick mig en tidig promenad med resväskan och jag sitter nu i solen och njuter av en kopp kaffe - när jag flyttar hemmifrån ska jag också ha NESCAFÉ GOLD för att det är så jädra gott och nedrans enkelt. Om en timma är det dags att hämta barnen och de har båda två med sig var sin kompis hem från skolan idag. Det kan vara ett guldläge för mig om alla leker för sig, eller så kommer WWIII bryta ut mitt under näsan på mig. "Yaay..."

Fiskbensfläta

Publicerad 2011-06-27 21:02:17 i Kreativitet,


Idag har inte varit en väldigt bra arbetsdag och det slutade med att alla satt lagom sura och gjorde sitt eget. Jag lyssnandes på HP7 gjorde denna fläta som lilla M var - men vägrade erkänna det högt - imponerad av och hade hon inte tjurat så hade hon frågat om en egen, men nej. Idag är vi sura, hela högen.

Riktig sommar

Publicerad 2011-06-27 10:38:36 i Vardag,

Jag är en sådan person som älskar värme och sol, men idag är det för varmt. Jag är ute i intervaller och dricker vatten som en gnu. Eftersom att jag vet att det kommer bli mindre sol de närmsta dagarna nu vill jag passa på att vara ute så mycket som möjligt. Och bara genom att titta ut på den klarblåhimlen blir jag direkt sugen på att ta ett dopp i havet. Synd att man bor så långt ifrån det.

Comme une pain d'épice

Publicerad 2011-06-26 20:08:06 i Vardag,

Idag har det varit helt sjukt varmt med plus 30 grader i skuggan så jag har passat på att spendera så mycket tid som möjligt (nästan hela dagen) ute i solen för att pressa. Nu är jag härligt brun och har kanske till och med bränt mig litet på kinderna, men åh vad skönt det är att sommarn är tillbaka här. 

Jag har lyssnat mycket på Harry Potter and the Half-Blood Prince de senaste dagarna och fått mer än en revolutionerande uppenbarelse angående viktiga detaljer och det var med tungt hjärta som jag satt och lyssnade på begravningscerimonin (som, tyvärr, inte är med i filmen) och blev sedan tröstad av Felizia som hade stor förståelse för att jag var litet ledsen. 

Dagarna springer förbi nu i slutetappen och det är många som har miniångest och tar småfarväl varje gång man går av metron känns det som. Jag ska därför bege mig hem till Ellinor nu för att mysa med henne och Felizia innan F återigen beger sig hem till Gotland. Hon har sagt att hon ska leta efter dig, Pappa, när du fotar till jobbloggen.

Imorgon ska det bli 35 grader och fortsatt sol, jag kommer vara brun som en pepparkaka (rubriken) när jag kommer hem. Det kan ni ju tänka på, ni som åker på festival och är hur coola som helst i era leriga gummistövlar med era hesa halsar. Ni kan bara slänga er i väggen, för jag är inte avundsjuk alls. Inte ens pyttelitet...

Att dans kan göra så.

Publicerad 2011-06-25 23:02:35 i L'amour,Om ni inte orkar lyssna på kommentarerna efteråt så tillägna några få minuter åt att se på hur Sasha och Alexander dansar. Det fina budskapet som Napoleon och Tabatha får fram genom deras koreografi är helt och hållet fantastisk. Jag grät under de första sekunderna när de ser varandra första gången efter så lång tid ifrån varandra och jag kunde själv känna den känslan av att aldrig vilja släppa taget, bara få fortsätta titta och röra vid personen som man har saknat så innerligt under en sådan lång tid.

Hårt arbete - & vändande på soffkuddar - lönar sig!

Publicerad 2011-06-25 16:37:39 i Reflektioner,

Onödigt, men intressant (?) vetande.

Bestämde mig för att gå in på internetbanken och titta på hur läget ser ut bara för att få inse att jag har gått back (rätt jävla ordentligt dessutom) i två månader i rad nu. Och det var ju inte så det skulle vara här i Bryssel, jag skulle bo utomlands och tjäna pengar som jag kan leva för när jag pluggar så jag inte ska behöva ta ut fullt studiemedel. Under april och maj försvarade jag mig med att jag trots allt faktiskt bor utomlands och det är nu jag har tid och möjlighet att bara hoppa på ett tåg och åka iväg till London en weekend, och då går pengarna åt. 

Denna månaden har det inte blivit några spontanresor (om man räknar bort min resa till Göteborg där jag hade kontanter i min sparbössa. ♥ åt barndomssamlande) och detta har lett till att jag denna månaden faktikst inte spenderat så mycket pengar. Istället har jag gjort andra saker som jag inte lägger pengar på så som att träna, titta serier och lyssnat på ljudböcker. Jag har haft besök och varit ute och träffat männsikor och druckit vin också, men då har jag använt jag mig av kontanterna som ligger löst överallt. (Det är faktiskt lite som att plocka ur soffkuddarna hemma i Göteborg och hitta pappas små förluster.) Jätteknepigt när "tjugolappen" är ett mynt, det känns inte som att det är lika mycket pengar - och det är det ju inte, men ungefär - så även om det "bara" är mynt man har så blir det en härlig summa till slut. 

Denna månaden har jag betalat med kortet för 43 € totalt och plockat ut 90 € i kontanter, utöver det har jag även jobbat extra och fått lite fin lön i form av kontanter direkt i handen som jag har liggandes någonstans här i röran. Jag har 20 dagar kvar i Bryssel och ytterligare en lön att införskaffa, om jag lyckas leva på samma meriter jag gjort nu i juni under resten av tiden så kommer jag komma hem till Sverige med 10k. 

Så för att anknyta till början av inlägget kan jag ju sammanfatta med att jag då plötsligt har en del pengar att spendera på resor --- eh, jag menar studier.

Megapixlar

Publicerad 2011-06-25 15:23:23 i Tips,

Bilden är tagen från en blogg som förser mig med så mycket inspiration (och spark i rumpan när jag suttit okreativ för länge) att jag ibland blir helt överrumplad. Varje gång jag tittar in hos dem vill jag bara spring ut med kameran och jag tycker bara det är synd att jag inte hittar tillräckligt med mysiga ställen att fota på och att det regnar för ofta i Bryssel. http://megapixlar.blogg.se/

Prince - Kiss

Publicerad 2011-06-25 14:14:14 i Reflektioner,

Jag känner mig lite kluven. Jag är inte säker på hur pass frisk jag är och det gör ordentligt ont i halsen. Första beslutet är taget: det blir ingen träning idag. Och det suger, för jag har varit riktigt duktig sedan jag kom tillbaka till Bryssel och tränat tre gånger i veckan. Allt brukar gå åt pipsvängen när jag blir sjuk för jag blir omotiverad och faller in i gamla skitrutiner. 

Ikväll är det fest och det är trots allt flera timmar kvar tills jag måste bestämma mig hur pass sjuk/frisk jag är för att gå ut och veva arm hela natten. Så det är ju inget livsviktigt beslut som måste tas nu på studs så vi tar och lyssnar på denna låten först, så bestämmer vi oss sedan. 

You don't have to be rich
To be my girl
You don't have to be cool
To rule my world
Ain't no particular sign I'm more compatible with
I just want your extra time and your

Kiss

Okej nu har jag bestämt mig! Jag taggar till och skiter i symptomen, dags att knarka honung, c-vitamin och ingefära innan en uppfräschande dusch så blir det säker bra. Worst case senario så går jag hem tidigt ikväll. TA DA! Linnea langar bra lösning på personliga i-landsproblem, jag borde starta ett eget företag. Typ en hjälplinje...

Des fleurs bleue

Publicerad 2011-06-25 01:41:22 i Fest,

En mysig dag med trevliga tjejer och kille, god mat och roliga lekar. Det blev till och med lite dans kring den mycket spexiga midsommarstången. Jag var bäst, och nu är jag supertrött. 

Natti,

Happy omelette

Publicerad 2011-06-24 17:13:27 i Mat,


Halvt paket bacon
2 ägg
riven ost
salt
citronpeppar
smör
Stek baconen, lägg på en tallrik med en bit papper under. En klick smör i stekpannan, vispa ihop äggen, i med kryddor, ner i pannan, strö osten i ett jämt lager, låt stå på låg temperatur tills det koagulerat. Serveras direkt.

Midsommarafton

Publicerad 2011-06-24 16:46:01 i L'amour,

För ett år sedan hade jag flyttat ner till Torekov och kommit på plats med en festmåltid i miniatyr, en flaska rosé och två trevliga pojkar. Det var precis så varmt som det ska vara om sommaren och vi kunde sitta ute i solen och äta. Ett helt år har gått och jag har varit med om mycket. Det är inte bara enligt mig själv, utan jag har även haft vänner som kommit fram till mig och sagt att de tycker att jag har ändrats, mognat kanske till och med. Fötterna står nu stadigare på jorden, jag lallar inte runt nervöst på tå längre. Allting löser sig.

Jag ser fram emot att se hur sommaren blir och vilka nya äventyr som tar fart till hösten. Jag vet på ett ungefär vad jag vill göra och vilka jag vill göra det med. Förhoppningsvis ses vi någonstans på gatorna i staden när augusti blommar ut.

Väldigt va' svensk man var då

Publicerad 2011-06-23 17:46:27 i Vardag,

Idag har jag varit på IKEA med tjejerna (nästan alla that is) och köpt sill och blåbärssaft (?) till midsommarfirandet imorgon. Jag och Olle ska köpa oss ordentligt med blommor och gör maffiga kransar - såg fina buketter med blåklint på carrefour som kommer bli kronjuvelerna.

Barnen är snälla mot mig idag och vill bara leka helt själva, jag får inte vara med... Så det blir till att sitta här och svara på alla era fina kommentarer som har trillat in! Glad, glad är jag!

Det negativa med att skriva från iPaden är att jag inte kan få in några fräscha bilder då de ligger på min egna dator. Smällar man får ta helt enkelt, fingrarna trivs rätt bra på och glide fint över plattan...

Snart ska jag tillbaka hem till Olle (som tidigare idag sydde upp mina hängselbyxor, stort tack!) för att mysa och sova lite tillsammans, det var längesedan sen sist.

Kort och koncist,

En onsdag som alla andra

Publicerad 2011-06-22 15:20:25 i Vardag,

Nu har det äntligen slutat regna och jag vill inget annat än att bege mig ut och fota den fuktiga naturen, men jag sitter ganska fast hemma med barnen. De vill inte gå ut. Synd. 

Så istället sitter jag och redigerar lite bilder och planerar kvällen medan jag lyssnar på skrik från våningen under - de leker skola och F är rektor - att springa ner om och om igen för att få svaret: "gå härifrån, vi leker!" börjar bli lite retsamt.

Jag är så cool och ödmjuk.

Publicerad 2011-06-21 22:38:44 i Fotat,

En bild på mig som verkligen är Bryssel. Bilden på mig är ifrån när jag sitter hemma hos Olle och hon leker med min kamera. Bilden på ljusen i bakgrunden hör till en gata som jag gått på mer än en gång om man säger så. 

Lagom till att Harry Potter tog slut (massa kärlek åt ljudböcker) blev jag färdig med ovanstående bild och känner mig lagom tillfredställd på den kreativa fronten. Nu tänker jag sova och hoppas med all min makt att M går till skolan i morgon.

Stretchat och knäckt ryggen

Publicerad 2011-06-21 22:11:34 i Roligt,

Jag har lyssnat på Harry Potter and the Order of the Phoenix nästan hela dagen och nu suttit och skypat med Jens och tittar runt på wulffmorgenthaler.com när följande bild blev länkad till mig fick jag skrattkramper.


Loony Lovegood

Publicerad 2011-06-21 15:17:38 i Vardag,

Är nu inne på andra dagen av att passa upp sjuka barn (mig själv inräknad) och jag börjar bli trött och rastlös men kan inte tillfredställa suget efter bra foton och öva bildredigering. Fota snorpapper är inte jätteball. Ska väl se till att lösa alla de problemen i sinomtid. Hoppas ni haft två sjukdomsfria dagar!

Mjukporr

Publicerad 2011-06-19 21:51:02 i Fotat,

Om man ser sig runt i mitt rum kan man konstatera att det enda som har ändrats här inne under dagens lopp är antalet använda tallrikar, te- och kaffekoppar, plus bestick som har ökat brevid mig på skrivbordet. Jag har fotat lite, men batteriet dog och utöver det har jag bara fortsatt leka i GIMP och lärt mig nya grejer. 

I'm a spårvagnsghost.

Il pleut sur ​​mon balcon

Publicerad 2011-06-19 17:56:11 i Fotat,

Jag har lärt mig något nytt i GIMP (programmet jag använder jag jag gör bloggdesign och animationer), denna gången är det hur man ändrar vitbalansen i efterhand. Som på dessa bilderna:

Det är alltid roligt när man kan jämföra resultaten. Och nu har jag lyckats rädda flera bilder som jag inte haft hjärta att radera trots att de blivit fotade med helt fel inställningar (i JPG då alltså - vill lära mig redigera från RAW så småningom).

För övrigt tycker jag att ni har blivit dåliga på att kommentera, jag blir ju alltid så glad när ni ställer en liten fråga eller lämnar lite hatkärlek till mig.

Det är Natalie Portman för hela slanten idag

Publicerad 2011-06-18 17:02:52 i Tips,

Nu när man sett No strings attached fortsätter jag vidare till Thor (den är inte heller med på listan men jag vill se den ändå). Black Swan ska jag se hemma med Jens - om jag inte blir sjuk nu och ligger hemma flera dagar för då blir det här i alla fall, sorry dude.
Okej, om sanningen ska fram så blev det Simpsons, dock avsnittet där Portman gör en av rösterna...

Mysdag idag

Publicerad 2011-06-18 14:38:22 i Tips,

Efter att ha chattat med Jens nu kom vi fram till att vi ska börja beta av IMDb: s lista på de 250 bästa filmerna. Jag har sett 28 av filmerna som står på listan och nu kände jag mig supertaggad på att se någon av dessa superfilmer. Vilken väljer jag? No strings attached. Är den med på listan? Nej. 

Nu ska jag krypa ner i min säng och tycka synd om mig för att jag är på väg att bli sjuk. Med den huvudvärken jag hade igår (C skickade mig från matbordet och bums i säng innan klockan åtta) är det ett under att jag vaknade över huvudtaget idag. 13,5 timmarnas sömn gjorde inte susen, men det hjälpte. Dock kan jag fortfarande känna hur förkylningen kryper närmre. Jag vill inte.

Bråkar med iStore

Publicerad 2011-06-17 14:46:58 i Vardag,

Hemma igen efter 1,5 timmas promenad runt Bryssel och oj vad det känns i vaderna nu. Sen är det ju inte tipptopp att traska runt i converse för den delen så fötterna är rätt ordentligt trötta nu.

Idag ska F hem till en kompis så det blir bara jag och M nu i eftermiddag, hoppas hon bjuder på ett mysigt humör så att jag slipper anstränga mig. Funderar på att natta barnen ikväll bara så att jag får läsa Harry Potter...

Och för att avsluta citerar jag min bror: "sssssssssssssssssssssssssssooooooiooooooooooooooooooooommmmmm
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllooooo
ooooooooooooooooooooovvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D"

Si bon mais si lassant

Publicerad 2011-06-17 10:50:45 i Vardag,

Aj. Jo, det är skönt med träningsvärk för då känner man att man har tränat och blaha blaha, men när man glömt stretcha vaderna är det ta mig fan inte roligt någonstans. Det känns som att min hälsena dragit ihop sig och jag måste nästan krypa fram om jag ska ta mig någonstans. Nej nej, jag är inte alls en sån person som överdriver, var fick du det ifrån?

Nu har jag fixat mig ett iTuneskonto och i och med det även lyckats lösa mitt bankkort då jag tidigare aldrig lyckats betala med det online, men nu går det! Hela musikbiblioteket går på shuffle och låtar rensas ut för fullt. 

Idag är det rätt dassigt väder och jag har fått sms från en gammal skolkamrat (från Bild och Form - jag har alltså inte träffat människan på sju år) som undrar om jag kan guida runt i Bryssel för han är här över dagen. Ska bli spännande.

Shake that ass

Publicerad 2011-06-16 20:57:26 i Kreativitet,

För det första så är jag nöjd med mig själv. Jag har tränat, haft hemmaspa, plockat undan på mitt rum, tvättat handdukar och diskat.

Även om det har varit en jobbig eftermiddag så är barnen nu barnen äntligen i säng. Det tog lite för lång tid att välja bok: vi har en bok som vi alltid läser när jag nattar - men den är rätt tråkig och författaren använder ett relativt komplicerat språk - och ikväll ville M läsa Harry Potter. Yaay, jag får en ursäkt att läsa Harry Potter! Men nej. Hon ville läsa Hemligheternas kammare eftersom det var det paketet hon öppnade. (Barnen fick bok ett och två av mig när de fyllde år.) Efter många om och men blev det till slut De Vises sten och jag rös till och log brett när jag öppnade boken. Och såg det välkända "Mr och Mrs Dursley i nummer fyra på Privet Drive var med rätta stolta över att säga att de var helt normala." 

Går inte att säga så mycket annat än att jag helt enkelt är bäst.

Pestopasta

Publicerad 2011-06-16 13:41:23 i Mat,

Jag måste öva på det där med att fota mat, för så jävla bra blir det ju faktiskt inte.
150 gr pasta
Det som fanns kvar av peston
En klick smör
Salt
Peppar

Je l'ai fait!

Publicerad 2011-06-16 09:00:05 i Vardag,

Iih. Jag är uppe tidigt idag. Allt är ju relativt så man kan säga att jag till och med är uppe väldigt tidigt idag. Det var en bra tag sedan jag satte klockan på 6:30, men det var ändå en rätt härlig känsla att vakna efter sju timmars sömn och vara utvilad. Heltokigt. Jag ska nog göra ett nytt försök med det här att endast sova åtta timmar om natten. Man får ju så mycket gjort!
Och som om inte det var nog så gick morgonen hur lätt och smidigt som helst trots att jag vid ett ögonblick trodde att flickebarnet hade dött i sömnen för att jag inte kunde få någon kontakt med henne. Men det är lugnt! Hon lever och är nu med sin bror på väg till en bondgård för terminens utflykt. 

Jag håller på med en lista över grejer jag ska och vill göra idag där det finns allt ifrån träning och tvätt till hemmaspa och kreativt skapande. Jag visar det för er senare!

I'm fine.

Publicerad 2011-06-15 21:08:50 i Kreativitet,

Orkar inte. Jag orkar verkligen inte. Det fina är att man kan dricka vin under arbetstid så länge jag gör det i huset och inte på en bar. Men det är lugnt. I'm fine.

Le départ s'approche

Publicerad 2011-06-15 11:46:31 i Reflektioner,

Om exakt en månad har jag landat i Göteborg och sitter antagligen på min säng med min väska och funderar på vad som ska hända härnäst. Klockan 10:50 väntar jag mig en stor välkomstkommitte på Landvetter flygplats. Jag vet att det är en sådan big deal egentligen eftersom jag varit hemma flera gånger under min tid som boende i Bryssel och folk fattar aldrig om jag är på besök eller hemflyttad, men nu är det the real deal here people. Och anledningen till att jag gör en sådan grej av detta är att min familj är i Italien när jag kommer hem och pojkvännen jobbar hela dagen så det skulle verkligen vara fint om någon (helst med bil och körkort) ville komma och hämta mig

Det fina med en sådan kommitte skulle då vara att man får träffa alla igen innan jag flyttar ner till Torekov som med största sannorlikhet händer den 16:e juli. Det blir alltså inte så mycket Göteborg för mig i sommar, men vad spelar det för roll när ingen annan (med ett undantag) befinner sig där heller?

Så där lagom vemodig med hemlängtan,

Oroa sig i för- och övertid är min grej.

Publicerad 2011-06-15 10:39:12 i Vardag,

Molnen ligger tätt över B idag och jag har dragit slutsatsen att det som finns att göra idag är att kolla serier. Nedmyst i min stora säng med kuddar och täcken överallt har jag börjat streama Gossip Girl, Game of Thrones och Cougar Town. Jag har tre timmar att döda innan F kommer hem från skolan (M ska till en kompis) så varför inte njuta av lugnet med en kopp kaffe?

Från och med det att jag hämtar upp F är jag ensam med barnen till 21:00 torsdag kväll. I morgon ska de dessutom ha utflykt i skolan och det ska packas regnkläder och extra matsäck. Andas L, det blir bra ska du se.

Efter ett träningspass.

Publicerad 2011-06-14 13:32:42 i Mat,

Nej, det är inte så att jag ALLTID äter ägg, det är bara så att det är det som finns i mitt kylskåp i nuläget.
Nog för att det såg riktigt jävla äckligt ut smakade det faktiskt riktigt bra, fråga Olle.

Till 2 personer:
4 ägg
riven ost
salt
peppar
pesto

Merci ma chérie.

Publicerad 2011-06-14 13:11:26 i Reflektioner,

Det har varit supermysigt att ha Tove härnu i helgen trots att vi inte åkte till Amsterdam, det var för dyrt. Så vad gjorde vi istället? Vi sov. Oj, vad vi sov och sedan tittade på på Gossip Girl och mös på mitt rum. 

Igår fyllde barnen 8 år och de fick bland flera fina presenter en studsmatta och de har hoppat som dårar, inga brutna ben än så länge. Jag har också tagit mig några studsar och det kommer jag inte glömma än på ett tag - aj min rygg. Jag ska sluta hoppa, men det är ju så roligt!
Barnen hade kalas på ett lek och bus-land och under tiden bakade jag och T en chokladtårta med grädde, hallon och chokladstjärnor. Ljusen var av typen "självtändande" så barnen lyckades inte blåsa ut dem. Humor!

Nu när det bara är fyra helger kvar här så kändes detta som ett toppensätt att spendera den femte. Om ni vill komma och hälsa på mig så får ni skynda er!

Min storasyster.

Publicerad 2011-06-11 01:15:09 i L'amour,

Nu har jag Tove här i min säng och vi skrattar och fnissar åt allt känns det som. Vi har diskuterat olika utbildningar och vad man kan jobba med om man fullföljer dem och lagt upp lite småplaner inför helgen som kommer. 

Imorgon ska vi på kvällen fira en av tjejerna här som fyller år och sedan utgång efter det. På söndag tar vi oss en tripp till Amsterdam om vädret tillåter och på måndag fyller barnen år så då ska vi baka en tårta och leka allmänt turistiga (trots att vi inte gillar det).

Morgonträning

Publicerad 2011-06-09 12:29:12 i Mat,

I morse var det inte lätt att gå upp. Det var till och med riktigt jekla svårt men inte omöjligt. Flingor i familjens kök i väntan på Olle. Tränginspasset gick smidigt och det var mer än en gång som det sved till och vi skrek. Det är inte träning om det inte gör ont. Eller?
Nu sitter jag och dricker en espresso, chattar med Hallon och tittar på bilder på hennes eventuella ragg. Gymnastikkillar. Wow. Alltså, hallå?

Idag ska jag städa undan och tvätta lakan för imorgon kommer Tove och stannar över helgen! Jag är så bortskämt omtyckt och jag älskar det.

Statistikhora

Publicerad 2011-06-08 20:01:47 i Saker som sägs,

Dagens komplimang kom från Au Pairpappan när han såg mig i glasögonen för första gången.
M: "Åhå! Glasögon!"
Jag: "Ja, sånt som händer."
M: "Snyggt."
Jag: "Aa. Tack, menar jag."
*M goes höhöhö*

Jag hatar onsdagar.

Publicerad 2011-06-08 12:52:11 i Bloggdesign,

Som jag sagt så är inte bloggen helt klart, och idag ha jag suttit och pillat med menyn (tryck F5 för att uppdatera - annars ser ni det inte) men jag är inte nöjd. Dock börjar jag jobba om 40 minuter så jag kände att det var läge att klä på sig och sådant. 

Det blir säkert bra. Så småningom.

Kläder till oss som blir kvar.

Publicerad 2011-06-07 18:24:04 i Roligt,


F flyttar - som jag tidigare nämnt - hem på fredag och idag hade hon sin garderob öppen för "allmänheten". Jag som precis hade lämnat Olle efter ett fantastiskt träningspass var bestämd på punkten att jag inte skulle ha något. Yeah right. Det fanns ju några - sju - stycken plagg (och ett par skor) som jag inte kunde stå emot. Bästa på länge. Älskar klädbytardagar. 

Ikväll ska jag ut med tjejerna för att umgås och mysa och tills dess hoppas jag att jag ska bli av med min huvudvärk. Blir nog värktablett snart om det inte släpper för nu börjar jag skela.

So raise your glas!

Publicerad 2011-06-06 23:35:03 i Vardag,

Vilken dag det har varit. Efter natten mellan lördag och söndag (eller bara söndagsmorgonen kanske man ska säga) när jag endast sov sex timmar var jag så konstigt pigg när jag vaknade - helt och hållet utvilad. Så när jag gick och la mig igår tänkte jag testa samma sak igen, problemet var att jag la mig så tidigt att jag hade fått gå upp vid femtiden om jag skulle göra exakt samma experiment igen. Istället satte jag klockan så att den skulle ringa efter åtta timmars sömn. Skitbra, tänkte jag. 

Nej. Jag var inte alls klarvaken när klockan ringde och då var det ändå ordentligt ljust i mitt rum för jag hade draigt upp gardinerna. När jag väl kom upp vid nio så var det ju så mycket tid till övers och oj vad jag har fyllt upp dagen!

Efter frukosten sorterade jag all min smutstvätt och jag har under dagens lopp tvättat hälften av alla mina smössiga kläder (guldstjärna!). Jag har lite då och då försökt mig på att diska men det har bara inte riiiktigt velat sig så jag hoppas att det blir gjort av sig själv under natten. 

Mest av allt har jag ju dock gjort roliga, icke livsviktiga saker idag. Jag har hoppat runt och dansat, sjungit, ritat, fyllt i min kallender och bokat upp små dejter med små människor. Jag har slappnat av inomhus för att vädret varierat så snabbt och mycket att man aldrig hinner ut till solen innan det regnar igen. Jag har bekräftat med min chef i Torekov på Parkis - det blir sommar i år igen! Jag har skrivit och skickat in CV till SATS och Hagabadet. Jag har använt Nivea Clear stripes på min näsa - roligt och man känner sig fräsch efteråt. 

Nationaldag till ära sjöng barnen i kyrkan idag så jag var där och lyssnade på dem, så duktiga är de! Stolt.

Imorgon blir det Zumba hos Olle och jag har varit taggad i tre dagar! TRE DAR! Och jag har inte druckit kaffe nu på kvällen och jag är inte berusad, det bara blir så här när jag skriver i nuläget. Dunno why. 

Nu, sova.
Puss.

Challenge accepted.

Publicerad 2011-06-05 19:07:27 i Tips,

Idag fick jag kontakt med en vän från en tid för länge sedan som gav mig några tips - eller befallningar kanske man snarare kan kalla dem - med saker hon tycker att jag ska göra innan jag flyttar hem ifrån Bryssel. 

1. Det är rulltrappor överallt, det går inte att genomföra.

2. Challenge accepted. 

3. Challenge accepted.

4. Det är en sådan otroligt turistig sak att göra så jag hoppar nog helst över den punkten faktiskt. 

Senare bestämde vi att vi så småningom ska fylla på listan och varför inte? Detta är ju en sjukt rolig sak att göra, så om ni har några utmaningar liggandes, bring 'em on! 

Nästan b-t-dub, så har jag skrivit ut en pyttekallender med de dagar jag tror att jag har kvar. Där finns en låda som jag sätter kryss i när dagen är till ända, dag och datum plus en rad där jag kan fylla i vad som händer/hänt den dagen. 

Nämnde jag att jag har varit rastlös idag?

Word.

Publicerad 2011-06-05 17:05:15 i Vardag,

Gick upp efter sex timmars sömn för att köpa mjölk och insåg att jag var totalt utvilad. Helt och hållet, knasigt. Hur som helst så tänkte jag ju inte på att det är söndag idag och staden är rent generellt stängd, så det tog ett tag (och några) kalorier att hitta en affär som var öppen. 

När jag kom hem väntade jag mig att möta familjen eftersom de skulle komma hem vid lunchtid, dock ingen annan än katten hemma. Sedan dess har jag solat, tittat på serier, övat på några låtar, tecknat och skrivit brev. Klockan är nu fem och familjen har ännu inte kommit hem och jag börjar bli trött bara för att jag är så rastlös utan något som jag vill göra. 

Jag vet att det har blivit en hel del text på senaste och rätt lite bilder men det är helt enkelt för att jag inte har lagt över dem på datorn än och att jag har en del jag vill skriva ned. 

Ha det,

Regression

Publicerad 2011-06-05 03:59:52 i Reflektioner,

Vem fan bloggar vid den här tiden utan att vara full och dum i huvudet? Jag.

Att komma tillbaka till lägenheten klockan 03:32 för att se resterna av kvällens mingel medan man möts av en distinkt doft av rödvin var inte precis det jag behövde. Jag har lovat handla mjölk till barnen så det finns när de kommer hem i morgon (vid lunchtid - vilken sorts lunchtid?!) och det har jag inte gjort. Jag har lovat mig själv att jag ska börja träna och sluta med onödigt mat/drickintag, vilket inte heller gått så bra. Och jag har idag varit på solsemester i Gent och bara fått små, små hintar och pointers - det är ju samma sak? - om hur mycket jag saknar Göteborg. Ikväll rann bägaren över, några gånger. 

Första nostalgitrippen kom när jag fick sms från mamma (♥) där hon står på Håkan Hellströms konsert och berättar för mig att jag hade "älskat det!". Bara det lilla gav mig en liten klump i halsen som jag svalde ner med lite rosé. Att få sms hemifrån är det bästa jag vet nu för tiden, men det är dyrt. 

För att fortsätta så hängde det en jädrans massa farväl i luften idag då Felizia flyttar hem på fredag och jag är så fruktansvärt in i helvete avundsjuk på henne. Jag vill hem. Jag vill sitta i min soffa och gosa med min katt som inte biter mig när jag kliar den. Jag vill bråka med mina bröder och se glittret i deras ögon när de ser mig. Jag vill kunna gå runt i Göteborg och göra ingenting med vem som helst, bara jag slipper vara ensam. Jag vill krypa ner i Jens säng och dra hans täcke tätt omkring mig så att jag kan somna där där jag sover bäst: hos honom. 

Jag är trött och ledsen och vill bara åka hem. 
Hej då Bryssel.

Snabbt och lätt.

Publicerad 2011-06-04 09:57:55 i Roligt,

Nu när jag har myst lite med katten som jag är allergisk mot ska jag möta upp Felizia för att ta tåget mot Gent.
Yay, lördag is utflyktsdag!

Sluta hälla sand i mina ögon.

Publicerad 2011-06-03 23:21:26 i Vardag,

Det är alltid fint att se när statistiken går upp. Över hundra sidvisningar idag, det var första gången på ett bra tag så det tackar vi för. Nu tänker jag somna fort som fan och i morgon åker jag och Felizia till Gent. Kameran kommer med. 

Natti,

Nu blev det ny design!

Publicerad 2011-06-03 11:39:33 i Bloggdesign,

Ja, detta är ju vad ni har tittat på under en tid tillbaka och nu orkade jag inte mer. Det är självklart lite pill kvar på vissa ställen men i det stora hela är den färdig. (Tryck F5 för att uppdatera.)

Poseidon. Inte den kissande pojken. Göteborg. Inte Bryssel.
Fred ut,

Barndomsminnen

Publicerad 2011-06-03 09:46:27 i Tips,

Jag fick precis ett extremt sug efter att spela Sims. Synd att jag inte har tillgång till det.

Polhemsgymnasiet, student 2011

Publicerad 2011-06-02 18:43:52 i Fotat,

Det var inte bara jag som kramades även om det ser ut så på bilderna. Det var en helt underbart att få träffa alla igen och stå tillsammans och se när Johan med resten sprang ut, för det var ju därför jag var där - för att se Johan ta studenten. Min älskade paranoida jävel, du klarade det!

Ordbajs som aldrig förr.

Publicerad 2011-06-02 18:21:59 i Vardag,

Sedärja! Jag har inte kunnat komma in på blogg.se med Chrome på ett tag, men efter att jag skickade ett mail till kudservicen är allt återställt och det går återigen att blogga. 

Idag har jag solat, skypat och designat. Bloggdesignat alltså. Och laddat upp bilder på FB! Jisses, vad jag skriver osammanhängade känner jag här... Well, well - sånt som händer. Om ni vill se hela albumet så kan ni klicka er in här (hoppas jag) men jag ska självklart även slänga upp några favoriter även här! Sen.

Oj vad tiden går! Hon är redan tio över sex och ännu har jag inte fått mig till att diska, tvätta eller träna. Men jag har ju gjort så mycket annat roligt och underhållande att jag inte ens har dåligt samvete över detta just för att jag har bestämt mig för att göra alla måsten (i andra hand).

Fick ett klagomål från J för att jag inte bloggat idag och till det svara jag väl helt enkelt right back at ya och in your face. Men tack för påminnelsen om middag!

Målen för juni blir en härligt bvlandad kompott av alla tidigare mål jag haft här i Bryssel. Det ska tränas 3 ggr/veckan, sluta ätas godis och annat skräp (ja, jag äter mängder av skräp, gärna med lite extra skit på) & och framför allt sparas pengar. Jag har två löner kvar att införskaffa mig och sedan är jag tills vidare utan jobb. Låter mycket bättre än "arbetslös".

Solglasögon, kärlek och champange.

Publicerad 2011-06-01 22:53:15 i L'amour,

Jag har så mycket att berätta för er nu. Så himla mycket jag vill ha sagt, så mycket jag vill visa att jag garanterat kommer att glömma av något och dessutom tappa många läsare på vägen. Så mycket har jag att berätta! Men vi gör väl ett försök helt enkelt så kan ni få en liten klapp på huvudet om ni orkar igenom allt.

Som ni alla troligtvis har förstått/märkt/upplevt själva så har Jens nu (äntligen!) kommit hem till Sverige. Han var här hos mig i tio dagar innan vi flög mellan/runt/över askmoln och landade som planerat på Landvetter flygplats där B hämtade oss.

Det var fantastiskt fint att få vara hemma i Göteborg igen. Det är självklart lika fint varje gång oavsätt årstid och väder för det är Göteborg. Men den känslan att få känna sig så efterlängtad och uppskattad är en helt fantastisk egoboost. Denna gången kunde jag hela tiden höra en tanke om att "detta är sista gången" någonstans i mitt undermedvetna (insåg det först när jag faktikst kom tillbaka till Belgien), att nästa gång jag är i Göteborg så har jag flyttat hem igen. Yaay! vet jag nu vilka det är som skriker och jag antar att jag är en av dem. Men hur kommer det sig då att jag samtidigt sitter här på mitt rum, med min dator, vid mitt skrivbord, i min stan och är så himla nöjd med livet, platsen, musiken och är lycklig rakt genom? Vemodigt. Melankoliskt? Nej. Sorgsen, kanske. Men att samtidigt vara lycklig...

- Surrealistiskt! Helt klart veckans ord, det har använts flitigt av många för det är mycket som känns och har känts surrealistiskt den senaste tiden. Att få träffa gamla vänner, se små barn ta studenten och flyga hem för en sista Brysselvända.

Det var inte alla som var helt införstådda på detta utan trodde att jag var hemma för gott. Förlåt, BS!

När jag nu satt och tittade igenom de 468 bilderna som jag tog (med viss hjälp av A) under P's student hittade jag några väldigt fina bilder, många fina bilder och på tog för många dåliga bilder. Oavsätt kvalitet, skärpa och slutartid var det genomgående temat på varenda bild kärlek.

Klyschig som aldrig förr tänker jag nu gå och lägga mig.
Tack för din tid!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela